Stella de singer songwriter?

Singer songwriterSinds vorige week is het een beetje gaan borrelen in mijn buik. Ik krijg de kriebels als ik eraan terug denk. Fijne kriebels, wel te verstaan. Het was zo fijn om mijn eigen liedjes te spelen, en zo bijzonder wat voor reacties ik kreeg. Ik ben erover na gaan denken – meer en meer. Wat nou als ik mezelf gewoon echt singer songwriter zou ‘noemen’. Ik bedoel, ik ben het eigenlijk wel! Het is weliswaar niet mijn beroep, en optreden doe ik ook niet (ja, vorige week dan), maar wat maakt dat eigenlijk uit? Toen ik net begon met mijn blog, was ik ook een blogger. Ook al las niemand mijn schrijfsels, ik blogde toch? Dan ben je toch al een blogger? Stiekem vraag ik me af waar die onzekerheid vandaan komt; of nou ja, twijfel eerder. Hesitation, is het goede woord. Ik hesitate of ik mezelf wel wil profileren als singer songwriter. En wel hierom.

Als je roept dat je een singer songwriter bent, dan wil iedereen vaak van alles horen. Dat gebeurt mij in ieder geval wel. Nou ja, gebeurde. Zodra mensen er weet van krijgen dat je zingt, dan willen ze vaak dat je dat doet voor hen. In wat voor situatie ook. Op verjaardagen wordt verwacht dat je stukjes zingt, en waar dan ook maar een piano staat of een gitaar is; mensen verwachten soms toch wel een beetje dat je iets laat horen. Behalve als ze totaal geen interesse hebben, though. “Vroeger” wist iedereen dat ik zong. Ik was de ‘het zingende meisje met de krullen’, bekend van de muziekavonden op de middelbare school. Nu? Mensen weten het wel, maar het is niet zo’n ding meer. Er wordt ook niet echt meer naar gevraagd, en ergens vind ik dat wel fijn. Als niemand het weet, of begrijpt, dan kunnen ze ook niks van je verwachten. Snap je?

Op het moment dat ik mezelf meer ga profileren als ‘echte’ singer songwriter, dan ben ik bang dat ik verwachtingen schep. Of dat mensen het idee krijgen dat ik mezelf super goed vind. Of zo. Do you catch my drift of slaat dit helemaal nergens op? Laat ik het wat grijpbaarder maken. Stel dat jij jezelf ‘schrijfster’ gaat noemen, omdat je af en toe leuke verhaaltjes schrijft in een Word documentje. Dat is een beetje gek, toch? Als je namelijk zegt dat je schrijfster bent, dan nemen mensen snel aan dat je ook daadwerkelijk boeken hebt geschreven die ook echt ‘bestaan’. Snap je? Dus zodra ik mezelf singer songwriter ga noemen, dan denken mensen vast dat ik daadwerkelijk liedjes hebt uitgebracht. Of wat dan ook.

Natuurlijk zijn dit de hersenspinsels van een paniekmiep die de mening van anderen veels te belangrijk vindt. Eigenlijk zou ik gewoon fuck it moeten denken, en trots moeten zijn op de meer dan 10 liedjes (!) die ik al geschreven heb. Dat doet toch niet iedereen even zomaar? Ik vergeet dat weleens, dat dit best wel een talent is. Althans, dat anderen het zo zien. Voor mij is het een soort normaal geworden – en dat klinkt heel stom, maar ik bedoel: ik vind het zo leuk en doe het met zo veel plezier, dat ik soms vergeet dat niet iedereen het zo makkelijk vindt om liedjes te schrijven of melodieën te bedenken of gitaar te spelen of te zingen.

Ik zong al toen ik negen jaar was, ben het altijd blijven doen, en het is een groot deel van mij geworden. Ik ben ook niet echt ‘alleen’ een zangeres, want ik zing tegenwoordig vooral mijn eigen liedjes. Dan ben ik dus ook echt wel een singer songwriter. Of niet? Jongens, help me out here, wat moet ik hier nou mee? Want ergens kriebelt het om er echt iets mee te doen. Ik wil dit ‘talent’ niet meer onder de tafel verstoppen, wegproppen door onzekerheid of angst. Dit is een HEEL groot deel van mij, en dat wil ik graag delen met de wereld. HOERA.

En daarom, lieve allemaal, is hier voor jullie een beetje een crappy opname van mijn ALLEREERSTE liedje ooit. Ik nam deze op, omdat ik op dit moment alleen even deze kon spelen. Voor de kenners: ik had mijn capo niet, en mijn andere liedjes zijn anders te laag. En o ja, normaal is het een ander ritme, maar ehhh, naja, ik weet het niet. Ik kan wel allerlei dingen gaan typen, maar dat haalt de zenuwen hierover niet weg. Ik zing hem op deze opname alleen, maar ik heb hem altijd uitgevoerd met mijn ex-vriend. Die staat hier dan ook op de foto, want ook hij verdient credits voor dit liedje. Enieweesenjoy. Ik hoop oprecht dat jullie het leuk vinden. Echt.

Liefs van jullie singer songwriter

Deze post heeft 45 reacties

 1. WOOOOW STELLA! Wat kan jij zingen! Wees absoluut niet zo twijfelachtig over jezelf, ik krijg d’r gewoon kippenvel van, hihi. En je hebt groot gelijk dat je hiermee doorgaat, en je mag jezelf echt wel ‘n singer-songwriter noemen hoor want dit zou ik je nooit kunnen nadoen hihi. Heel veel liefs van een supergrote fan :D

  1. Thanks again <3 Ik weet echt niet zo goed wat ik allemaal moet antwoorden op al die lieve berichtjes, als je maar weet dat het me echt heel goed doet!

 2. Als je dit liedje op Spotify zet, ga ik hem 24/7 luisteren. Stella, ik wist al dat je kon zingen, maar dit is écht goed! <3

  1. Kan dat?! Iemand zei dat gisteren ook tegen me inderdaad, maar dat gaat me denk ik nog een stapje te ver. ENG. Hihi. Maar wie weet doe ik het gewoon eens! En dat ben ik echt heel blij dat jij dan luistert. Ook al ben je dan misschien de enige, hihi. (Nee Stella foei niet zo negatief). Dankjewel Laurie <3

 3. Zo trots op jou! Die mooie stem mag je gewoon niet meer voor jezelf houden! Vanaf nu ben jij voor mij Stella de blogger én Stella de singer songwriter. WHIE!

 4. Stella doe niet zo gek! Wat een heerlijk liedje en wauw, wat een superfijne stem heb jij! Ik bedoel, sommige mensen kunnen megagoed zingen maar dan blijf je een beetje hangen bij de stem, omdat die gewoon net niet echt een fijn geluid heeft. Maar bij jouw stem voel je meteen zomer en strand en zomerbriesjes en limonade op het terras. En je vibrato zo mooi! En alles megazuiver en lief en gewoon echt heel mooi! Dus ga maar even snel dansjes doen en trots op jezelf zitten wezen dat je dit gewoon gedeeld hebt, want je bent awesome. X! (En tot morgen yes!)

  1. Ooooh echt? Hahaha, wat leuk en fijn dat je zoveel happy feelings overhoudt aan het luisteren naar mijn stem. Dat is echt een groot compliment, thank you (: Ik doe inderdaad al de hele dag dansjes door al die lieve reacties en bemoedigende berichtjes. Ik denk oprecht dat dit me nog meer duwtjes in de rug geeft, de juiste richting op. Wat die richting dan ook moge zijn, hihi. Thank you <3 En jaaa joepie, tot morgen! Zin in!

 5. Waauw wat zing je mooi. Je hebt een heerlijk eigen geluid, heel fijn om naar te luisteren! Natuurlijk mag je jezelf ‘singer-songwriter’ noemen! Geef jezelf de ruimte en kans om hier meer mee te doen, want je stem is uniek!

  1. Dankjewel, dat vind ik echt heel lief! Ik wil hiermee inderdaad het ‘mezelf de kans geven’ aftrappen, een soort van. Het kriebelt, en niet alleen van de zenuwen, maar ook van enthousiasme. Ik vind het gewoon ZO leuk. En nu durf ik het ook nog eens te delen, en dat maakt het nog 100000 keer leuker! Liefs (:

 6. WOW WOW WOW WAUW STELLA! Dit is echt prachtig! En wat een prachtig mooie stem heb je zeg! Nee echt waar hoor Stella! Niet zo twijfelen over jezelf en ik vind echt wel dat je jezelf singer-songwriter mag noemen! Wieehoee hier is een fan-girl! :)

  1. Joepieeee een fangirl! Jeei! Wil je mijn handtekening? Hahaha grapje. Dankjewel voor de lieve woorden. Is heel encouraging allemaal <3!

 7. Jaaaaa! Het moment is eindelijk daar!!! Ik hoop dat alle reacties je twijfels en onzekerheden een beetje weghalen. Ik ben heel erg trots op jou en ik ga deze (zoals altijd) lekker doorsturen ghehe. En ‘m op repeat zetten, uiteraard. Luf joe! X

 8. Wauw! Kippenvel. Ik geloof dat ik meer liedjes wil horen. <3

  1. Ahw, dankjewel! <3 Lief! Ik ga mijn best doen om wat meer opnames te maken. En I promise dat die dan ook op mijn blog komen. Nu ik toch bezig ben.. Hihi! Liefs!

 9. DIT IS ZO MOOI! Ik zeg: kom maar op met die andere 9 liedjes. :D (Oh, en ik kan ook wel zeggen dat je niet zo aan jezelf moet twijfelen, maar dat is waarschijnlijk een extreem gevalletje van ‘beter gezegd dan gedaan’, en ik geloof dat dat toch wel steeds minder wordt als je het vaker doet.)

  1. Ahhh dankjewel! Ja, het is wel het plan om in ieder geval vaker dingen op te gaan nemen. Ik heb de smaak te pakken, hihi. En ja inderdaad, dat is echt zo’n gevalletje. Maar ik weet wel 100% zeker dat dit helpt. Het is ook eigenlijk meer dat ik bang ben dat mensen denken dat ik mezelf zo goed vindt.. Maar die drempel wordt misschien ook inderdaad lager als ik het vaker doe. In ieder geval krijg ik nu alleen maar mega lieve reacties van iedereen en dat ben ik HEEL blij om!

 10. Omg Stell, ik heb echt 200% genoten van je prachtige liedje!!! Ga hem nu de rest van de dag luisteren! Echt zo onwijs goed, kan er echt niet over uit. En ook in je eentje klinkt het echt super. Dikke knuffel!

 11. STELLA MIJN HEMEL WAT ZING JIJ PRACHTIG! <3 Kippenvel all over the place en wat een mooie tekst en oooo god is het raar als ik zeg dat ik nu een beetje verliefd op je ben? haha! Wauw. Echt wauw!

  1. Kan jij dit liedje niet stiekem onder Giel zijn giecheltje duwen haha ;-) ?

 12. Telt een reactie waarin ik je op digitale wijze 1000’en knuffels geef om je duidelijk te maken dat je echt niet aan jezelf moet twijfelen, ook? :D Net een engeltje met een gitaar! Dit is zo spannend, enorm moedig van je dat je het online hebt durven zetten <3

 13. Wauw, zo mooi! Wat heb jij een aangename stem om naar te luisteren! Gewoon doen, jezelf singer songwriter noemen, dat is helemaal verdiend.

 14. Jaaaa zo super goed en MOOI! <3 Echt super goed dat je het gewoon online hebt gegooid, en je mag jezelf met recht singer-songwriter noemen:):) xxxx

 15. Lieve Stella, wat een heerlijk liedje. Ik word er helemaal happy van. Accepteer je twijfels, zet ze in een hoekje en ga vooral door met schrijven en zingen!
  Liefs, Thea

 16. O my! Stella wat zing je ongelooflijk prachtig: een stem die vol met liefde en gevoel zit. Ik hou er van en doet echt iets met mij! Dus wat dat betreft ben je een singer songwriter hoor. Vooral door blijven gaan met wat je doet. En wat meer vertrouwen in jezelf hebben topper! Ik geloof voor 3000% in jou <3 <3 <3 En oja: mag ik hem delen op mijn Facebook? Want ik ben van mening dat dit nog veel meer aandacht mag genieten!

  1. Wat mega mega lief, dankjewel. Ik vind het allergrootste compliment dat het je iets doet – dat is ook echt wel mijn doel. Jeei! Dankjewel <3 En ja dat mag! Stiekem vind ik dat heel eng, maar nu ik toch bezig ben.. Hihi!

 17. Dankjewel lieve singer songwriter Stella! Het klinkt echt prachtig. Hoewel ik absoluut geen verstand heb van muziek, vind ik dit echt fantastisch en ga ik dit zeker vaker luisteren :)

 18. Ik kan een heel verhaal gaan typen maar eigenlijk zegt dit al genoeg: w a u w. Ik hoop zo dat je meer met je enorme talent gaat doen en dat het door iedereen erkend wordt! Wat een pareltje.

 19. WOWWW. Supermooi! Ik ben vet blij dat je dit online hebt gezet want nu heb ik een nieuw favoriet liedje dat ik lekker veel kan luisteren. Zo leuk om al die complimenten te zien, want die verdien je. Je bent supergoed! Ik word blij van je stem, van de melodie, van het liedje… Prachtig. Ik kan niet wachten op meer liedjes <333

 20. Waaauuw Stella! Wat kun jij goed zingen zeg!! Ik snap heel goed dat je het moeilijk vindt om jezelf ‘singer-songwriter’ te noemen en iets online te gooien (same struggles over here haha). Maar je nummer is echt heel mooi; knap gedaan! Je mag echt trots zijn op jezelf :D xx

 21. Kijk, dit heb ik dus al die tijd geweten dat je bescheiden over je zang sprak. Wat een talent Stella, echt, liefde voor je stem en dit liedje is ook gewoon onwijs mooi<3 Breng alsjeblieft een album uit en zet 'm op Spotify ofzo hihi I wanna hear moreee :) XX

 22. Dag Stella,

  ik ben een zéér sporadisch lezer van je blogs, maar wilde deze toch wel even lezen. Je hebt nog steeds het prettige stemgeluid dat ik me herinner van de middelbare school – en je schrijft ook al zelf tegenwoordig! Ik kan me niet voorstellen hoe je zoiets zou doen (hoewel ik toch ook een enorm muziekliefhebber ben)! Wees er vooral trots op.
  Je hebt al veel aanmoedigingen gehad, dus ik weet niet of je nog steeds twijfelt, maar zo ja, dan hier mijn mening (als je die wilt lezen ;) ): singer-songwriter is voor zover ik weet niet bepaald een eretitel die al dan niet geclaimd mag worden. Als je zingt en liedjes schrijft – en dat doe jij – en veel mensen waarderen dat, dan word je op een gegeven moment vanzelf singer-songwriter genoemd. Wat jij jezelf wil noemen, hoeft nooit reden voor schaamte te zijn. En als je je er toch niet prettig bij voelt, kun je ook gewoon heel veel liedjes schrijven en zingen zonder jezelf iets te ‘noemen’. Ik geef al een paar jaar regelmatig bijles, maar heb mezelf nog nooit ‘lerares’ genoemd. Het maakt allemaal niet zoveel uit.

  Veel succes met je talent!

 23. Wauw meid! Ik vind het echt super mooi en wat heb je een prachtige stem. Ik zag ook dat je laatst had opgetreden, super leuk! Ik zing zelf ook, maar maak verder geen eigen liedjes en heb giga plankenvrees, haha. Ik heb wel eens opgetreden en krijg altijd goede feedback,maar de angst is te groot. Daarom vind ik het super tof dat jij er wel echt mee bezig bent en het ook laat horen. Ik kijk al uit naar je volgende nummer!

 24. Omg jaaa gewoon doen! En haha al die mensen die dan zeggen “kun je niet eens wat zingen dan?” uhm.. nee. DOEI!
  Tenminste, mijn reactie is altijd ja lataaa.

  Mooi liedje! Fijne stem om naar te luisteren en mooie zanglijnen. Mocht je nog eens coachings willen hebben ben ik je girrrrl.

 25. Deze had ik dus even gemist! Maar ik wist allang dat je zo mooi kan zingen, weet je nog dat je vorig jaar in Gouda een stukje liet horen? Maar lieve Stel, ook deze is weer prachtig. Fijn. Mooi. En gewoon een dikke glimlach op mijn gezicht. X

 26. Wat een heerlijk nummer! Ik word er zo vrolijk van!
  Onzekerheid is nergens voor nodig, al is het juist door die bescheidenheid dat jouw muziek zo ‘puur’ en ‘breekbaar’ is. Al is onzeker en bescheiden zijn nog iets anders uiteraard ^^.

  Ik kijk uit naar meer muziek hihi.

  Liefs!

 27. Wauw Stella.. Echt heel erg mooi! Zowel je stem als het liedje zelf. Trots op jezelf zijn, jij gaat nog ver komen!

 28. Ik heb het nummer hier op repeat staan, zegt dat genoeg? ;) Gooi die onzekerheid overboord meid, je zingt prachtig :)

 29. Wow! Je kunt zo goed zingen! Oké, ik ben totaal geen kenner of zo, maar wat heb jij een mooie stem! Een heel mooi liedje!

 30. Wauw, wauw! Ik kwam hier via de blog van Moniek. Wat heb jij een práchtstem! :-D En inderdaad: op Spotify zetten die handel, hihi.

 31. In één woord: prachtig!

Geef een reactie

Sluit Menu