TAG: Bloggers be like

TAG: Bloggers be like

Jaaaaa ik houd van tags. Maar jongens dat is een understatement. Ik houd ook van bloggen. NOG en groter understatement. En dan is er dus deze tag, die is bedacht door Maris, en I luv it. Een tag over bloggen, wat een feest. En ja dat klinkt heel sarcastisch, maar ik vind het dus ècht heel leuk! En weet je? Ik ben dus bezig met zo vaak mogelijk foto’s (die ik zelf heb gemaakt, jawel) bij mijn artikelen plakken. Wat vinden jullie van deze? Stiekem niet zo toepasselijk he? (Wel mooi want Kopenhagen liefde forever). Die foto’s dus; ook zo’n blogdingetje. Ik ben meer een tekstmeisje. Dus laten we vooral stoppen met foto’s beoordelen, en beginnen met al die leuke, interessante vragen beantwoorden. Ja? Ja.

Hoe lang blog je al?

Ik heb voor het eerst een ‘echte’ blog aangemaakt toen ik veertien jaar was. Dat was een blogger blog, waar ik af en toe iets mee deed, en dan weer een hele lange tijd niet. Op een gegeven moment ben ik dat steeds meer gaan doen. In het Engels. Toen ik achttien -heel bijna negentien- was, in 2013, heb ik een nieuwe, Nederlandstalige blog aangemaakt. En dat was Mon débarras et moi, afgekort: Mondetmoi! Dus eigenlijk blog ik nu al twee jaar en een paar maanden op dit ‘domein’. Maaaar, vorig jaar april stapje ik over op WordPress, en liet ik mijn ‘oude’ artikelen ‘achter’ op mijn bloggerdomein. Jup. Maar goed, in totaal blog ik dus al zo’n zeven (!) jaar. (Als je alle Kindertent accounts die ik heb gehad niet meetelt natuurlijk).

Wat vind je het allerleukst en allerstomst aan bloggen?

Het allerleukst vind ik het creëren. Ik houd zo erg van inspiratie opdoen, en daar vervolgens iets mee doen. Dingen omzetten in woorden. Schrijven. Ik zou echt oprecht niet weten wat ik zonder schrijven moest. Eigenlijk. (En ik vind ook de blogwereld echt HEEL erg fijn. Ik heb al zo zo zo veel leuke meiden ontmoet hierdoor, en zoveel leuke en gezellige dates gehad. Ik zie ook echt veel nieuwe plekken door het bloggen). Het allerstomst is de bewijsdrang. Het gevoel dat ik heb als ik mijn eigen blog vergelijk met andere, grote blogs. Ik denk altijd: “Oh, kon ik dat ook maar”, of “Oh, ik wou dat ik al zo veel had bereikt met mijn blog”. Dat soort fratsen. Maar dat valt echt ZO erg in het niet bij hoe leuk alles rondom bloggen gewoon is.

Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger? En, aan welke punten wil je nog sleutelen?

Ik heb al een paar keer -in al mijn onzekerheid- een enquete gedaan over mijn blog, en wat jullie allemaal zeiden was: je schrijfstijl is zo fijn en je bent zo oprecht. Nou. Ik denk dat dat dus mijn kwaliteiten zijn als blogger. Dat ik onwijs dicht bij mezelf blijf. En dat ik voorheen nog niet eens Analytics had, en het dus echt doe omdat ik het leuk vind, en niet om voor bezoekersaantallen. Waar ik nog aan wil sleutelen? Eh, obviously originele en mooie foto’s bij mijn artikelen. Dat is echt het main ding. En leuke onderwerpen als content. Ik vind het soms lastig om leuke onderwerpen te bedenken om over te schrijven.

Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?

Dit is altijd lastig, want ik heb favoriete bloggers als personen (dat ik ze gewoon om hoe ze zijn zo geweldig lief en leuk vind), en favoriete bloggers als echt bloggers, zeg maar. Meiden die gewoon echt een geweldige blog hebben en het echt goed voor elkaar hebben op dat gebied. Ik weet het niet, voor mij veranderd het echt bijna elke week. Dus eigenlijk heb ik meer gewoon favoriete periodes, of zo? Ik vind deze vraag dus lastig. Het is ook een kwestie van artikelen. Het ene artikel van blogger X vind ik echt het einde, en het andere artikel sla ik over.

Welke drie artikelen op je blog zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?

Geen idee, want ik had al die tijd dus geen Analytics. Hahaha. Ik denk dat mijn artikel over mijn relatie met Lars wel veel gelezen is. Daar kreeg ik heel veel lieve reacties op toentertijd. Maar eerlijk gezegd weet ik het dus stiekem niet. Is dat heel suf? Is op zich ook best goed toch? Dat ik daar helemaal niet zo mee bezig ben? Op zich ben ik dan wel juist weer heel benieuwd.

Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?

Eh, de foto’s. Blijft een ding. Maar, ik denk dat ik het meeste hoor: “Oh, maar waar blog je dan over?”. En dat is dan heel awkward moet vertellen dat ik over mijn leven blog, en over wat ik allemaal leuk en minder leuk vind. Of zo. Echt struggles hoor, hoe leg je dat nou weer uit aan iemand die het fenomeen bloggen niet helemaal snapt, zonder over te komen alsof je jezelf zo interessant vindt dat je er een heel online dagboek op na houdt. Dat is misschien nog wel een erge misvatting, dat ik soms denk dat iedereen het wel snapt? Of of of, privacy. Soms vergeet ik dat Lars’ vader bijvoorbeeld, in principe mijn blog ook kan lezen. Of de beste vrienden van mijn ex. Of zo. Dat is best een beetje gek.

Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?

Bloggersblocks hebben? Ik weet het eigenlijk niet. Misschien soms schrijven over dat het allemaal even vastloopt, en dat ik mijn blogflow een beetje kwijt ben. Jeetje, dit is eigenlijk best een lastige vraag!

Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?

Het schrijven en het dingen bedenken en de ‘plaatjes’/foto’s maken doe ik zelf. Maar de looks van mijn blog zijn helemaal mooi gemaakt door niemand minder dan Lauriëtte.

Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?

Op dit moment ben ik helemaal into Mindstyle blogs. En life improvement. En blogs die altijd graag lees, zijn persoonlijke. Verhalen over persoonlijke kwesties, lijstjes met fijne dingen en fotodagboeken. Dat soort dingen. En artikelen waarin je echt nuttige tips krijgt, dat vind ik ook altijd leuk. En handig! Ik volg op dit moment geloof ik zo’n 40 bloggers? Jup. Zoiets.

Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?

Ligt eraan! Ik heb vaak een soort inspiratieboost waarin ik dan lekker veel artikelen achter elkaar plaats. Die kan ik natuurlijk moeilijk allemaal tegelijk online zetten, dus plan ik ze in. Ook mijn Glimlachmomentjes staan elke week ingepland voor de komende maandag. Soms stond er nog niks gepland, en wil ik het gelijk plaatsten. Dan doe ik dat ook gewoon.

Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?

Hm, lastig! Ik weet het eigenlijk niet zo goed. Ik heb gaandeweg hier en daar eigenlijk heel veel kleine tips opgepikt en geleerd die samen geleid hebben tot eh, nu? Ik zou zelf willen zeggen: als je het leuk vindt, houd dan vol.

Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?

Het mooiste is denk ik vriendschap. Gelijkgestemdheid, of zo. Dat ik met lieve meiden af kan spreken en dat we samen lekker kunnen kletsen over de dingen die met bloggen te maken hebben. En elke keer merk ik het weer: de bloggers die ik ontmoet zijn allemaal wel een beetje hetzelfde. Dezelfde mindset, vaak dezelfde soort struggles, en ze zijn altijd lief, open minded en gezellig. Ik heb er oprecht vriendinnen aan overgehouden, en dat is de mooiste ervaring for sure.

Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?

Jep. Toen ik nog in het Engels blogde, en er vanuit ging dat niemand het las, heb ik me eens uitgelaten over hoe jammer ik het vond dat één van mijn beste vriendinnen van die tijd een vriendje had gekregen en mede daardoor heel erg veranderde tegenover mij. Daar was ik heel verdrietig over. Ik schreef er een cryptisch verhaal over, maar zij heeft het uiteindelijk toch gelezen en dat heeft denk ik uiteindelijk echt uit elkaar gedreven. Had ik dat kunnen voorkomen? I think not, want als er iets niet goed zit, dan zit er iets niet goed. Gelukkig no hard feelings meer. Alles uitgesproken en nu als we elkaar zien is het gewoon gezellig “hoi, hoe is het?”. Maar toch: wel van geleerd!

Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog, of scherm je bewust bepaalde dingen af?

Nou, HA, van de vorige vraag heb ik dus wel geleerd. Van die situatie. Ik schrijf heel open. Ik heb namelijk niks te verbergen, eigenlijk. Ik besef me heel goed dat sommige mensen niet alles ‘hoeven’ te weten, maar hé, als ze het wel weten, wat dan? Ik ben in real life ook echt heel open naar mensen, dus waarom zou ik dat hier niet zijn? Wat ik wel voor mezelf houdt zijn persoonlijke situaties tussen mij en mijn familie, mij en mijn vriend, mij en mijn vriendinnen, dat soort dingen. Ik houd het altijd heel erg bij mezelf en mijn gevoelens, en wijd nooit uit over mijn familie, mijn vriendinnen, mijn vriend.. Dat vind ik gek. Dat ik veel op internet deel, hoeft niet te betekenen dat mijn omgeving daar ook happy mee zou zijn.

Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?

Ik hoop dat mijn blog mij nog meer zal leren over hoe ik aantrekkelijke teksten schrijf, hoe ik mijn eigen schrijfstijl nog verder kan ontwikkelen en hoe ik content moet beheren. Soort van. Ik hoop ook ooit nog eens een gezellige bloggersmeeting mee te maken. En ik hoop dat mijn blog ooit een portfolio kan vormen voor mijn carrière -wat ik dan ook zal gaan doen later-, en dat het ooit kan uitgroeien tot een platform waar ik inspiratie kan delen en waar ik anderen kan inspireren. Lekker vaag, maar dromen mag, toch?

Liefs, Stel.

Deze post heeft 8 reacties

  1. Ik vind het heerlijk om tags bij anderen te lezen en deze is dan ook geen uitzondering hihi. Ik vind het ook altijd heel tof om nieuwe mensen te ontmoeten door het bloggen: is altijd alsof je ze heel lang kent en gelijk klikt. Je droom is echt prachtig, maar ik denk dat je op dit moment ook al genoeg mensen inspireert (als ik in ieder geval voor mezelf praat haha) dus dat je hartstikke goed op weg bent ;-) Niets vaags aan als je het mij vraagt. X

  2. Superleuk om te lezen dit! En ja, inspireren doe je hoor!<3

  3. Tags zijn zo tof hé! Precies zo’n mini-interview. Een blogmeeting lijkt me ook de max om te doen -ook wel wat eng-. Enne, opnieuw leuk geschreven hoor, je weet het altijd zo vloeiend te brengen! En inspireren doe je zeker ;) Liefs!

  4. Zo leuk om te lezen, zo’n soort van interview met jezelf inderdaad. Wat een leuke vragen en antwoorden. Ik wist het al, maar jij bent dus echt zo’n lief en leuk mens! Niet te doen, kijk dan! Ik ga het gewoon nog een keer lezen. Gewoon omdat het kan :) JOE!

  5. Die bewijsdrang herken ik heel goed! Zo vervelend eigenlijk.. Maar inderdaad, het is heel leuk om mensen te leren kennen via het bloggen en erover te kunnen praten met elkaar :-)

  6. De vriendschappen die gevolgd zijn uit het lid worden van de blogwereld zijn voor mij toch ook wel een van de beste dingen aan bloggen. Je foto ziet er trouwens heel erg mooi uit!! :D

  7. Bewijsdrang maar eigenlijk vooral perfectionisme (dus richting mezelf) vind ik ook wel een dingetje bij bloggen hoor, en ik merk wel dat je een beetje sterk in je schoenen moet staan om je te kunnen onderscheiden. Het is gewoon heel erg makkelijk om te gaan twijfelen over je eigen blog als je andere blogs ziet die totaal anders maar óók heel erg leuk zijn, maar uiteindelijk denk ik dat het toch het leukst is en je het leukste publiek opbouwt als je je eigen ding blijft doen (wat dat dan ook mag zijn). Ik zou eigenlijk wel iets meer met bloggers willen afspreken, want vaak kunnen we het heel goed vinden, maar het schiet er toch altijd een beetje bij in. Vind het contact dat er via blogs en social media is sowieso altijd wel leuk en een extra dimensie geven!

  8. Wat leuk om te lezen dit Stel. Zit hier echt met een glimlach op mijn gezicht. Gewoon omdat het leuk is zo wat meer over je te weten te komen ofzo. En het beste van bloggen vind ik ook die vriendschappen <3

Geef een reactie

Sluit Menu