Stel goes Switserland #3

Stel goes Switserland #3

En toen was dag drie van de vijf alweer aangebroken – de laatste volle dag in dit prachtige land. (Nee maar echt, ik heb ook weer zoveel prachtigs gezien deze dag, it’s crazy). We stonden op, aten gezellig ontbijt op het balkon en maakten onszelf daarna klaar om met de auto naar Küssnacht te rijden. Daar stapten we op een echte stoomboot naar Luzern. Luzern is één van de meest populaire steden in Zwitserland voor toeristen, omdat het ‘echt Zwitsers’ is. Ik keek oprecht mijn ogen uit. Ik was er al een keertje geweest, maar toen was ik rond de 13. Dat is dus zo’n tien jaar geleden. Lees: lang. Toch herkende ik de prachtige oude brug in het midden van de stad: de Kapelbrücke!

Het was vreemd weer vandaag. Onweersachtig, maar af en toe ook zonnig, op de boot weer een beetje fris, etc. Ik koos er toch maar voor om mijn korte broek aan te trekken (waar ik later heel blij mee was, om meerdere redenen) en deed voor het frissige mijn in Berlijn gekochte blouse aan. Ik vond dat ik er wel excursie waardig uitzag, als had ik op de bovenstaande foto wel wat blijer kunnen kijken. Eenmaal op de boot aten we alle vier een banaan, wat er heel schattig en onwijs Nederlands uit moet hebben gezien. Er was namelijk een restaurant op de boot, en iedereen die iets at haalde daar wat, maar we brought our own! Na het leuke boottochtje van een half uurtje kwamen we aan in Luzern, en ik wist niet waar ik moest kijken. Ik wilde o-ver-al foto’s van maken.

De hotdog brengt gelukkig nog wat afwisseling in het geheel van foto’s, hihi. Maar even: hoe mooi is Luzern? Ik was oprecht onder de indruk. De hot dog had niet helemaal zijn dag, trouwens. Ik zat lekker te smullen (want op een banaan kan men niet leven) en het ding vloog uiteraard gezellig uit mijn handen. Eerst op mijn broekje, toen op mijn tas, daarna op de grond. De vogels waren erg gelukkig met mij, maar ik niet zo met mezelf. Thing is: ik had dus gelukkig dat korte broekje aan, want die is 1. Oud en 2. Ik denk dat de vlekken daar makkelijker uit gaan dan uit mijn (langere) flubberbroeken die ik bij me heb hier. Er was een fontein dichtbij, dus heb een beetje gedept en gedaan. Uiteindelijk viel de schade mee en was mijn lievelings blouse nog in tact. Fieuw!

Na dit etenswarenfiasco hebben we nog een rondje door de stad gelopen, heb ik op een ‘echt’ Mövenpick ijstje getrakteerd en zijn we weer op de trein gestapt richting waar de auto stond. Eenmaal thuis hebben we eventjes gechilld en zijn we daarna naar het zogenaamde Sommerfest gegaan. Oftewel: een buurtbarbecue! Ik vond het stiekem wel een beetje spannend, omdat niemand mij kent en ik de taal niet spreek. Maar, het was uiteindelijk gezellig en ik heb lekker gegeten. Daarna ben ik weer naar boven gegaan in mijn uppie om even de woonkamer als studio te gebruiken en wat liedjes te zingen. Luv.

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 5 reacties

  1. Zo mooi daar! <3 Dat met de hotdog zou ik ook hebben. Haha :D

  2. Wat is het daar mooi! Mooie foto’s ook :) Gezellig zo’n buurtbarbecue!

  3. Ik ben net voor een dagje naar Zwitserland geweest en vond het daar prachtig! Ik zou graag wat langer gaan en meer ontdekken. Gelukkig dat er geen vlekken in je lievelingsblouse zitten! :)

    1. Ja, mooi is het hè? Waar ben je geweest? :) Nee, daar ben ik ook super blij mee! Gelukkig heb ik een mams die heel goed is in vlekken uit kleding toveren, maar het was niet nodig. Hoera! Liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu