The Oxford Diaries #2

Pretty OxfordDe geur van verse koffie dringt vrolijk mijn neus binnen, en ik slaak nog eens een zucht. Ik kreeg net echt een klein kannetje melk bij mijn thee. Hèt teken dat ik toch echt in Engeland ben. Het kleine eenpersoonszitje voelt als mijn eigen gezellige hoekje, en ik begin met het bewerken van mijn foto’s. Het zijn er nu al zo veel, en ik ben er serieus nog maar net! Ik heb ze expres met mijn telefoon gemaakt, zodat ik ze nu gelijk aan jullie kan laten zien. Een paar meter van mij vandaan worden allerlei lekkere dingen besteld, en het Britse accent is echt the best thing ever. Iedereen is beleefd en gezellig, en buiten schijnt de zon. Ik besluit mijn foto’s in collages te zetten, en daarna snel weer naar buiten te gaan. Dit zonnetje wil ik echt niet missen.

Oxford 5

De eerste paar uur

Ik was gisteren zo moe dat ik vrijwel gelijk in slaap sukkelde. Het bed is ietsie te kort voor mij, maar het sliep wel onwijs lekker. Als je dan ineens wakker word in Oxford, trust me, dat geeft echt een gek gevoel. Ik strompelde vanochtend blij mijn bed uit, sprong onder de douche, maakte ontbijt voor mezelf, smulde ervan onder het genot van een vlog, maakte mezelf presentable en huppelde naar buiten. Om half 10 liep ik al rond in het centrum, en viel ik in de ene verbazing na de andere. Ik zei dat ik verliefd was op Kopenhagen, which I am, maar Oxford komt ook echt op diezelfde plek in mijn hart. Ik voelde me een echte toerist – want alles moest op de foto. Maar hé, ik moet het toch allemaal aan jullie laten zien?! DUH.

Oxford 6

Het eerste koffietentje 

Toen ik de inleiding van deze diary schreef, zat ik bij Café Nero. Een soort Starbucks, maar dan anders. Ik vind het leuker dan Starbucks, maar goed oké.  En zaten meer mensen alleen, inclusief laptop. Ik stapte naar binnen zonder te aarzelen, en ik voelde me vervolgens echt een soort alsof ik erbij hoorde, haha. Paps noemde het “semi local“, dat is hier wel een gepaste term. Ik bewerkte mijn foto’s, schreef alvast een stukje van deze diary en slurpte mijn thee op.

Oxford 7

Dingen te doen

Door rond te hobbelen kom je allerlei dingen tegen die je kunt gaan doen. Ik heb al een lijstje gemaakt met gebouwen die ik wil gaan bezoeken. Sowieso de Bodleian Library en de Christ Church -hieronder op de foto met dat grote groene grasveld ervoor-. Ook wil ik zo’n mega cheesy hop-on-hop-off tour doen. Ik vind het altijd zo leuk om in zo’n dubbeldekker bus te zitten, alles te kunnen zien en tegelijkertijd van alles te horen over de stad en de geschiedenis. Over de geschiedenis van de stad kan ik overigens nu al lezen, want ik heb bij Waterstones (gotta love it) een boekje gekocht dat heet: “Oxford, a very perculiar history“. Het is heel leuk vormgegeven en ook leuk geschreven. Ben zo benieuwd! Overigens is het morgen dè dag van de Brexit, en het leeft hier onwijs. Overal zie je borden met “Vote remain” of “Vote leave“. Er werd zelfs aan mij gevraagd wat ik ging stemmen. Nou eh, pannenkoek, ik woon hier niet. (Jammer genoeg).

Oxford 8

Het alleen zijn, hoe gaat dat?

Stiekem was ik bang dat ik me eenzaam zou gaan voelen. Ik ben nou eenmaal een mensenmens, toch? Nou eh, nee. Niet dus. Althans, niet altijd. Ik vind het namelijk (nu nog – geen idee hoe dat over een paar dagen is) heeeerlijk om alleen te zijn. Om zelf te beslissen waar ik heen hobbel, wat ik doe, waar ik wil zitten, wat ik wil eten, and so on. Ik kan me terugtrekken op mijn kamertje whenever I feel like it en ik hoef de hele dag niet te praten! (Ook al houd ik wel van praten). Ik heb geloof ik deze hele dag maar een stuk om 30 woorden gezegd, hihi. Ik merk ook dat ik TOTAAL geen behoefte heb aan Whatsappen of iets. Kijk, bloggen vind ik heerlijk en ik ben ook blij dat ik kan FaceTimen en foto’s kan delen met het thuisfront, maar constant iedereen appen of Instagram afstruinen of Facebook checken en zo? Zero behoefte.

Oxford 9

En nu?

De foto hierboven is niet mijn meest charmante kiekje ooit, maar the smile is real. Ik heb echt zo’n fijne dag gehad. Kwijl slijm urgh, ik weet het, maar het is ECHT waar! Ik hoefde geen jas aan, want het zonnetje scheen, en iedereen op straat glimlacht hier. Op dit moment ben ik wel echt moe van de paar uur durende slentertocht inclusief mega veel indrukken, dus is het even in bed zitten en een boekje lezen geblazen. Morgenochtend heb ik mijn eerste les, waarin ik een test ga maken en een gesprek met iemand heb om te zien wat mijn niveau is. Qua Engels, dus. Ik ben benieuwd! Update: ik stootte dus net mega hard mijn achterhoofd tegen een schuin stukje muur in mijn kamer. HA. Sufkonijn dat ik ben. En ik kwam de volgende quote tegen van W.B. Yeats, in mijn nieuwe boekje. Die wilde ik even delen.

“I wonder if anyone does anything at Oxford but dream and remember, the place is so beautiful. One almost expects the people to sing instead of speaking. It is all… like an opera.”

Oxford 10

Veel liefs, Stel. 

Deze post heeft 17 reacties

 1. Wat ziet het er daar mooi en gezellig uit! Geniet er van! En veel succes met je test vandaag, ik duim voor je!

  1. Dat is het ook echt! Mooi dat het in de foto’s ook overkomt, hihi. Ik ga nog aan de slag met mijn ‘echte’ camera, op een dag met mooi natuurlijk licht. Ik denk dat het dan allemaal NOG mooier wordt. Dankjewel, lief! Hij ging goed – sterker nog, het was stiekem echt heel makkelijk, hihi. Liefs!

  1. Nice to hear dat je het leuk vindt! (: Knuffels en succes nog met alle to do’s – het komt helemaal goed, jij kan dit! X

 2. Ik weet niet zo goed wat ik precies moet reageren naast het feit dat ik het zo leuk vind om te lezen, dat je ons zo fijn meeneemt in je gedachten en belevenissen en dat ik nu ook heul graag twee weken ergens in mijn eentje naartoe wil :)

  1. Ik zou zeggen: doen! Ga ook op een taalreis, misschien naar Kopenhagen? Of iets van Zweden? Die talen zijn geweldig <3 (Vind ik dan). Of nou ja, nee, doe vooral wat JIJ leuk vindt en waarvan jij denkt: Ja, dat zie ik mezelf wel doen. Misschien kan je ook naar Oxford, ooit. Het is hier in ieder geval zeer aan te raden! X

 3. Het ziet er echt heel tof en knus uit! Je maakt me echt nieuwsgierig naar de stad.

  1. Oeh, dat is een goed teken! Het is hier echt heel leuk. Mocht je ooit de kans krijgen om hierheen te gaan, het is erg aan te raden! Liefs.

 4. Leuk om die straatjes te zien met Victoriaanse (?) huizen en verschillende gevels. Het ziet er allemaal zo charmant uit. Om door te blijven wandelen tot je voeten zeer doen en je neus verbrand is.
  Over dat alleen zijn, dat herken ik wel, ik zit nu in een soortgelijke situatie. Blijk ik me prima te kunnen vermaken in mijn eentje in een ‘vreemde’ stad terwijl ik er aardig tegenop zag. Soms moet je je angsten en verwachtingen even los laten en de situatie over je heen laten komen. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. ;) Maar volgens mij maakt de ervaring iets nieuws in je los. Ik vind het in ieder geval leuk om te lezen – ben benieuwd naar je andere avonturen in Oxford. :)

 5. Ohhh ik smelt helemaal weg Stel, Engeland mijn landje :P Echt heel fijn om te horen dat je het er zo geweldig hebt, ook in je eentje! Geniet er nog lekker van!

 6. Oh wauw ik ben nu al helemaal weg van je diaries. Net alsof ik zelf ook een beetje in Oxford zit hihi<3

 7. Wat goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Dat is tenslotte ook de bedoeling ?

 8. Oe, nu wil ik ook naar Oxford! Het ziet er echt megasfeervol uit daar :) Enjoy!

 9. Wat leeeuk! Café Néro doet me echt zoveel hiemwee krijgen naar Engeland, aaaah. Ben zo blij om dit hier te kunnen volgen, hou je goed Stel! :D

 10. Aaah Stella, zoals ik gister al zei; wat lijkt me dit een toffe belevenis!
  En wat heerlijk hoe mooi en fijn je alles beschrijft! Geniet er van!
  Ben benieuwd hoe je test (vandaag dan toch?) is gegaan!

 11. Het is dat ik dit jaar al 4 keer op reis ga, maar anders boekte ik meteen een vlucht naar Oxford, enkel en alleen op basis van jouw foto’s! Ziet er zo mooi uit!

 12. Oh man, het scheelt niet veel of ik zit hier te kwijlen achter mijn pc’tje.
  Wat een prach-tige stad! En wat leuk dat je dit doet, is zoiets (een twee weken durende studie?) georganiseerd door een organisatie ofzo :) ?
  Zou ik ook wel eens -ooit- willen doen, al wil ik eerst mijn Engels eerst ietsje (heel veel) beter krijgen voor ik helemaal in m’n uppie twee weken naar het verre Engelsenland trek.

  Liefs, en nog heel veel plezier!

Geef een reactie

Sluit Menu