Stel goes Switserland #1

Stel goes Switserland #1

Hoe lang het geleden is dat ik echt dit soort digitale dagboekjes bijhield tijdens een tripje/vakantie/überhaupt? No idea. Maar, deze dagen in Zwitserland heb ik het weer goed te pakken. As you might know ben ik van woensdag 15 augustus tot en met zondag 19 augustus in Zwitserland (geweest, mocht je dit later lezen). Ik ben op bezoek bij mijn oom, tante en nichtje en I’m living my best life hier. Ze hebben al eerder gevraagd of ik het leuk vond om te komen, maar nooit eerder durfde ik het aan om alleen het vliegtuig te pakken en voor een paar dagen hierheen te sjezen. Sterker nog: doodeng vond ik het. (Het vliegen hoor, niet het ‘hier zijn’). Dit jaar heb ik op wonderbaarlijke wijze mijn vliegangst overwonnen (of in ieder geval goed onder controle) en daarom dacht ik: “Ik pak mijn kans!”. Op moment van schrijven ben ik gisteren aangekomen, en ik werd meteen al volledig in de watten gelegd door mijn tante.

Na een prima vlucht (het duurde maar een uurtje, gelukkig) landde ik op Flughafen Zürich. Het was even zoeken, maar uiteindelijk vogelde ik uit hoe de kaartjesmachines werken voor de trein en stapte ik vervolgens godzijdank ook in de juiste. Na drie kwartier door het Zwitserse landschap hobbelen, kwam mijn nichtje (13 jaar) me ophalen van het station. Eenmaal thuis gaf ik haar de drie kleine cadeautjes die ik had meegenomen en kletsten we een beetje bij. Mijn nichtje kan Nederlands prima verstaan, maar spreken is soms nog lastig. Gelukkig is mijn Duits prima, waardoor we altijd een heel end komen! Toen mijn tante thuiskwam uit haar werk hebben we lekker op het balkon (kijk. dat. uitzicht. jongens.) wat gedronken, de lekkerste vegetable chips ever gegeten, een mega leuk spelletje gespeeld (wat ik echt ga kopen) en vervolgens hebben we, toen mijn oom ook thuis was, heerlijk gebarbecued. Mmm.

Woensdagochtend vertrokken mijn oom en tante alweer vroeg naar werk en sliepen mijn nichtje en ik uit. Mijn tante maakt altijd een soort mueslipapje voor zichzelf, en ze had mij die avond ervoor beloofd er ook eentje voor mij te maken. Zo lief! Er lag zelfs een briefje bij. Het ziet er niet heel charmant uit, maar het smaakte heer-lijk. Na onze ontbijtjes vertrokken mijn nichtje en ik naar de zogenaamde Badi. Ze wonen, zoals je op de foto’s kunt zien, vlakbij de Zürichersee. De Badi is een soort kunststrand met een bijbehorend grasveld, allerlei leuke kinderspeeldingen in het water, een restaurantje/bar en allerlei andere dingen die je normaalgesproken verwacht bij een groot buitenzwembad. Alleen dan wat ‘hipper’ en wat uitgebreider. We liepen er samen heen, en onderweg maakte ik zowat foto’s van het hele dorp. Ik vind het hier gewoon zo idyllisch!

Mijn nichtje zit op turnen, dus er moest het één en ander geshowd worden. Ik heb allerlei leuke slow motion filmpjes van haar salto’s en radslagen gemaakt. Verder hebben we samen gezwommen, werden we constant natgespetterd door vervelende achtjarige jongetjes die ons achteraf bleken te kunnen verstaan (ze spraken Duits met elkaar, maar eentje kon blijkbaar ook Nederlands verstaan. Gelukkig hadden we geen gemene of rare dingen gezegd, haha), aten we een lekkere lunch bij het restaurantgedeelte en renden we allebei als gekken weg voor de aanwezige wespen. Ik zie mijn nichtje vaak twee keer per jaar, en dat ook niet eens lang. Ik vind het echt heel leuk om op deze manier tijd met haar door te brengen, zo samen!

We zouden rond een uurtje of drie eigenlijk met de bus terug omhoog gaan, maar besloten toch te lopen. Met 30 graden omhoog lopen door de brandende zon? Jaaaa joh, doen we ff! Eenmaal thuis sprong ik meteen onder de douche, om daarna achter mijn laptopje te ploffen. Er moest nog wat werk gebeuren voor Yoghurt Barn en ik wilde graag aan dit blogje werken(onder het genot van een schaaltje van die goddelijke vegetable chips). Mijn nichtje is helemaal verslaafd aan Riverdale, dus zij kroop zo snel als ze kon achter haar eigen laptop om een uurtje of twee te binge watchen. Op dit moment zitten we te wachten op mijn oom, die zo thuiskomt uit zijn werk. Mijn tante heeft vanavond een iets met haar werk, dus neemt hij mij en mijn nichtje mee naar een leuk restaurant. Zin in!

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 7 reacties

  1. Super leuk om te lezen. Wat fijn dat je zo gezellig met je nichtje samen kunt zijn. Mooi is het daar joh! Waar in Zwitserland is dit?

    1. Dankjewel! (: Ja, is echt heel gezellig. Het is ook echt voor het eerst dat ik haar zoveel dagen achter elkaar zie en ‘meemaak’ en ik kan hier wel aan wennen zo, haha. Ja echt he? Ik kijk mijn ogen uit. Ik wist al wel dat Zwitserland een mooi land was, maar elke keer als ik hier ben, ben ik weer verbaasd! Dit is rondom het meer van Zürich. Heel mooi gebied! Liefs <3

  2. Ziet er leuk uit! Wil ik ook naartoe ;) Geniet nog van je vakantie!

    1. Hihi, doen! Op het to go lijstje (: Het is maar een uurtje vliegen ook, trouwens! Of 8 uurtjes ongeveer met de auto!

  3. Ik zag al wat foto’s voorbijkomen op Instagram, zo mooi! Fijn ook dat je het gewoon zo goed met je nichtje kunt vinden en dat jullie er qua taal ook wel uitkwamen (mijn Duits is echt niet goed genoeg daarvoor?). En hoe chill is het dat je nu gewoon durfde te vliegen? Ik vloog gisteravond voor het eerst alleen en dat was niet per se een big deal qua vliegen – dat vind ik namelijk niet veel spannender dan in een trein zitten – maar het ‘proces’ van security en je bagage etc vind ik wel altijd gedoe (voornamelijk ook omdat ik niet zo vaak vlieg), dus dan is het extra leuk om het gewoon een keer succesvol alleen gedaan te hebben.

Geef een reactie

Sluit Menu