Stel schrijft een lijstje | 1

Stel schrijft een lijstje | 1

Lijstjemeisje – dat is hoe ik mezelf vroeger omschreef. Origineel wel, toch? Not so much. Ik zie eigenlijk altijd en overal lijstjes; ook op blogs. Ik schrijf ze zelf ook, maar naar mijn strenge mening niet zo leuk als anderen dat doen. Daarom gaan alle credits van dit nieuwe verzonnen lijstjesgebeuren naar voorbeelden als Nina van happyacorn.nl en Ashley van ashleylynn.nl. Ik lees hun schrijfsels altijd met veel plezier (oké, altijd, ik heb de blog van Ashley pas net ontdekt door het mega fijne artikel van Marlous over persoonlijk bloggen en waarom dat nog niet dood is – waar ze overigens mijn blog als één van haar favorieten noemde; so honoured!). Goed, waar was ik? O ja, dat altijd met plezier lezen gaat dus niet voor beide blogs op, maar dat betekent niet dat het me niet heel blij maakt en echt inspireert. Vandaar hierbij mijn eigen verzonnen lijstje, met daarbij veel hartjes naar bovengenoemde ladies.

Stel is..

Heel blij dat ze de ‘blog flow’  weer een beetje te pakken heeft. Ik geniet er echt van om weer met plezier aan mijn blogje te werken. Als het goed is komt er binnenkort ook een geheel nieuwe lay-out aan en ik heb ook alweer wat ideetjes voor nieuwe schrijfsels opgedaan de afgelopen dagen. Door de blogpost van Marlous heb ik ineens weer veel meer lezers erbij – die ook heel veel reageren. Su-per leuk, echt, I couldn’t be happier. Ik blijf het ook oprecht een eer vinden dat één van de grootste en leukste bloggers (die ik al jaaaaren volg) mijn blogje noemt in haar favorietenlijstje van persoonlijke blogs.

Stel voelt..

Zich trots! In het begin van januari was ik de weg een beetje kwijt. Ik verloor mezelf in gepieker over de toekomst en vergat me te focussen op het hier en nu – op nu gelukkig zijn en op doen waar ik me nu blij door ga voelen. Zo ben ik weer meer gaan sporten en nu ik dit schrijf let ik ook echt weer op wat ik eet. Eigenlijk is Stella 2.0 een beetje in the making. Niet dat ik vind dat ik nou helemaal moet veranderen. Nee, ik probeer mezelf juist leuk te vinden zoals ik NU ben – inclusief mijn imperfecties. Maar, toch vind ik er niks mis mee om af en toe wat aan jezelf te willen ‘verbeteren’. Daarover later meer; ik beloof er een schrijfsel aan te wijden, deal?

Stel denkt.. 

Veel aan wat ze wil gaan doen zodra ze haar scriptie heeft ingeleverd in mei. Ik wil eigenlijk heel graag ‘weg’, maar zie mezelf nog niet met een rugzak naar Azië vertrekken. Dat is simpelweg een te grote stap voor mij – ik ben dan bang dat ik er niet van kan genieten en alleen maar bang ga zitten zijn. Das zonde, toch? Dus overweeg ik om in mijn uppie te gaan interrailen. Heeft iemand daar ervaring mee? Please let me know!

Stel doet.. 

Veel aan haar scriptie de laatste tijd. En, dat gaat goed. Sterker nog: Ik vind het super leuk?! Ik heb nog altijd veel interesse in het onderwerp, ben nu begonnen aan het coderen en analyseren (wat nu nog erg leuk is, wie weet vind ik het over een paar weken he-le-maal niks meer; kan) en heb een super super super fijne begeleidster waar ik echt ontzettend veel aan heb. Ik weet dat ik daar heel blessed mee ben. Ik vind het ontzettend leuk om af te studeren, maar ook wel dood eng.. Ach, eerst die scriptie maar eens schrijven, shall we?

Stel vindt.. 

Het wel weer tijd voor de lente. Ik vind de sneeuw en de kou leuk hoor, echt. Maar, ik mis de zon. Ik merk echt aan mezelf dat ik zo opleef als ik de zon op mijn toet voel. Hebben meer mensen dat? (Vast wel). Is er iemand die vitamine D slikt? En die een merk kent dat niet van die mega pillen maakt? (Ik durf die nooit door te slikken, hahaha).

Stel leert.. 

Heel veel van een boek dat ze leest: The Universe Has Your Back van Gabriëlle Bernstein. Het is voor sommigen misschien een beetje zweverig en te spiriewirie, wat ik me goed kan voorstellen, maar mij is het just what the doctor ordered en ik ben super blij dat vriendinnetje Suuk mij dit boek voor mijn verjaardag heeft gegeven.

Stel luistert.. 

Veel naar akoestische soul muziek. Er is een afspeellijst op Spotify die ‘Acoustic Soul’ heet en die staat op repeat bij mij de laatste tijd. Ik vind niet alle nummers fijn, maar veel ervan wel heel erg! Het lijkt me heerlijk om zo’n rauwe stem te hebben. Soms zing ik mee met de liedjes en gniffel ik een beetje om mezelf. Mijn stem is heel zuiver en lievig; niks rauws aan. Klinkt best maf dus, als ik dan zo’n liedje meezing.

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 24 reacties

 1. I love lijstjes! Hierbij de mijne:
  – Reizen. Als je dat niet alleen wil doen (want sommige mensen zijn gewoon geen alleen-reis-types) dan doe je dat toch niet? Of je vraagt iemand mee. Win-win!
  – Vitamine D. Ik slikte altijd van die kinderpillen van de kruidvat haha! Smaken lekker, zijn mini en hielpen me zeker. Of het was een placebo, maar van beide is het resultaat instant happiness.
  – Schrijfsels: meer van dit graag!

  1. Jeei, leuk, zo’n lijstjesreactie. Gotta love lijstjes.
   – Ja, you’re right. Ik heb laatst met een vriendinnetje over reizen gepraat en we gaan misschien samen naar Estland, Letland, Finland en Rusland dit najaar. SUPER LEUK! Ik wil inderdaad wel graag reizen, maar niet per se alleen. Een stedentripje alleen vind ik wel heel leuk, dus ik ga daar gewoon voor denk ik, deze zomer. Nog aanraadsels?
   – Oooooh goeie! Ik heb toevallig een vriendin die precies weet hoeveel vitamine D ik nodig zou hebben op basis van wat ik eet en hoeveel ik buiten kom etc. dus ik ga gewoon aan haar vragen hoeveel kinderpilletjes ik nodig heb voor een ‘normale’ volwassen dosis. Thanks voor de tip!
   – Komt voor elkaar <3

   1. Oeeeh de Baltische staten <3 Love it! let me know als je nog tips nodig hebt, ik heb Rusland niet gedaan, maar de andere wel, toevallig vorig jaar!! En qua stedentripje… Mijn favorieten in Europa zijn: Lissabon, Boedapest, Hamburg en Krakau denk ik. Misschien ben je in een van deze nog niet geweest? Liefs!

 2. Leuk lijstje! Ik ben in 2015 in mijn eentje gaan interrailen, maar dan met een One Country Pass (Groot-Brittannie, dus dat was Engeland en Schotland, winning!). Heb er wat artikelen over op mijn blog staan. Vond het iig een superervaring!

  1. Oooooh wat een goed idee!!!! Ik ga ze lezen, en er eens even goed over nadenken. Over welk land ik dan zou willen ‘bereizen’. Thanks voor de tip! Liefs!

 3. Ja lijstjes! Leuk! :D Van mij mag het ook al lente zijn! Ik hoorde vandaag onderweg naar mijn werk echt heel veel vogeltjes fluiten en het zonnetje scheen terug nadat het de hele ochtend had geregend en ik voelde me echt lente-ig. Zalig! The universe has your back is zo’n boek waar ik maar drie pagina’s van las en stopte omdat ik het te zweverig vond. Maar ik lees er nu allemaal heel goeie dingen over dus ik zit er aan te denken om het toch nog een kans te geven. En fijn hé, die blogflow? Ik zit er ook weer in. Helemaal zin om veel leuke stukjes te schrijven ^^ Ben erg benieuwd naar je nieuwe jasje!

  1. Ooooh, dat is inderdaad zo fijn altijd – die eerste lentekriebels! Helaas regent het hier al de hele dag, bleh. Maar, des te meer kijk ik uit naar het moment dat het weer beter weer gaat worden. Oooh ja, ik kan me ZO goed voorstellen dat het voor veel mensen heel zweverig is. Dat is het ook echt! Ik denk dat je er voor open moet staan/het moet willen geloven, want anders lees je dat hele boek met opgetrokken wenkbrauwen en heb je er eigenlijk niks aan. Gewoon kijken of je er nu wat meer voor openstaan en zo niet dan is het misschien gewoon niks voor jou (: Das ook helemaal niet erg natuurlijk! Liefs!

 4. Jaa lijstjes <3 Dol op lijstjes! Misschien is een korte citytrip na je scriptie een idee, of op interrail. Die zag ik hierboven ook al voorbij komen. Ook één van de tofste dingen die ik ooit heb gedaan. Oh en ik ben door Marlous ook weer blogs gaan volgen en gaan reageren. Heerlijk om de maandag mee te beginnen. Dat is nog een beetje mijn weekend tot ik volgende week weer met afstuderen begin. AHHHH spannend.

  1. Woeee, afstudeersquad aanwezig! Ik probeer jouw blog op Bloglovin’ te vinden maar het lukte me niet, kan dat? Een korte citytrip in mijn uppie gaat het inderdaad worden denk ik – of dat interrailen maar dan in één land, dat zie ik ook wel zitten. Even uitvogelen allemaal nog (: En jaaa ik kijk ook als één van de eerste dingen van de dag op Bloglovin’ om alles bij te lezen – makes me happy dat het ineens weer wat meer lijkt te gaan leven. Liefs!

   1. Ik heb geen bloglovin. Dus dat wordt een command D in je favorieten lijstje. Oeps.

 5. Ik ben dol op lijstjes, zowel het lezen van lijstjes als het schrijven van lijstjes. In Engeland hebben wij de afgelopen week zo vaak de zon gezien, dat ik al een beetje het gevoel had dat het lente was (was het niet, want ijskoud). Ik heb ooit advies van een arts gekregen om geen vitamine D pillen te slikken, aangezien ze toch niet goed werken, maar wellicht is dat inmiddels weer veranderd. Leuk dat je in een fijne blogflow zit. Ik ben benieuwd naar de nieuwe lay-out en alle aanstaande artikelen.

  1. High five, me too! Oh echt? Hm, dat zou me niks verbazen hoor, dat het toch wel heel anders is dan gewoon de zon op je toet. Dankjewel, lief van je! (: Ik volg jouw blogje overigens ook, maar ik moet altijd even mijn hoofd omzetten naar Engels. Ik ga er binnenkort eens even goed de tijd voor maken en ‘bijlezen’. Zin in! Liefs!

 6. Heerlijk zo’n lijstje! Klinkt alsof je heel goed bezig bent met van alles. Interrailen in je uppie lijkt mij heel spannend, misschien iets te avontuurlijk voor mij. Ik zou het zelf nooit aandurven denk ik. Niet zo zeer qua veiligheid ofzo, maar puur het sociale aspect. Wel heel knap als je het gaat doen en ik denk dat het ongetwijfeld dan ook een mooie reis gaat worden. Wat vitamine D betreft… Daar had ik het dit weekend toevallig ook over met mijn moeder. Wil dit zelf misschien ook eens proberen, maar heb er dus nog geen ervaring mee.

  1. Thanks, lief! (: Jaaa ik snap je helemaal. Ik ben afgelopen zomer een week naar Berlijn geweest in mijn uppie en dat beviel prima. Ik moet zeggen dat ik ook wel gewend ben aan alleen zijn – ik ben enig kind en was vroeger op vakanties ook al veel op mezelf aangewezen qua ‘spelen’ en dat soort dingen. Ik snap wel wat je bedoelt hoor, ik moet zeggen dat ik inmiddels ook al wel weer twijfel of ik het wel gezellig vind om constant uren met mezelf in zo’n trein te zitten, haha.

 7. De titel van je blog deed me denken aan de boeken van Francine Oomen, Lena lijstje. Ken je die? Vond ik als kind zo leuk.
  Superleuk dat je een soort currently lijstje maakt. Vind ik heel leuk bij anderen maar jij geeft het ook een leuke invulling. Ik ga eens op zoek naar het boek en de spotify playlist.
  Zelf kan ik op mijn vrije dag totaal niet productief zijn zonder to do lijstje.

  1. Haha, jaaaa! Ik had zelfs een eigen lijstjeboekje van haar – een notitieboekje met daarin ook allemaal opties om lijstjes te maken en ook Lena’s lijstjes een soort van ‘af’ te maken geloof ik.. Heel leuk vond ik dat vroeger! Ik kan inderdaad ook echt niet zonder mijn to do lijstjes – ik heb dat overzicht van wat er moet gebeuren echt nodig! Liefs!

 8. <3 <3 <3

  Fijn dat het zo goed met je gaat! Ik ben benieuwd naar je boek, komt daar nog een uitgebreidere review over?

  1. Dat was ik nog niet van plan, maaaar why not?! Ik ga het op mijn lijstje zetten (: Liefs!

 9. Het was vanmorgen echt even te vroeg om te reageren :’), maar ik begin m’n dag altijd wel via Bloglovin’ dus had jouw blog al gelezen. Goeie lijst! En ook leuk om later terug te lezen waar je op dit moment stond. Al enig idee wat je gaat doen als je klaar bent met je master?

  Super random trouwens, maar heb nog een leuke podcast tip! Ik las in je ‘about’ dat je dat ook leuk vindt om te luisteren. Weet niet of je iets met hebt Harry Potter? Maar ken je Potterless al? Hele leuk podcast over een ‘volwassen man’ die voor het eerst Harry Potter leest en daar hilarisch over praat met echte Harry Potter fans. Zoals ik al zei, super random, maar ik ben er zo enthousiast over. :P

  1. Thanks, lief van je! Oef, nee. Nou, jawel, ik heb nu een bijbaantje als Content Manager bij Yoghurt Barn en ik hoop stiekem dat er straks na mijn afstuderen meer uren voor mij klaarliggen. Dat ik van mijn bijbaan echt mijn baan kan gaan maken, dat lijkt me heel leuk (: Ik vind het ook verder gewoon zo lastig om te bedenken wat er allemaal kan met mijn studie en wat ik leuk vind, etc. Oeee, dat is een hele leuke tip, thanks! Ik heb toevallig zelf in 2018 Harry Potter voor het eerst gelezen (shame on me, I know) en ik ben heeeelemaal fan <3

 10. Laurine denkt… Dat Stel een heel leuk lijstje heeft gemaakt! En Laurine denkt ook dat het dringend weer tijd is voor lente, ik wil de zon weer zien! :)

  1. Dankjewel Laurine, wat lief van je! (: Hahaha, ja, helemaal mee eens. Vandaag schijnt het nog te gaan sneeuwen?! Die zon houdt nog even een winterslaap geloof ik, haha.

 11. Leuk zo’n lijstje. Wat de vitamine D pillen betreft; ik neem wel eens smelttabletten ‘Vitamine D3 forte’ van Davitamon. Deze zijn klein, hooggedoseerd en met een lichte citroensmaak.

  1. Dankjewel! Oh, wat een goede tip. Ik denk dat dat echt wel wat voor mij is, thanks (: Ik ga eens kijken bij de drogist!

Geef een reactie

Sluit Menu