Stel’s herfst bucket list

Stel’s herfst bucket list

Een tijdje geleden alweer plaatste één van mijn grootste blog-inspiraties Marlous haar enige echte herfst bucket list. Nu vond ik dit natuurlijk zo’n leuk idee, dat ik weinig anders kon dan er een kopje thee bij pakken en mijn pen op het digitale papier zetten. Daar rolde dit lijstje uit! Nu is hij een stukje korter dan die van Marlous, maar ik weet dan ook van mezelf dat ik me er anders hoogstwaarschijnlijk van de zenuwen niet aan ga kunnen houden. Niet dat je je aan zo’n lijstje moet ‘hoeven houden’ – het zijn natuurlijk juist dingen die je graag zou moeten willen doen. Niet een soort extra moet-lijst. Anyways: hier komen de dingen die ik dit herfstseizoen (waarvan ik het gevoel heb dat het al half is begonnen) graag wil gaan doen!

Wandelen in een mooi natuurgebied(je)

Wie houd er nou niet van wandelen? Oké, misschien zijn er meer dan genoeg mensen die daar niet van houden, maaaaar deze miep kan het zich maar moeilijk voorstellen. Wandelen geeft me vaak echt een geluksgevoel. Ik weet niet of ik zou zeggen dat ik er mijn hoofd mee leegmaak, want ik denk juist heel veel als ik wandel. Maar, het maakt me for some reason gewoon heel blij en rustig. Nu zijn mijn avondwandelingen door Leiden al heel fijn, maar ik wandel ook HEUL graag in de natuur. Iemand tips voor dé herst-wandeling-place-to-be (of eh, wandel)?

De enige echte dekentje-snacks-warme choco-situatie

Dit spreekt aardig tot de verbeelding denk ik zo hè? Mijn bankje is vrij klein, maar ik denk dat het me met een beetje moeite wel moet lukken om een fijn zitplekje te bouwen. Inclusief kussentjes, dekentje, pyjama, snacks en een cheesy romantische film. Jep. Oh ja, en vergeet de warme chocolademelk niet hè, anders is het cliché herfstplaatje niet compleet. 

Lievelingsen blij maken met een home made baksel

Ik ben oprecht geen keukenprinses, maar ik vind het dus stiekem wèl leuk om te doen: koken en bakken. Ik neem er helaas de tijd alleen nooit echt voor. Waarom weet ik eigenlijk ook niet; tijd om dat eens aan mijn diepere (?) zelf te vragen. Maar goed, oké, ik wil hier deze herfst dus wel echt tijd voor gaan maken. Iets heel lekkers bakken (en duimen dat het lukt) en hier dan stukjes van uitdelen aan mijn lievelingsmensen. 

 Kleding-opruim-sessies

Hier ben ik eigenlijk al mee begonnen, maar het kan eigenlijk nóg beter allemaal. Ik vind het simpelweg lastig om dingen weg te gooien (lees: doneren, want ik gooi niks weg), omdat ik altijd denk: “Ja, maar straks heb ik het nog een keertje nodig voor x of y”. Maar, ik heb echt wel te veel kleren. Vind ik zelf dan – veel is relatief natuurlijk. Er is een aantal staple items dat ik graag aan mijn kast toe zou willen voegen komend seizoen, en voordat ik dat mag doen van mezelf, moet mijn kast eerst op orde en mijn oudere kleding gedoneerd zijn. Let’s go

Weer aan de yoga!

Dit wordt denk ik het meest uitdagende puntje. Ik houd van yoga – vind het heerlijk. Ik heb het een hele tijd ook fanatiek gedaan, bij een yogaschool en alles. Maar, dat is vrij lang geleden. En de laatste keer dat ik écht een keertje een moment heb genomen om thuis mijn yogamatje uit te rollen, is ook in het stenen tijdperk te vinden. Nu weet ik héél goed dat ik yoga fijn vind, mentaal en fysiek, maar ik maak er simpelweg geen tijd voor. SLECHT. Ik wil hier dus weer meer mee gaan doen. 

Wat ga jij dit herfstseizoen allemaal doen? Liefs, Stel. 

(Bron beeld)

Deze post heeft 9 reacties

  1. Kijk eens voor wandelingen op de website wandel.nl

  2. Had ‘m ook gelezen van Marlous, leuk dat je je eigen versie hebt gemaakt. :) Dat bakken voor anderen vind ik een heel goed idee en het kleren opruimen ook. Voelt zo fijn om de keus te maken kleding weg te doen. Dat is zo’n gevalletje ‘opgeruimd huis/opgeruimd hoofd’. Voor mij extra handig om op te ruimen want in november/december ga ik verhuizen dus denk dat ik daar m’n handen wel vol aan heb. :)

  3. Ik lees je blogje met een lekker dikke trui aan, dus ik kom zo helemaal in de herfstsferen! Ik vind weer eens iets bakken een hele goede om toe te voegen aan mijn persoonlijke lijstje. Doe ik dus echt nooit, maar vind ik wel leuk om te doen. Wandelen doe ik vrij regelmatig, maar wil ik eigenlijk nog vaker doen en dan het liefst niet in de stad inderdaad. Mijn kleding ga ik binnenkort ook weer eens opruimen. Zo’n verhuizing dwingt je daar wel toe haha.

  4. Hallo, waarom heb ik jouw blog nog niet eerder ontdekt? Wat fíjn dit! Je schrijft zo heerlijk en ik ben heel erg blij dat ik je site nu heb gevonden. Liefs

    1. Hallo, right back at ya! Ik heb even snel gekeken, maar ik vind alles wat ik zie echt heel fijn. Als ik een momentje heb, ga ik even lezen. Liefs!

  5. Jaaa, ik krijg hier helemaal zin in de herfst van. Herfstwandelingen en films kijken onder een dekentje met kaarsen en warme choco. Yes please.

  6. Wat een heerlijk lijstje. Ik vind het ook altijd lekker om met een mok chocomel lekker weg te kruipen onder een dekentje, terwijl ik een serie kijk of de sims speel.

  7. De komende herfst wil ik lekker gaan experimenteren met herfstige drankjes, chai maar dan anders! Oh en vanmiddag ga ik een bananenbroodje bakken, de geur van kaneel is voor mij een kickstart van de herfst.

Geef een reactie

Sluit Menu