Stel schrijft een lijstje | 4

Stel schrijft een lijstje | 4

Het is alweer een tijdje geleden dat ik zo’n soort lijstje invulde. Eens even koekeloeren hoe lang precies, momentje. Oké, wauw, dat was in januari! Oef, dat is echt lang geleden. Anyways, dan zou je denken dat ik nu genoeg nieuws te bespreken heb hier. Dus without any further ado (of zo), laten we maar beginnen met het hele kletsproces.

Stel is.. 

Uitgerust! De afgelopen twee weken kon ik alles eventjes uit handen laten vallen, want ik had vakantie! Of ik ervan genoten heb? On-wijs. Ik had eigenlijk helemaal niet door hoe erg ik het eventjes nodig had om ‘niks te moeten’. Naast werk en studie had ik mezelf namelijk nog honderd triljoen andere moetjes opgelegd de afgelopen maanden. En om dat zo goed als allemaal eventjes los te kunnen laten en me te focussen op o.a. uitslapen en tijd doorbrengen met de mensen die ik het liefste zie? Best thing ever

Stel voelt..

Zich een beetje, eh, gek. Ik ben iemand die het lastig vindt om te schakelen tussen dingen. En op dit moment zit ik midden in de overgangsperiode van ‘het studentenleven’ naar ‘het werkende leven’, wat aardig wat onzekerheden en levensvragen met zich meebrengt. Ik heb daar, to be honest, best een beetje moeite mee. Dat beschreef ik laatst ook, trouwens. Ik doe erg mijn best om erop te vertrouwen dat alles uiteindelijk op zijn pootjes terecht komt als ik naar mijn gevoel blijf luisteren en zo gemotiveerd en positief mogelijk stappen blijf zetten. 

Stel denkt..

Positief! Ook al heb ik een beetje last van bovenstaande momenten zo af en toe. Ik focus me op de dingen die allemaal wèl in mijn leven heb en wèl zeker weet. En daarnaast: waarom zou ik alles nu al zeker moeten weten?! Wie weet dat nou eigenlijk? Eigenlijk doet iedereen maar wat, toch? En als we dan gewoon allemaal afspreken ons best te doen en ons bezig te houden met dingen die ons gelukkig maken (zolang dat anderen niet schaadt, natuurlijk), dan moet het he-le-maal goed komen met ons. 

Stel doet..

Inmiddels weer een hele hoop! Mijn vakantie is afgelopen maandag tot een einde gekomen en ik ben weer aan het werk gegaan. Het was meteen weer druk, spannend en ook best wel stressvol, to be honest. Vanaf komende maandag gaat mijn nieuwe contract in, trouwens. Mijn 16 uur worden er nu 32, dus ik ga ‘echt aan de bak’. Dat vind ik MEGA spannend – als dat nog niet duidelijk was. Ik hoop dat het onwennige en onprettige gevoel van ‘mezelf moeten bewijzen’ en ‘constant moeten presteren, omdat ze anders zó iemand hebben gevonden die alles 100 keer beter kan dan ik’ weg gaat ebben. Het maakt me onrustig en stiekem best wel verdrietig. 

Stel vindt..

Deze periode van haar leven dus niet bepaald easy peasy lemon squeezy. Maar, gelukkig weet ik ergens wel dat dit erbij hoort en heb ik genoeg lieve en wijze mensen om me heen die me goede adviezen geven. O ja, en, ik krijg volgende week mijn scriptieresultaat. HELP. Duimen jullie voor me dat al het zweet, al het bloed en alle tranen niet voor niks zijn geweest? Dan krijg ik straks in november mijn masterdiploma en is het studentenleven echt over and out. (Bibbers). 

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 4 reacties

  1. Zeker duim ik voor je! Maar ik heb er het volste vertrouwen in :D

  2. Awww, niet onrustig en verdrietig zijn hoor! Dat is een heel logisch gevoel als je ‘net’ begint. Heb ook een hele tijd gehad dat ik bij voorbaat jaloers was op iedereen die bij het bedrijf kwam omdat ik dacht dat ze mijn functie kwamen stelen of iig miljoen keer beter zouden zijn dan ik. Als ze niet blij met jou waren, hadden ze je uren ook niet opgeschroefd! You’ve got this! Xx

  3. Ah wat spannend, even afwachten dus! Het zou zo fijn zijn als alles dan achter de rug zou zijn. Succes!

  4. Ondanks dat het spannend is, ga je wel lekker Stel! Met een masterdiploma en een leuke baan. Ik kan niet zomaar zeggen dat al je zorgen voor niets zijn, maar wat betreft je baan hoop ik wel echt dat je daar meer rust in vindt, want je bent echt niet zo ontzettend vervangbaar als je denkt! Lekker trouwens dat je ook vakantie van je werk hebt genomen; ik werk in mijn univakanties vaak juist meer omdat ik dan de tijd heb, maar écht niets is eigenlijk veel lekkerder :)

Geef een reactie

Sluit Menu