The Oxford Diaries #3

Diary 3HA. Diary nummer twee is nog maar net online verschenen en ik begin alweer vrolijk aan nummer drie. Deze wordt op dit moment geschreven in het Waterstones Café. Waterstones is echt een ge-wel-dig-e boekenwinkel met echt de grootste hoeveelheid boeken ever. In het cafeetje heb ik uitzicht over een hele lange muur met allemaal boeken over history en travel. Smelt. Mijn buikje heb ik inmiddels rond gegeten met een echte Engelse scone met jam en clotted cream, maar jongens dat is me machtig! Maar hé mij hoor je niet klagen – ik vermaak me hier meer dan prima. Overal om me heen zie ik de meest prachtige boekenkaften, hoor ik Brits Engels en het geluid van rinkelende theekopjes, en buiten schijnt (nu wel weer) het zonnetje. Dat was vanochtend wel even een ander verhaal.

Kennismaking met ‘school’

Vanochtend wekte mijn telefoon mij gezellig om 07.15. Nog een beetje suf strompelde ik naar de douche. Ik had stiekem helemaal geen trek, maar at toch mijn ontbijtje (Griekse yoghurt met een smaakje en wat granola) en dronk mijn kopje thee. Ik zorgde ervoor dat ik er presentable uit zag en zocht mijn parapluutje op. Het regende echt mega hard, dus mijn nieuwe Italiaanse maatje Giada en ik liepen al piepend en miepend 20 minuten door de regen. Eenmaal aangekomen op school leerden we de andere studenten kennen die deze week beginnen, en een paar belangrijke mensen van de school. Iedereen is gezellig, behulpzaam en vriendelijk. Ook zag ik wat bekende gezichten vanuit het huis waar ik slaap rondlopen in het gebouw. We kregen allerlei informatie en vervolgens maakten we een test. Grammatica, schrijven en spreken. Ik ben vervolgens ingedeeld in een klas met het niveau B2/C1. Geen idee wat voor niveau dat is, maar stiekem dacht ik bij de eerste les: dit is best makkelijk. We spraken over familie en keken naar foto’s waar we dan iets over moesten vertellen. Maar dat het wat makkelijk is schijnt normaal te zijn en ik vind het ook helemaal niet erg! De mensen zijn mega aardig en de gesprekken gezellig, dus I don’t mind at all. Mocht ik het na een paar dagen nog steeds te makkelijk vinden, dan mag ik dat zeggen geloof ik, en dan word ik overgeplaatst naar een hoger niveau. We shall see.

Oxford 11

En toen?

Om 17.00 (dat is op het moment van schrijven over ongeveer 1.5 uur) begint een walking tour door de stad, en om 13.10 was mijn les afgelopen. Dat betekent dat ik best heel wat tijd had om erop uit te trekken. Ik wilde naar het Museum of Natural History gaan, maar besloot later dat ik dat beter kon doen wanneer ik toch nog wat langer de tijd zou hebben. Daarom zit ik nu met mijn billen in het Waterstones Café, te smikkelen van mijn scone en dit blogje typend. Ik krijg echt veel reacties dat jullie het leuk vinden om alles te lezen, which makes me happy. Mochten jullie wat willen weten over Oxford, of iets over mij, of iets over geen idee wat nog meer, laat het me gerust weten hoor! Ik ben hier nog wel even, namelijk!

De wandeltour

Gelukkig scheen de zon weer in de middag, dus gingen we met een groepje van 6 op pad, samen met een tourguide. Hij was heel aardig en gezellig en we hebben veel ins & outs van de stad te horen gekregen. Hij vertelde ons hoe het hele Oxford University gebeuren werkt, want dat blijken dus allerlei verschillende colleges te zijn die allemaal onder één ‘naam’ vallen. Jep. En ik wist dat het duur was om hier te studeren, maar holy macaroni het is dus soms echt drieduizend euro per MAAND. Ook kregen we van alles te horen over Harry Potter en welke plekken voor de film waren gebruikt, dat soort dingen. Door de stad liepen trouwens ook allerlei studenten inclusief gap and gown, en even droomde ik er van om ook hier te studeren. Maar dan moeten we nog even sparen dus. O ja, en wat dacht je van je gemiddelde? Die moet echt mega hoog zijn wil je hier toegelaten worden. Na de wandeltour was ik best heel moe, dus gelukkig overtuigden mijn huisgenootjes mij ervan om met de bus naar huis te gaan dit keer. Samen met mijn gedane boodschapjes stapte ik de bus is.

Oxford 12

 En dan het avondprogramma, hihi

Ik maakte een soort stir fry klaar, met rijst. Het was eigenlijk nog best lekker ook, considering my not so great cooking skills. Ik ben ‘s avonds steeds zo moe. Nou ja steeds – ik heb er pas twee avonden op zitten. HA. Leuk. Maar, tot nu toe heb ik ‘s avonds echt even genoeg aan me lekker terugtrekken op mijn kamertje met een kop thee, een stukje Tony’s, mijn laptop voor wat YouTube en bloggen, een fijne douche, contact met het thuisfront, een beetje lezen en HOP naar bed. As you do. Maar voordat ik mijn bed in duik nog even dit (want ik vind het belangrijk): De foto’s van vandaag zijn echt niet heel mooi geworden. Ik ga één dezer dagen met mijn geliefde Nikon de hort op, en die foto’s zal ik dan plaatsen zodra ik terug ben in Nederland (want deze miep heeft geen snoertje of wat dan ook bij zich om die foto’s op haar laptop te krijgen). Tot dan zijn dit de meest impressive foto’s die ik kan laten zien. Volgens mij zit ik er vooral zelf mee, maar ik wil jullie zo graag de echte beauty van deze stad laten zien. In het echt (of op een mooiere foto) is alles nog duizend keer mooier. Dat jullie het even weten.

Oxford 13

Veel liefs, Stel. 

Deze post heeft 9 reacties

 1. Ik vind het nu al zo leuk om jouw diaries te lezen! Ik hoop dat je er nog heel veel maakt :) En je foto’s zijn echt wel mooi, niets om je zorgen over te maken. Veel plezier nog in Oxford!!

 2. Hahahahaha, ik vind je foto’s ook geweldig, dus ik denk dat het inderdaad voornamelijk in je eigen hoofd zit. Snap ik wel hoor. Niets perfectionistisch is mij vreemd ?. En je verhalen zijn ontzettend leuk om te lezen!

 3. Oooh ik wilde net gaan zeggen hoe mooi ik al je foto’s vind haha!! Dus het valt mij totaaal niet op maar ik geloof wel zeker dat het in het echt nog véél mooier! Dus ben dan ook wel heel benieuwd naar die andere foto’s maar tot nu toe droom ik gewoon lekker weg bij deze.. :) En ik vind deze stukjes zoo leuk om te lezen! Mijn vertrek begint nu ook echt dichterbij te komen en daarmee word mijn spanning nu ook wat hoger, en daarom vind ik het extra fijn te lezen dat jij het zo fijn hebt en gelijk al fijne mensen hebt ontmoet! Je doet het maar gewoon hoor, echt mega gaaf! Oja en dat je ‘s avonds tot nu toe zo moe bent is denk ik helemaal logisch, gewoon zo veel nieuwe indrukken enz die je dan moet verwerken, dat wordt op een gegeven moment misschien ook wel anders. Sowieso is het gewoon wel lekker om de dag even fijn op die manier af te sluiten denk ik. Waaah en bij alles denk ik dus: hoe zal dat straks bij mij gaan?! Wanneer jij terugkomt ga ik alweer bijna weg, zo gek!
  However: heel heel veel plezier nog en ik ben mega blij te lezen dat dat je volgens mij gewoon helemaal lukt! <3 Veel liefs!
  PS. ojaaa en is Harrry Potter daar deels opgenomen? Dat wist ik dus helemaal niet, super cool! Hihi x

 4. B2/C1 is goed hoor! C2 is het hoogste niveau dat je kunt behalen en het gaat van A1, A2 naar B1, B2, C1 en C2. C2 is in sommige opzichten zelfs nog geavanceerder dan native English speakers. Het ziet eruit alsof je een superleuke tijd hebt daar en ik hoop dat je er met volle teugen van geniet. Enjoy! <3

 5. Wat ontzettend leuk om te lezen! Lijkt me heel gaaf, veel plezier! :)

 6. Je foto’s zijn hartstikke mooi toch! Superleuke diary weer<3

 7. Ik had nog helemaal niet gereageerd op je Oxford diaries, maar bij deze: ik vind ze onwijs leuk! Zo leuk om te zien hoe je het naar je zin hebt, ik word er blij van! En Oxford is prachtig <333

 8. Zo leuk om mee te lezen en wat fijn dat je het zo naar je zin hebt!

 9. Wat heerlijk om deze verhaaltjes allemaal zo te lezen! Ik vind de stad er echt heel erg leuk uitzien! Wow drieduizend euro per maand! HOE DAN?!

Geef een reactie

Sluit Menu