Solotripje naar Gent #1

Gent“Dames en heren, goedemorgen. De eerste volgende halte is Gent Dampoort”. YES. Ik ben er. Het klinkt stom, maar ik heb me een partijtje adrenaline door me heen voelen stromen deze dag. Hij begon in Leiden, waar ik ‘s ochtends naar het station marcheerde, gewapend met mijn koffertje (inclusief knuffels, held op sokken) en rugzak. Ik kocht bij Hema snel nog even een wegwerpcameraatje (want leuk) en stapte in de trein naar Vlissingen. Op Roosendaal begon het avontuur pas echt, want daar stapte ik over op de ‘internationale’ trein.

Op Antwerpen Berchem moest ik overstappen. Op de roltrap werd ik verwelkomd door een groepje enthousiaste scouts die high fives wilden. Hé, ik ben de beroerdste niet. Stond ik daar toch ff te high fiven joh, alsof m’n leven ervan af hing. Wie zegt dat alleen reizen eenzaam is? Hihi. De overstap ging helemaal prima. Vond wel dat de Belgische treinen naar rook ruiken, trouwens. En dat de conducteurs er heel lief uit zien met die leuke petjes.

Gent1

Eenmaal in Gent hobbelde ik eerst een beetje rond als kip zonder kop. Het duurde oprecht even voordat ik mijn B&B gevonden had, en mijn koffertje vond al die kinderkopjes (je weet wel, van die ‘oude’ stenen) ook niet echt een feest. Ik trouwens ook niet – wat een herrie maakt dat ding achter m’n kont. Eenmaal aangekomen werd ik verwelkomd door een mevrouw die echt amper Nederlands sprak, dus het was een beetje gek allemaal. Ik moest ook contant betalen, wat ik een soort niet verwacht had. Ik voelde me ineens echt een beetje alleen en vreemd, maar dat ebte al snel weg toen alles geregeld was en ik de kamer eens goed in me opnam. Heel groot, en toch knus en schoon. Jep, blij mee. Heb zelfs een klein binnentuintje! Zal morgen een foto ervan maken.

Gent2

Ik kreeg een stadsplan van Gent en kruiste wat dingen aan waarvan ik wist dat ik er even heen moest. Daarna ging ik de hort op, en keek mijn ogen uit. De stad doet me denken aan Oxford, en dat bracht me even terug naar een jaar geleden. Ik at een broodje bij de Hema (want bekend en dus minder spannend, haha) op hun dakterras en de zon brandde al best wel. Morgen en overmorgen wordt het ook echt ruim 25 graden, dus misschien nog even een extra korte broek kopen? Hè wat vervelend nou, shoppen..

Gent3

Na mijn mini lunch liep ik een beetje rond, maakte veel foto’s en deelde er heel wat in mijn Instastories, en kocht een klein douchegelletje bij de Lush. Onder het mom: geld uitgeven aan je eigen geluk. In een lief concept-winkeltje-ding kocht ik het kaartje hieronder. Voor mij staat het even voor de ‘mij-tijd’ – dus er zou eigenlijk moeten staan: “Me and my chicks before dicks“, maar hé, ik weet zelf wat ik erbij voel, hihi. Ik moet zeggen dat dit hele ‘alleen weg’ gebeuren me ook wel oprecht het gevoel geeft dat ik niemand nodig heb om gelukkig te zijn. En daar bedoel ik dan een relatie mee overigens hè – ik heb mijn familie, vrienden en vriendinnen HEEL hard nodig uiteraard <3.

Gent4

Ja, aan deze foto kun je ook wel echt zien dat ik heel blij ben en me oprecht goed voel! Ik kijk hier echt mijn ogen uit en ben stiekem ook best een beetje trots. Ik verbaas mezelf best wel soms, eigenlijk. Voor mij voelt dit nu alweer als ‘huh, appeltje eitje toch?’, maar een jaar geleden had ik het nog echt eng gevonden om alleen ergens heen te gaan. Weten jullie nog die keer dat ik alleen naar Utrecht ging om daar in een leuk koffietentje te studeren, en bij de Hema eindigde en snel weer naar huis ging? Ja, zoiets dus. Dat durfde ik al niet. En kijk me nu eens #HA.

Gent5

Omdat ergens alleen uit eten gaan nog best een beetje spannend is, besloot ik gewoon een zak Vlaamse frieten te kopen. Een veel te grote, might I add. Ik kreeg de helft niet eens op. Wel was er daarna nog ruimte voor een McFlurry, stiekem. (En ik ben erachter dat ik niet zo’n fan ben van de ‘echte’ Vlaamse mayo, ssst). Ik wandelde na mijn wat vreemde avondmaaltijd nog een beetje door de stad, zat aan de Korenlei, luisterde fijne muziekjes, keek veel om me heen en haalde uiteindelijk nog wat aardbeien, een komkommer en een klein zakje chips (want ketchup smaak, die ze in Nederland geloof ik dus niet verkopen) bij de Carrefour Express. Een deel van de aardbeien zijn inmiddels opgepeuzeld.

Gent6

Ik heb nu lekker gedoucht en zit in bed onder mijn deken dit blogje te schrijven. Morgen (woensdag op moment van schrijven) begin ik met een lekker ontbijtje om 9.00, en daarna zie ik wel wat ik ga doen. Kan ik allemaal he-le-maal zelf bepalen, fijn! Ik denk dat er een shopsessie op de planning staat, een bezoekje aan wat boekwinkels en misschien een boottochtje.

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 9 reacties

  1. Wat super stoer dat je dit doet! En wat een heerlijke foto’s, geniet er nog van :)

  2. Ik vind dit dus echt zó stoer! Ik weet niet of ik het zou durven haha. Of zou willen, want ik vind het altijd heel gezellig om met mijn man of met mijn moeder een stad te bezoeken :)
    Neemt niet weg dat ik dit echt heel dapper vind, zo knap dat je gewoon gaat en het dan ook nog eens zo naar je zin hebt! Ik geniet erg van je foto’s op Instagram, superleuk! En wat is Gent MOOI! Ik ben dus gewoon nog nooit in Gent geweest, maar daar gaat echt verandering in komen!

  3. De foto’s zien er veelbelovend uit. Ik ben nog nooit in gent geweest maar ik denk dat in er toch een keer heen moet. Geniet van je reisje. You go girl!

  4. je schrijft dit zo leuk, aah <3 gent vond ik ook een hele leuke stad.

  5. Jaaa YOU GO GIRL! Gent is ook echt wel een fijne stad om in je eentje rond te hobbelen :)

  6. Ik heb er echt zoveel respect voor dat je dit durft! Ik vind het ook heel erg leuk om te zien wat je zoal doet via Instagram. Veel plezier nog!

  7. Lays Ketchupchips verkopen ze ook gewoon bij de Appie hier! ?

  8. Oh Stella, ik heb deze blogjes van jou helemaal gemist! Maar ik vind ze zo gezellig en leuk en tof!!! Snel door naar het volgende Gent – blogje ;) PS: Inderdaad super knap van je dat je dit alleen hebt gedaan en hebt gedurfd!

Geef een reactie

Sluit Menu