Stel schrijft een lijstje | 5

Stel schrijft een lijstje | 5

Ze heeft het weer te pakken hoor, jawel! Schreef ik vorige week nog dat ik anderen die wèl artikelen plaatsen zo bewonderde, lukt het mij nu ook ineens al duizend keer beter dan eerst. HOERA. Ik vond het inmiddels ook wel weer tijd voor een update op z’n Stella’s: in de vorm van, uiteraard, een lijstje. Ik hoop ergens dat ik wel genoeg nieuwe dingen te vertellen heb, want het leven is eigenlijk nog steeds een beetje hetzelfde als het was toen ik mijn laatste lijstje schreef. Maar goed, let’s get this party started.

Stel is.. 

Op dit moment? Moe! Het lijkt wel alsof ik de laatste tijd altijd rond een uurtje of vier helemaal instort. Stiekem heb ik de afgelopen weekenddagen zelfs dutjes gedaan, wat eigenlijk helemaal niets voor mij is. Ik denk dat ik gewoon een beetje moe ben van de afgelopen maanden. Mijn officiële werkende leven is begonnen en het is niet niks, zo’n verandering! Ik had verwacht dat ik inmiddels al helemaal gewend zou zijn, maar mijn meest slechte eigenschap (gebrek aan geduld) wordt weer eens flink op de proef gesteld. Ach, daar leren we alleen maar weer van, toch?! 

Stel voelt.. 

Zich gemotiveerd! Nu mijn weekje vakantie naar Zwitserland erop zit en de zomervakantie in het algemeen ook aan zijn eind is, voelt het een beetje zoals het altijd voelde toen ik nog studeerde: september is a time for new beginnings. En laat ik daar nu ook echt behoefte aan hebben! Weer even bij 0 beginnen; sort of. Wat wil ik en hoe ga ik dat bereiken? En wat wil ik niet meer en hoe ga ik dat uit mijn leven krijgen. Dat soort fratsen. O ja, en vergeet de hernieuwde schrijfkriebels niet. Heeeel blij mee. Stiekem gaan er allemaal leuke ideetjes door mijn hoofd en wil ik ineens allemaal creatieve projecten oppakken. Who knows, who knows

Stel gaat..

Op reis! Althans, ooit. Komende jaren. Ergens. En dan the real deal. Ik weet nog niet hoe en wat, waarheen, voor hoelang. But hey, a girl can dream. Ik voel dat ik er nu klaar voor ben. Sommigen doen dit misschien op hun 18e al – ik ben straks 25 of 26 als ik ga. Is dat erg? Nee. Voelt dat soms zo? Ja. Soms heb ik het gevoel dat als ik het niet NU doe, ik het nooit meer ga doen. Maar dan herinner ik mezelf eraan dat iedereen zijn eigen levenstempo heeft en dat niemand ooit ook maar IETS in eigen hand heeft. We shall see. Maar het dagdromen over dit grootse avontuur is al HEEL fijn. 

Stel wil.. 

Een aantal dingen in haar leven grootser aan gaan pakken. Ik weet nog niet hoe, eigenlijk. Zo lijkt het me echt fantastisch om me bij een koor aan te kunnen sluiten. Het allerbelangrijkst daarbij is natuurlijk dat het een leuke en gezellige groep mensen is die veel plezier hebben in wat ze doen, maar stiekem wil ik ook wel graag bij een koor dat ook echt een prestatie neerzet; dat kwalitatief goed is. Iemand nog ideetjes, let me know.

Verder lijkt het me fijn om vaker naar het strand te gaan, waar ik relatief dichtbij woon. Ik wil mezelf weer wat vaker mee ‘op date’ nemen, weer langere wandelingen gaan maken en dat misschien ook op andere plekken doen dan alleen in Leiden. Ik kan gewoon de trein of de bus pakken en ergens wandelen. Weet iemand een fijne blog of een ander soort kanaal waar ik meer kan lezen over mooie wandelingen in eigen land? 

Als laatste wil ik heel graag mijn sociale leven wat meer kleur geven. Ik heb hele leuke vrienden en vriendinnen, maar helaas hebben die ook allemaal hun eigen ding en zie ik niet iedereen zo vaak als ik het liefst zou willen. Daarnaast vind ik het ook meer dan leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Mocht je dit lezen en denken: “Het lijkt mij gezellig om een keertje naar een boekenwinkel te gaan/een koffietje te drinken/naar de kinderboerderij te gaan/vintage te shoppen/whatever met Stella” – let me know! Of als je tips voor mij hebt over hoe ik mijn sociale leven wat meer up kan spicen – ik hoor het graag! 

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 8 reacties

 1. Ik was laatst in Nijmegen en wauw wat is de omgeving daar mooi! Ook de Biesbosch is echt een dikke vette aanrader om eens heen te gaan. Hihi misschien ga ik wel schrijven over al die mooie plekken die ik door Nederland aan het ontdekken ben.

 2. Wat heerlijk geschreven. En het maakt helemaal niet uit dat je zoiets op je 25e doet. Dit is jouw leven, jouw weg en die mag je lekker leven zoals jij wil.

 3. Veel succes met de vermoeidheid. Bij mij echt een eeuwige struggle. In mijn verlof sliep ik ‘s morgens zonder wekker en regelmatig viel ik in de middag tijdens het serie kijken of lezen ook in slaap dus deed ik een extra dutje. Was hier wel wat kwaad voor op mezelf maar blijkbaar had m’n lichaam hier nood aan? Kon ik echt moeilijk ontprikkelen?
  Wel superleuk dat je terug meer motivatie en ideetjes hebt. Fingers crossed om één of meerdere te realiseren! :)

 4. Gewoon doen die reis! Je bent niet te oud, gekkie ;) En als je ooit eens in België bent -bij voorkeur ergens in Oost-Vlaanderen maar ik ben flexibel- en je hebt toevallig niets leuks te doen, wil ik je wel eens gezelschap houden. Nu niet dat ik zo’n geweldige entertainer ben ofzo en ik ken ook nergens mijn weg trouwens, maar voor thee en taart, boeken, shoppen en diertjes ben ik altijd in, haha.

  1. Jaaa, dit lijkt me echt leuk! Ik ga het onthouden (: Ik heb Silke toevallig ook ontmoet toen ik een weekendje naar Gent ging in 2017, dus who knows ben ik nog een keertje in België en kunnen wij elkaar ook eens meeten. Lijkt me echt gezellig!

 5. Klinkt misschien gek, maar de NS heeft een boel mooie wandelingen gedocumenteerd! Makkelijk met de trein te bereiken en verschillende lengtes. En over die nieuwe impuls in je sociale leven: I’m your girl! Well, niet in person tot volgend jaar maart, maar ik heb hier in Aussie natuurlijk net ook allemaal nieuwe impulsen moeten geven aan mijn sociale leven. Mijn toptips: begin een nieuwe hobby (waar je mensen ontmoet), ga op je werk in een commissie (als mogelijk), of kijk eens op meetup, daar heb je allerlei activiteiten waar je nieuwe mensen ontmoet. En las ik niet laatst iets over tinder voor vrienden? Ik weet niet hoe het heet, maar als je het googled vind je het misschien?

  1. Oooh, ja, nee, nu je het zegt gaat er wel een belletje rinkelen wat wandelingen en de NS betreft – thanks voor de tip! Ik was dat helemaal vergeten! Volgend jaar maart is helemaal prima; lijkt me echt heel leuk om samen eens een dagje Utrecht te doen, bijvoorbeeld. Volgens mij ben jij (naast dat we waarschijnlijk heel goed kunnen kletsen samen en het vast erg gezellig zou zijn) echt dè aangewezen persoon om een dagje mee door Utrecht te dwalen! Let me know als je weer in the country bent en het jou uitkomt, goed? En jaaa, dankjewel voor de tips! Een nieuwe hobby zou voor mij dan denk ik bij een koor gaan worden – of misschien toch een sport, ook al weet ik echt niet wat voor soort sport, haha. En ja goeie, ik ken dat platform wel maar ik durf er nooit zo goed gebruik van te maken. Ik ga zo gewoon weer ‘ns een kijkje nemen erop. En jup, Badoo is dat. Ik heb het geprobeerd, maar het voelde toch een beetje maf om een soort van te ‘swipen’ voor vriendinnen, of zo? Hahaha. Misschien kwestie van wennen, maar ik heb het toch maar weer van mijn telefoon gehaald. Liefs!

 6. Leuke plannen! Als ik met een nieuwe baan of stage begon was ik in het begin ook altijd zooo moe. Zijn ook alle nieuwe indrukken die je moet verwerken, na een tijdje raak je daar aan gewend :-)

Geef een reactie

Sluit Menu