Op een zaterdagavond

Silent nightHet zit dus zo: Ik heb voor mijn verjaardag de meest prachtige opnamemicrofoon ever gekregen. Lucky me, echt. Ik heb er hier en daar al wat mee gespeeld en al wat dingen opgenomen, maar stiekem ben ik elke keer niet tevreden genoeg. Het is oprecht lastig om de geluidsinstellingen zo te krijgen dat alles mooi op elkaar is afgestemd etc. Ik ben nog ietsie te ‘groen’ wat betreft Garageband (het mixprogramma, dinges, ding) en ook heb ik nog maar weinig verstand van het mooi opnemen van instrumenten. Maar, ik vind het zo leuk! ECHT. Ik kan me oprecht uren vermaken met mijn microfoon, en ik word zo gelukkig van al dat zingen. Luv it.

Ik luister nu alweer meer dan twee maanden kerstliedjes – lekker lang, maar ze geven me echt een happy gevoel. Toch zing ik het liefst een heel rustig, meer beladen kerstliedje: Silent night. Ik vind dat zo mooi in elkaar gezet en het raakt me altijd als ik het hoor. Ik kroop dus maar achter de piano, en probeerde wat uit. Ik heb mezelf hierin dus begeleid, en hoewel ik weet dat het 100 keer beter kan, denk ik wel dat het ‘soort’ pianospel wat ik doe bij mijn stem past. De docent van de singer songwritercursus zei dat mijn liedjes erg klein zijn, en dat dat bij mij past. Laten we het daar dus maar bij houden.

Stiekem vind ik het weer doodeng om dit op internet te zetten, en met jullie te delen. Niet omdat ik denk dat ik er nare reacties op ga krijgen, (want jullie zijn gewoon niet zo), maar ergens in jullie hersenspinsels kan het wel voorkomen dat jullie het maar niks vinden. En op de één of andere manier staat mijn stem zo dicht bij mij als persoon, dat het dan voelt alsof ik echt een soort word aangesproken op mijn hele ‘zijn’. Hahaha, I know, lekker diep en zweverig. Maar als iets zo ontzettend dicht bij je staat, ben je extra kwetsbaar. En laat het internet nou een plek zijn waar die kwetsbaarheid wel eens flink op de proef kan worden gesteld.

Ik hoop dat jullie, door de hoge mate van echo heen (kon er niks aan doen, kwam door de piano-opname), mijn boodschap mee kunnen nemen: Alvast hele fijne feestdagen. Ik hoop dat je deze periode door kunt brengen met mensen die je warmte, liefde en veiligheid geven. Of dit nu familie is, of niet. Ik hoop dat je extra kunt denken aan diegenen die er niet meer zijn, en dat je veel mooie herinneringen aan hen op kunt roepen. Dat je in dat verdriet gesteund wordt, en dat de feestdagen daarmee ook weer een soort extra dimensie krijgen. En laten we alsjeblieft (en ik weet dat ik nu heel politiek correct overkom, maar dit meen ik wel hoor!) de mensen niet vergeten die ik oorlogsgebieden leven. Ja, ik heb het over Syrië en alle onschuldige mensen in Aleppo die vrezen voor hun leven. Ik kan er weinig aan doen hier, vanuit mijn kamertje, maar ik wil er toch over geschreven hebben. Al zijn het maar drie zinnetjes, want ik weet simpelweg niet genoeg over de situatie daar. Het doet me echter wel heel veel, en ik hoop zo dat er zo veel mogelijk mensen gered kunnen worden van die nachtmerrie.

Veel liefs, Stel. 

Deze post heeft 27 reacties

 1. STELLA! Dit is echt zooo mooi!! En ook meteen in verschillende stemmen, hoe leuk gedaan. Ik wou dat ik zo hoog kon zingen, hihi. Je vibrato is ook zo mooi <3 Ik kan nog wel eventjes doorgaan hihi, maar het komt erop neer dat het heel erg leuk is hoor!

 2. Zoveel liefde voor jouw stem en liedjes

 3. Waauw wat prachtig! <3 Ik zou echt uren naar jou kunnen luisteren
  En voor jou ook hele fijne feestdagen :)

 4. Wauw wat mooi! Heerlijk om naar te luisteren. Heb je al eens gedacht om mee te doen aan een zang show? The Voice, Idols, of iets anders? Ik denk dat je dan wint! Echt een prachtige stem heb je <3

  1. Dankjewel! <3 Ahhh echt? Ik moet zeggen dat ik het vaker hoor, maar ik vind het niks voor mij.. Bijv bij de Voice doen ze van die Battles en dan moet je ook echt shinen op zo'n podium en ook echt een powerliedje kunnen zingen, en dat ligt mij niet zo. Ik ben echt van de gevoelige liedjes, en ik ben een beetje bang dat ik dus niet echt in dat programma dan thuis hoor. En het is allemaal vrij commercieel.. Maar stiekem ben ik wel HEEL nieuwsgierig of ik het zou durven, en of ik dan door zou gaan enzo, hihi. Maar voor nu vind ik liedjes op internet zetten al spannend genoeg hahaha #watje. Dankjewel, nogmaals, voor het grote compliment!!! (:

 5. Waaaa dit is mooi Stella! Ik hou eigenlijk niet van dat ‘klein zingen’ maar je hebt er echt de perfecte stem voor! Ik heb er ook geen verstand van ofzo, maar volgens mij ben je GOED.

 6. Heel mooi Stella, zowel het lied als de tekst in deze blog. Lief! Fijne feestdagen voor jou en iedereen die je dierbaar is.

 7. Wieeeh heel mooi Stella! Zelfs mijn moeder vroeg zich af wie er zo mooi aan het zingen was – en nee, dat was ik helaas niet haha.

 8. Oh Stella, zo prachtig weer! Wat een zegen, die stem van jou. Ik weet niet zo goed wat ik moet zeggen, want volg vooral je hart en gevoel en doe alles op je eigen tempo. Maar echt, schroom niet om groot te dromen, want je hebt megakeisuperveel potentie en volgens mij kun je hier zo ontzettend veel moois mee doen en de wereld een beetje mooier maken. XXX

  1. Ah, dankjewel lieve Nina. Zulke mooie woorden ook – zet me echt aan het denken. Ik droom zeker weten, maar eerder ergens stilletjes in mijn achterhoofd op een fijn, mooi plekje. Ofzoiets. Nogmaals dankjewel voor al dit liefs <3

 9. Woooo echt héél mooi <333
  Ik vind 'wooo echt héél mooi <333' een beetje mager als reactie, maar ik vind het echt fantastisch en ik kan dat niet zo mooi verwoorden geloof ik :') Echt prachtig… Zowel in het Engels als in het Nederlands trouwens. Ik hoop dat je heel veel blijft zingen!

  1. Ahh, dankjewel <3 Hahaha ik word er helemaal verlegen van. Ik blijf zeker heel veel zingen - dat beloof ik bij deze aan jou, en aan mezelf! (:

  1. Jep, 100% mij, plus een beetje echo, hahaha. Dankjewel, lief! <3

 10. Whaaaaa wat is dit mooi!!! Gaaf ook die combi tussen Engels en Nederlands? Als ik dit kon downloaden zou ik het meteen doen, oh en maak alsjeblieft iets van een kerstalbum want ik wil meer haha<33 Oneindig veel hartjes voor jouw stem! (En dus ook voor jou haha) Xo

  1. Ach, Em, je bent een schat. Ik kan je wel de mp3 sturen als je dat wil? <3 Hahaha een kerstalbum, jaaaa, dat is een doel voor volgend jaar! Dan trommel ik mijn muzikale vrienden op, steel ik al hun tijd, en dan neem ik alle leukste kerstliedjes op voor een heus kerstalbum. A girl can dream, haha. Veel liefs en knuffels!

 11. Oh WOW! What a beautiful song!! I love the different recordings all mixed together. So beautiful!! I’ve put it on our speakers, it’s created the perfect Christmas atmosphere :) xx Lotte (http://yespleaseblog.co/)

 12. Wauw! Zo fijn om naar te luisteren. Echt hoor. Héél mooi.

Geef een reactie

Sluit Menu