Stel schrijft een lijstje | 3

Stel schrijft een lijstje | 3

Wanneer miep zin heeft om te schrijven, maar even geen structuur in haar hoofd? Ja, dan wordt het een lijstje. En hé, I’m not complaining want ik vind deze schrijfsels heel leuk om te typen. Het is een soort stream of consciousness voor mij, omdat ik gewoon in kan vullen van ik denk, voel, etc. Ik heb op dit moment eventjes pauze tussen het scriptie schrijven en werkmail checken door, en ik vond dit een per-fect moment om even mijn vingers over het toetsenbord te laten rammelen

Stel is..

Druk! En nee, dat is geen glamour term waarmee ik probeer het idee te schetsen dat ik zo’n succesvol leven heb. Neehee, ik heb het echt druk. Waarmee? Met scriptie. En werk. En scriptie. En nog meer scriptie. En werk. En nog een beetje werk. En mezelf nog proberen naar buiten te slepen om te sporten, te wandelen en boodschappen te doen. O ja, o ja, en ik ben (zoals jullie op Instagram gezien kunnen hebben) naar Praag geweest met twee lieve vriendinnen. Dat was echt all I needed. Eventjes weg van alles, even ‘ademhalen’ en aan andere dingen denken. Of eigenlijk aan bijna niks denken. Praag is een prachtige stad en we hebben echt een paar hele leuke dagen gehad. Overigens heb ik dus weer gevlogen en dat ging weer ZO goed dat ik nu heb besloten dat ik vliegangstvrij ben. FEESTJE! 

Stel voelt..

Zich snotterig. Ik ben gelukkig niet echt ziek geweest, maar voel me wel al een aantal dagen flink verkouden. Het begon met keelpijn, en inmiddels is daar een hoop genies, gesnotter en het feit dat mijn oren constant dicht zitten bij gekomen. Toch zit ik lekker in mijn vel verder, mentaal. Ik ben een hoop aan het denken – dat wel. Ik wil het liefst alles honderd procent doen, maar dat lukt natuurlijk niet. Dus probeer ik mijn energie en focus zo goed mogelijk te verdelen, en mezelf daarnaast ook niet helemaal ‘kwijt te raken’. Jongens, wat zal ik blij zijn als ik me straks gewoon toe kan leggen op één soort ding. 

Stel denkt..

Dat april een drukke, maar productieve en uitdagende maand gaat worden. Half april geven paps, mams en ik een feestje omdat we met zijn drietjes 150 jaar zijn dit jaar. Daar kijk ik heel erg naar uit. En naar het feit dat het nu dan echt lente is. Al ziet het weerbericht voor de komende dagen er dan helaas weer niet zo spetterend uit. Of juist wel, want: regen. Kunnen jullie ook niet wachten op lange, zwoele zomeravonden? 

Stel doet..

Nou ja, naast werken en scriptie schrijven niet per se heel veel. Gelukkig maak ik wel nog genoeg tijd voor me, myself and I (want anders zou ik dit hele proces niet trekken, hoe overdreven en aanstellerig dat ook klinkt, je sais) en ook hier en daar voor vriendinnen. Ik zou willen dat ik dat meer kon doen, maar ik weet dat dat straks weer prima gaat lukken allemaal. Zodra die scriptie de spreekwoordelijke deur uit is. Even volhouden nog!

Stel vindt..

Dat ze hele lieve, begripvolle en behulpzame mensen om zich heen heeft. Maar dat ze die dus te weinig spreekt en ziet. Ik heb vandaag toevallig door oude foto’s zitten koekeloeren (voor de fotopresentatie die we gaan laten draaien op the party) en ik kreeg er zo’n sentimenteel gevoel van?! Ik zou willen dat ik iedereen vaker zou zien – meer tijd met ze door kon brengen. Maar met het feit dat iedereen drukke werklevens, relaties en andere fratsen heeft, komt dat tijd met elkaar doorbrengen niet altijd uitkomt. Gelukkig geloof ik heel erg in het principe ‘kwaliteit over kwantiteit’. But would still love to see them more often

Stel leert..

In deze tijden beter voor zichzelf op te komen en ‘nee’ te zeggen. Dat zit hem bij mij vooral in eerlijk zijn – aan durven geven wanneer iets te veel is, wanneer ik het niet trek of wanneer ik ergens eigenlijk niet zoveel behoefte aan heb. (Lees: geen zin). Er zijn wat dingen voorgevallen waarbij ik het HEEL moeilijk vond om nee te zeggen. Schuldgevoelens, alles. Maar ik weet dat het uiteindelijk begrepen wordt en dat ik het met iedereen driedubbel goed kan gaan maken (als dat al nodig is; hoe denken jullie hierover?) als ik straks weer tijd heb! 

Liefs, Stel.

Deze post heeft 12 reacties

 1. Veel succes met je scriptie! En inderdaad, ontspanning tussendoor heb je ook gewoon nodig :)

 2. Ah ik miste je schrijfsels al! Je vakantie in Praag zag er heerlijk uit, goed om er even tussenuit te zijn :) Sterkte met je scriptie!! En ik herken de schuldgevoelens, maar die helpen je uiteindelijk niet zoveel verder. Als jij je schuldig voelt als je een afspraak afzegt om tijd voor jezelf te nemen, is die tijd voor jezelf helemaal niet zo effectief (want je voelt je de hele tijd schuldig), dus dan kun je net zo goed niet afzeggen óf er echt van genieten en daarna opgeladen er weer zijn voor je vrienden! Moeilijk in de praktijk te brengen, maar als je het blijft herhalen, ga je er vanzelf in geloven :) liefs!

  1. Echt? Zo lief (: Precies, zo is het helemaal. Ik probeer mezelf dat laatste ook echt op het hart te drukken; het is beter om het te verzetten en er dan die andere dag helemaal ‘bij te zijn’ dan dat ik het door laat gaan uit schuldgevoel en dan achteraf helemaal geen leuke dag/avond heb gehad en de ander misschien ook wel niet! Thanks voor je lieve advies! <3

 3. Wat een geweldig idee voor een feest! Een waardig idee voor een feest, ook. Ik vind het heel knap dat je voor jezelf kiest en niet te veel probeert te doen. Lijkt me een hele slim plan. De rest komt wel weer! X

  1. Je hebt helemaal gelijk, thanks voor de reinforcement (: En jaaa, leuk he? We hebben er alledrie heel veel zin in. Het wordt waarschijnlijk best een beetje kneuterig allemaal, maar juist dat vind ik er zo leuk aan. Liefs! X

 4. He, staat die er nog steeds? Ik heb hem oprecht al twee keer verwijderd, die comment. Ik ga er zo meteen nog een keertje naar kijken! Thanks voor de rest van je reactie ook, super lief (:

  1. Graag gedaan! (: Ik heb ‘m nu vanaf de ‘voorkant’ verwijderd in plaats van in de reactie-optie van WordPress Dashboard. Denk dat dat de oplossing was. Sorry dat hij er al die tijd gestaan heeft! Liefs!

 5. Fijn lijstje Stella! Door zo’n minivakantie kan je er echt even helemaal tussenuit zijn hè, zo fijn! Herken wel dat last hebben met nee zeggen tegen dingen, maar ik heb wel het idee dat ik er beter in word haha. Zo heb ik dit jaar carnaval geskipt (als brabo), omdat ik er gewoon echt even geen zin had. Succes nog met je scriptie!

  1. Thanks! (: Ja, echt! Was jij niet ook nu of pas op een tripje? Ik heb wat fijne zonnige foto’s voorbij zien komen op Instagram, maar ik ga ineens twijfelen of dat throwbacks waren of foto’s van ‘nu’. Ze waren in ieder geval heel leuk! Hm, kan ik me voorstellen! Als je echt geen zin in of energie voor iets hebt dan merken de mensen die er op dat moment bij zijn dat vast ook, dus dan is het eigenlijk ook uiteindelijk beter voor hen als je voor jezelf kiest. Probeer ik altijd te denken, althans, hihi. Goed dat je dat hebt gedurfd! En dankjewel – ik ga ervoor! Liefs!

 6. Heel bewonderenswaardig dat je meer voor jezelf op komt en wat vaker nee durft zeggen. Niet makkelijk hé? Ik heb het er soms ook nog moeilijk mee en ik weet nochtans veel handvaten en tips om er niet zo mee in te zitten. Schreef er een tijd geleden zelfs een post over. Maar ja, de theorie is 1 ding, de praktijk is nog iets anders natuurlijk. Ik denk wel niet dat je het moet zien alsof je dan iets goed te maken hebt. Dat is ten eerste al niet zo want je doet niets fout, maar het zorgt denk ik ook mee voor je schuldgevoel. De mensen rondom je willen jou ook alleen maar gelukkig zien. Dat houd ik mezelf altijd voor :) En jij bent ook niet verantwoordelijk voor hoe iemand omgaat met iets.
  Blijven oefenen, dan lukt het makkelijker en makkelijker!
  Veel succes trouwens met je scriptie. Lijkt me heel zwaar om dat met werk te combineren!

 7. Jaaa weer een schrijfsel! Ik vind ze mega leuk, dus laat maar komen, die lijstjes. :) Praag is leuk hè? Ik ben er 2 zomers geleden geweest en sindsdien heb ik besloten sowieso nog eens terug te gaan. En wat goed dat je steeds meer nee leert te zeggen! Ik leer het ook steeds beter, mijn volgende stap is om toe te werken naar ‘nee zeggen zonder me te verontschuldigen’ – maar dat duurt gok ik nog wel even. Daarnaast ben ik inmiddels ook begonnen met m’n scriptie, dus wellicht kunnen we elkaar ondersteunen ;) succes in ieder geval, ik weet dat we het kunnen! Liefs

Geef een reactie

Sluit Menu