Solotripje naar Gent #3

WafelEn dan is dit alweer mijn laatste artikel over Gent. Gisteren was mijn laatste dag. Een regenachtige, zoals je op deze foto kunt zien. Maar dat mocht de pret uiteraard niet drukken, om maar te beginnen met die wafel hierboven. Mmm. En natuurlijk het andere, nog veel leukere ding deze dag: Afspreken met blogvriendinnetje Silke! We volgen elkaars blogs al heel lang, en nu konden we elkaar een keertje in het echt zien! Na uitgecheckt te hebben uit mijn fijne kamertje, liep ik samen met mijn koffertje (een stuk zwaarder dan op de heenreis met al die boeken) best een eind naar het appartementje van Silke en haar vriend.

Gent6

Toen ik het gevonden had en we even gekletst hadden, liepen we samen weer terug naar het centrum. Onderweg dreigde het te gaan regenen, en toen we er bijna waren kwam het inderdaad ineens met bakken uit de hemel. Toen zijn we maar wat winkels ingevlucht. Nadat Silke lekkere thee had gekocht bij Holland & Barrett, wandelden we door naar waar we zouden lunchen. Dat plekje was helaas gesloten, maar gelukkig konden we nog ergens anders terecht. We ploften neer en bestelden allebei een lekker bord pasta. Een heel groot lekker bord pasta. Gelukkig kregen we to go bakjes mee om alles wat we niet op hadden gekregen mee te nemen. Vlak bij de Bocca, waar we dus gegeten hadden, zat een tweedehandswinkel. We pasten allebei wat, maar het was helaas niet zo’n succes. We hebben wel nog samen gelachen om alle shoulder pads daar. Zelfs de t-shirts hadden gevulde schouders – najaaaa. Tis maar wat je mooi vindt, hihi.

Gent7

Omdat ik dus serieus nog geen echte wafel op had, haalden we er samen een. Om te delen, want na die grote borden pasta moesten we niet echt denken aan zo’n heel groot ding. We liepen smikkelend verder, en je raadt het al: het begon weer te plenzen als een gek, inclusief onweer (dat gelukkig wel ver weg was). Net toen Silke mij het graffitistraatje wilde laten zien! Het staat hier nog een soort van op de foto, maar trust me, in het echt was het stukken mooier. We begonnen onze terugtocht, die eindigde in een leuk cafeetje. Hier namen we allebei een chai latte, en ging het kletsen nog even (lang) door. Helaas moest ik toch echt mijn trein gaan halen, en Silke die van haar. Zij ging gewoon die avond naar Ludovico Einaudi – ik was best een beetje jaloers, hihi.

Gent8

Na nog even bij Silke in haar appartementje gezeten te hebben en een niet heel charmante selfie te hebben gemaakt (“Het gaat niet om hoe je op de foto staat, maar met wie” <3) moest ik nog best een beetje doorlopen richting station. Ik maakte nog een foto van dit industriële stukje Gent en nam uiteindelijk plaats in de meest warme trein ooit. In België hebben ze dus geen airco in de trein, en het was druk, en oef, ja, warm. Zweten. Charmant. O ja, en ik hoop dat Silke een keertje naar Nederland komt – we hadden echt zo’n leuke middag samen!

Gent9

Op Antwerpen Berchem stapte ik over en kon lekker blijven zitten tot Rotterdam. Ik at de rest van mijn pasta (bijna) op, las één van de boeken die ik gekocht had, luisterde muziek en liet alles van de afgelopen dagen nog even aan me voorbij gaan. Ik heb het echt heel erg leuk gehad. Ik was van tevoren een beetje bang dat ik me misschien alleen zou gaan voelen, of me geen raad zou weten met mezelf, maar dat was echt niet aan de orde. Ik was wel blij dat ik internet had, zodat ik de leuke kleine dingen toch kon delen met iemand. Conclusie? Ik ga toch liever met iemand op vakantie, maar dit soort stedentripjes zijn ook HEEL leuk in je uppie. En hé: die kan ik weer van mijn lijstje strepen. Heb ik toch mooi even gedaan.

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 8 reacties

 1. Haha wow je lijkt echt nog een hele portie pasta over te hebben! :p Leuke foto’s! En lang leve schoudervullingen (niet echt)!
  Ik ging in februari een weekje alleen naar zee en ik vond het ook heel leuk. Inderdaad gezelliger om met iemand te delen, maar vond het in m’n uppie ook echt heel fijn!

 2. Hoe leuk dat je Silke hebt ontmoet, hihi! Ben blij dat je van Gent een beetje genoten hebt! ((:

 3. Wat gaaf dat je dit gedaan hebt Stella! En ik vond het hartstikke leuk om je verslagen te lezen.

 4. Wat klonk het heerlijk! Ik vind het echt heel knap van je. Ik ben benieuwd of je dit nog eens van plan bent?!

 5. Yes! You did it! Heb genoten van je avonturen, je bent een gave ervaring rijker.

 6. Superleuk om je blogjes over Gent te lezen :)
  Ik ben van dezelfde mening denk ik: alleen reizen is wel leuk, maar het is toch leuker om het met iemand te kunnen delen. Ik ben ook iemand die gewoon moet kunnen ratelen tegen iemand van: omg, check hoe mooi het hier is. En alleen is dat een beetje moeilijk haha :)

 7. Wah, eindelijk eraan toe kunnen komen om je verslagjes te lezen, hihi. Wat ‘n leuk stukje tekst toch weer! & je foto’s vind ik leuk, hihi :D Dat we het gauw nog eens opnieuw kunnen doen! Met mooi weer & nog meer lekkere dingetjes voor in onze buiken. Lieeefs!

Geef een reactie

Sluit Menu