Solotripje naar Gent #2

GentUitgeteld ben ik. Mijn benen tintelen en mijn ogen prikken. Maar nee, ik klaag niet. Integendeel – ik ben echt op en top happy. Ik heb net zakje Ketchupchips nummer twee opgepeuzeld, de deur naar ‘mijn’ binnentuintje staat wagenwijd open en mijn billen rusten op het zachte bed. Klaar om blogje nummer twee te schrijven. En ik heb echt weer een hoop gezien en gedaan vandaag, dus be prepared voor veel gebla inclusief enthousiasme. Even dit trouwens hoor, random, maar er staat iemand buiten te bellen. En ik kan serieus niet ontdekken of het nou Vlaams is wat hij spreekt, of Russisch? Hahaha. Ik kan sowieso de mensen hier, die ècht Vlaams spreken (of met een bepaald accent, zou ik moeten weten #taalwetenschapper), amper verstaan. Ze praten ook zo snel! Of ligt dat aan mij? Goed. Terug naar mijn verhaal.

Gent1

Mijn dag begon met een heerlijk uitgebreid ontbijtje. Ik heb hier een eigen keuken waar alles te vinden is. Alleen de broodjes werden vanochtend vers aan de deur gehangen – een klein bruin broodje, en klein wit broodje, en een croissantje. Die overigens echt heel lekker was! Ik kreeg het uiteindelijk niet allemaal op, maar ik heb echt zitten genieten. Alleen van hoe het eruit zag al, trouwens. Na mijn ontbijtje heb ik me goed ingesmeerd, want holy moly wat was het warm en zonnig vandaag! Volgens mijn weerapp was het 28 graden, en zo voelde het ook. Gelukkig had ik een (niet al te charmant helaas, baggy met gaten) korte broek bij me en kon ik mijn haar weer fijn op mijn hoofd draperen. Hoef er toch voor niemand mooi uit te zien, hehe.

Gent2

De ochtend bracht ik door in verschillende kledingwinkels. Het is hier nu ‘solden’, zoals dat heet, en de winkels hingen vol met afgeprijsde kleding. Ik heb best veel gepast, maar uiteindelijk maar twee dingetjes gekocht: een zwart jurkje en een rode play suit. Blij mee! Na het shoppen wilden mijn voeten rust, en mijn buik wat te eten. Ik plofte neer op een leuk uitziend terrasje en bestelde een verse ijsthee en een stukje quiche met feta en spinazie. Daar hoorde een salade bij, mmm. Ik had het erg heet in de brandende zon, maar heb toch lekker gegeten! En o ja, ook nog in mijn dagboek geschreven, as you do. (Sorry dat de foto van mijn lunch trouwens een beetje wazig is – weet ook niet hoe dat komt, want op mijn telefoon is ‘ie gewoon goed.. hmmmm).

Gent3

Na de lunch ging ik weer terug naar de winkels. Ik liep tegen De Slegte aan – een boekwinkel waarvan ik de naam herkende, omdat er precies zo één vlak bij mijn huis in Leiden te vinden is. Ik ben er thuis nog nooit geweest, maar wilde nu toch wel graag naar binnen. Ik kan echt u-ren doorbrengen in een winkel waar boeken zijn, so I did. Een uur was ik binnen. Ik ging naar buiten met drie boeken – die van Anna Nooshin en twee boeken over geluk etc. Lekker zweverig, houd ik van. Heb er ook nog een in mijn handen gehad die ik echt op de foto moest zetten om naar één van mijn beste vriendinnen te sturen. We hebben er stiekem samen om gegniffeld. Gelukkig heb ik hem gewoon weer weggelegd. Ik vogel zelf wel uit hoe dat single leven is. Tot nu toe bevalt het me gelukkig goed, zo alleen hier in Gent. No men needed. HA.

Gent4

Na het boekenavontuur had ik wel trek gekregen in iets lekkers, dus kocht ik een froyo en at die in een parkje op. Het smolt allemaal heel snel, vandaar de ietwat oncharmante foto. Smaakte er niet minder op though. Ik kwam langzaam weer een beetje bij de mensen en bedacht me wat ik nu dan wilde gaan doen. Mijn mams stuurde me nog een berichtje of ik dat boottochtje al had gemaakt. Nee, not yet. Inmiddels was het een uur of 4, en de boten voeren tot 6. Kon nog wel dus! Even later plofte ik neer op de boot en voeren we 40 minuutjes over de twee rivieren van Gent. Een vrolijke man vertelde ons in het Frans en Nederlands allerlei dingen over de gebouwen die we zagen. En uiteraard legde ik alles vast en keek mijn ogen uit.

Na dit wateravontuur wilde ik eigenlijk een wokmaaltijd halen, omdat ik alleen uit eten gaan toch iets te spannend vond. Maar guess what? Ik deed het toch! Ik heb een lekkere burger gegeten, zonder frieten. Na gisteren kon ik echt geen frietje meer zien, hahaha. Van alle warmte had ik gelukkig niet heel veel trek, dus de burger en de coleslaw waren meer dan voldoende. Stiekem was ik best heel trots dat ik dus toch gewoon alleen ergens ben gaan (avond)eten, en dat het hartstikke meeviel allemaal. Ik werd niet aangestaard of vreemd aangekeken en ik wist me ook best nog een houding te geven. Helemaal oké dus.

Gent5

Na het eten wilde ik me echt even opfrissen. Het was wel weer even goed voor vandaag, bedacht ik me. Tot ik binnen zat en me realiseerde dat ik echt graag nog even ergens buiten in de avondzon wilde zitten. Binnen zitten kan altijd nog, dacht ik. Er was nog een park dat ik op de kaart had gezien, misschien dat ik daar even lekker naartoe kon. Bepakt en bezakt begon ik te lopen (rond een uur of 7) en het bleek allemaal IETS verder weg dan gedacht. Uiteindelijk ben ik met mijn pijnlijke voeten toch in dat park terecht gekomen, en heb ik op een fijn bankje nog wat zitten lezen. En nu ben ik hier – gedoucht en wel. Klaar om te gaan slapen ook, want zoals jullie vast wel kunnen begrijpen ben ik ontzettend moe!

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 5 reacties

  1. Goed dat je toch zelf alleen uit eten bent gegaan!! Ach mensen zijn altijd nog het meest met zichzelf bezig en helemaal niet met jou, blijkt maar weer ;) Leuk verslag verder. Een boottocht door Gent lijkt mij ook wel wat!

  2. Ah stoer dat je alleen uiteten bent gegaan! Leuk verslag ook weer, met mooie foto’s

  3. Het ziet er allemaal heel mooi uit. Zeker het eten. Het lijkt mij ook wel een tof plan om zelf een keer te doen. Maar dan nederland. Enig idee welke stad leuk is om te bezoeken op je uppie?

  4. Ik vind het fijn om Gent eens door jouw ogen te zien! Ben het zo gewoon eigenlijk dat bijzondere dingen niet meer echt opvallen (nu ook niet dat ik er elke dag ben. Haha). Ik krijg er spontaan zin van om ook nog eens naar Gent te gaan en rond te dolen.

  5. Alleen eten valt beter mee dan verwacht he? Ik vond het ook zo ongelofelijk spannend om te doen (ik ben op dit moment alleen in china), maar na de eerste keer dacht ik al van ‘oke, dit is eigenlijk echt niet raar’.
    zag er een hele leuke dag uit!

Geef een reactie

Sluit Menu