Soms mag het wel

Soms mag het wel

Op moment van schrijven hang ik in een mooi wit met blauw apparaat in de lucht, ergens boven Frankrijk of Duitsland. Ik denk het eerste. Met twee boterhammen met kaas in een kartonnen doosje en een bekertje appelsap voor mijn neus, bedenk ik me dat dit de laatste vlucht is die ik (zoals het er nu uitziet althans) in 2018 maak. In totaal heb ik dit jaar 7 (!) keer gevlogen. Oprecht? Dat had ik twee jaar geleden echt niet durven dromen. In 2016 heb ik ook meerdere keren in het vliegtuig gezeten, maar het ging er toen echt anders aan toe. Ik ben nu rustiger, word pas zenuwachtig als ik bij de gate zit te wachten, kan van tevoren gewoon eten en naar de WC en zelfs slapen de nachten van tevoren gaat meer dan prima. En dat? Dat is iets om trots op te zijn.

Zoals velen helaas zullen herkennen, is trots op jezelf zijn zo makkelijk nog niet. Als ik probeer stil te staan bij de dingen waar ik trots op ben, dan denk ik bij de meerderheid: “Maar ja, dat kan toch iedereen?”, of “Ha, sommigen hoeven die drempel niet eens te nemen in hun leven, die konden dat sowieso al”. Zoiets. Maar daarna probeer ik te denken: “Ik ben niet iedereen. Iedereen is anders. Er zijn biljoenen ‘iedereenen’, en voor de ene is X of Y een overwinning of een succes, en voor de ander een vanzelfsprekendheid”. Iedereen heeft toch dingen in het leven die ze overwinnen? I mean, life isn’t easy. Alhoewel we allemaal met ander soort dingen te maken krijgen, moeten we daar allemaal mee om zien te gaan. En als je vervolgens dè manier voor jezelf vindt om ergens mee om te gaan, en het lukt je om ermee te dealen/het te overwinnen/het een plekje te geven? Dat is trots meer dan op zijn plaats.

Zo ben ik dus echt trots op het feit dat ik alleen durf te vliegen. En dat dat hele vliegen me nu, zowel fysiek en mentaal, zo veel beter afgaat. Daarnaast ben ik trots op het feit dat ik al een tijdje single ben en echt helemaal zelf mijn leven indeel, mezelf gelukkig maak en de meeste dingen zelf leer doen. Niet dat ik nooit om hulp durf te vragen gelukkig, dat wel! Anyways, hier heb ik een heel artikel over geschreven.

Ik ben trots op het feit dat ik mijn stage goed heb afgerond. Van zowel mijn begeleider als mijn mentor kreeg ik de hoogst mogelijke waardering en dat had ik van tevoren nooit gedacht! Ik heb geleerd op mezelf en mijn eigen kunnen te vertrouwen, al lukt me dat nu heus niet elke dag. Ik probeer het echt ter harte te nemen als iemand zegt dat ik iets goed gedaan heb, in plaats van weer te denken ‘dat iedereen dat had gekund’. Misschien is dat waar, maar IK heb het gedaan.

Ik ben daarnaast mega mega trots op mijn vriendschappen. Uiteraard is dat iets wat ik niet alleen doe – een vriendschap heb je met zijn tweëen. Daarom ben ik ook trots op mijn vrienden en vriendinnen! Dat we tijd voor elkaar maken, naar elkaar luisteren, er voor elkaar zijn, rekening met elkaar houden, af en toe eens een appje sturen, etc. Mijn vriendschappen maken me oprecht DOL gelukkig en ik prijs me rijk met every single one of them <3.

Waar zijn jullie trots op? Liefs, Stel.

Deze post heeft 4 reacties

  1. Méér dan trots vriendinnetje hier!! Ik leer zo veel van jou. Zó blij dat het steeds beter met je gaat en je niet per sé iemand naast je nodig hebt maar óók jezelf gelukkig kan maken nu. Je bent een mooi mens Stel, mooi zoals je bent! ♡

    1. Dankjewel lieve San, wat een mega lieve woorden. Ik leer dus juist veel van JOU! Gods, we moeten echt snel weer afspreken. En dan ECHT, en het niet alleen zeggen, hihi.

  2. Oh dit is zo inspirerend! Allemaal dingen om terecht trots op te zijn! Iedereen is inderdaad anders en wat voor de ene een gigantische stap is, is voor de andere een huppel. Ik was best wel trots op mezelf dat ik nieuwe vriendinnen had gemaakt op de eerste dag van mijn nieuwe werk/opleiding. En dat ik zonder problemen mijn weg vind met het openbaar vervoer (vind ik echt eng!). En de belangrijkste voor mij nu: dat ik écht goed in mijn vel zit!

    1. Dankjewel! <3 En de dingen die jij noemt zijn ook ECHT dingen om trots op te zijn. Alles wat voor jou een drempeltje is, is een overwinning als je het toch doet of als het toch lukt! Voor mij geldt ook dat ik nu echt goed in mijn vel zit, en WAUW hoe veel is dat waard?! :D

Geef een reactie

Sluit Menu