Stel goes Switserland #2

Stel goes Switserland #2

Volle dag nummer twee in Zwitserland. Wakker worden van de wekker, lekker onder de douche springen, niet weten wat je aan moet trekken, toch maar een besluit nemen om ernstige vertraging van de ochtend te voorkomen, naar beneden hobbelen, daar je nichtje en tante aantreffen en uiteindelijk weer ontbijten met dezelfde lekkere klaargemaakte muesli van mijn tante. Daarna heeft ze mij en mijn nichtje afgezet op het station, want we namen samen de trein naar Zürich. Mijn tante zou later komen, want mijn nichtje en ik gingen natuurlijk nog even shoppen. En dat wilde ze, puber dat ze is (en ik snap het!), samen met mij doen zonder haar mama. Dus, daar zaten we, in de trein het avontuur tegemoet.

Mijn nichtje wilde naar een paar winkels. Ze had geld meegekregen van mijn tante om nieuwe jeans te kopen. Ze is namelijk nogal gegroeid, dus ze paste vrijwel nergens meer in. Wij op zoek naar leuke jeans. De eerste stop was een kraampje waar ze zogenaamde Breizels verkochten. Oftewel: pretzels. We namen allebei een kleintje, aten die snel op en vervolgenden onze weg naar de winkels. We kwamen een gloednieuwe, net geopende winkel tegen. En jup, ik had mij nog zo voorgenomen niets te kopen. Maar, het was een Brandy Melville. En dat vind ik over het algemeen heel leuk (al is alles daar mini en one size). Mijn nichtje sleepte zowat de hele winkel mee naar de paskamers en kocht uiteindelijk een hele leuke trui. Ik kocht een shirt met lange mouwen die heel leuk valt en twee paar oorbellen. Oorbellen? Jep, I’m getting into wearing those. 

Na dit shopavontuur kwamen we nog bij de H&M terecht, waar mijn nichtje twee broeken vond. Ik kocht ook een broek, en een zwart oversized gehaakt vest. Ik had nog geen zwart vest (wat overal overheen kan als het kouder wordt) en vond het wel een handige aankoop. Je raadt het al: uiteindelijk heb ik vandaag toch flink wat geld uitgegeven. Maar ach, je gaat niet elke week shoppen met je nichtje in Zürich. Mijn tante voegde zich aan het eind bij ons en we namen de trein richting Frau Gerolds Garten. Als je ooit in Zürich bent: ga. hierheen. Het is een oud industrieterrein waar ze een ontzettend hip food court achtig ding gebouwd hebben van oude containers. Eigenlijk iets wat je in elke hippe stad tegenwoordig wel ziet, maar dat maakt niet uit. Ik kreeg de tip de dag ervoor van mijn baas en mijn tante vond het ook een leuk idee. Daar zaten we dan; op een super leuke plek street food te verorberen, vergezeld door een horde agressieve wespen. Tsja, dat laatste was dus minder leuk. Maarrrrr, het mocht de pret niet drukken.

Na het kleine vreetfestijn liepen we nog even langs de leuke boetiekjes en winkeltjes in de buurt. In één van de winkeltjes zag ik een prachtige ring – ik vond hem meteen heel mooi en bleef er een tijdje naar kijken. Hij was alleen best prijzig, en aangezien ik de laatste maanden vrij veel geld uit heb gegeven kon ik maar moeilijk een besluit nemen. Mijn tante kwam naast me staan en zei ineens: “Je bent alweer bijna jarig en we geven jou eigenlijk nooit wat voor je verjaardag, dus ik vind het leuk om dit jou cadeau te doen, ook als aandenken aan dit tripje hier”. Nou, ik wist echt even niet wat ik moest zeggen. Na een hoop stamelen en me geen houding weten te geven bedankte ik haar met een dikke kus en een big smile. Het is echt een super mooi ding die ik niet zo mooi op de foto kreeg als ik zou willen. Hij is goudkleurig en heeft drie steentjes: een blauwig pareltje, een stukje maansteen en een stukje agaat. De laatste heeft een bijzondere betekenis voor mij, dus dat was al helemaal een mooi iets!

We gingen hierna nog terug de stad in om een nieuwe bril uit te zoeken voor mijn nichtje. Na lang wikken en wegen koos ze er eentje uit, waarna we doodmoe van de dag weer de trein in sprongen en naar huis gingen. Eenmaal thuis hebben we even rust genomen, waarna mijn tante het lievelingseten van mijn nichtje klaarmaakte: fajitas! We hebben lekker gesmuld, waarna mijn nichtje graag een bepaalde film wilde kijken. Ik bleef nog natafelen met mijn oom en tante, wat echt gezellig was! Ik zie en spreek ze natuurlijk niet vaak, omdat ze hier wonen en wij in Nederland. Daarom vind ik het extra fijn en waardevol om hier te zijn en tijd met ze door te brengen.

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 3 reacties

  1. Zo lief dat je die ring kreeg van je tante! En inderdaad een mooi aandenken aan je tripje! Fijn om dit soort dingen te lezen :) Ik ben nog nooit in Zwitserland geweest maar het lijkt me zo’n prachtig land. Fijn dat je er familie hebt en af en toe eens langs kan ;)

  2. De food court klinkt echt super leuk! Dat soort plekjes vind ik altijd zo tof om te bezoeken op vakantie. Dan is het eten altijd net iets lekkerder!

  3. Ik zag je ring op Insta, zo mooi! En nog leuker dat er een mooie herinnering aan zit! Je ziet er goed uit :) En mocht ik ooit nog in Zürich komen dan ga ik ook linea recta naar die food court want het ziet er vet gezellig en leuk uit.

Geef een reactie

Sluit Menu