The Oxford Diaries #4

Oxford 4Stiekem ben ik dus net (dinsdagavond) weggegaan bij de Russische avond, om kwart over 11 (uhu), om dit nog te kunnen tikken. How dedicated am I? Morgen gaat de wekker weer om 7 uur, dus stiekem wilde ik sowieso al een beetje richting bed. Ik had overigens echt een HELE leuke avond, maar hé, we moeten even bij het begin beginnen natuurlijk. Met een volle buik en nieuw ontdekte muziek op de achtergrond zit ik aan mijn kleine houten bureautje, op een krakkemikkig maar schattig houten stoeltje. Niks fancy koffietentje deze keer. Goed, ik kan stiekem niet wachten met al mijn spinsels opschrijven, so let’s get going.

Oxford 13

Het ochtendprogramma van vandaag

Dit was de eerste dag dat ik van 9 tot 13 lessen had, en ik moet heel eerlijk zeggen: even doorbijten. Ik ben niet meer gewend om zo lang achter elkaar les te hebben zonder laptop of mobiel erbij. Slecht eigenlijk he? Foei Stel. De lessen zijn heel erg interactief, dus dat is heel leuk. Soms denk ik: “Oei, dit is echt heel erg middelbare school derde klas”, maar ik leer ook juist best veel nieuwe woorden, en soms kan ik de oefeningen ook niet foutloos maken omdat ik woorden niet ken. Ik leer dus vooral veel nieuwe vocabulaire, en dat is ook al heel fijn en goed. Toch? Ja. Vind ik wel. Verder leer je op die interactieve manier je klasgenootjes goed kennen, en dat is toch nog eigenlijk meer mijn doel. Stiekem. Ssst.

Oxford 15

The Museum of Natural History

Omdat ik met mijn slimme hoofd geen lunch mee had genomen (alleen twee appels), kocht ik bij Pret à Manger een wrap met een soort crème fraîche, avocado, tomaat, sla en komkommer. Heel simpel, maar lekker. Ik smikkelde het al wandelend op en bereikte, met een prachtige boekwinkel als tussenstop, al gauw de plek waar ik naartoe wilde: the Museum of Natural History. Veel musea zijn hier gratis, dus dat kan ik dan natuurlijk echt niet laten. In dit museum zijn dingen te zien als opgezette dieren (HEEL veel), skeletten van bestaande dieren, maar ook dino’s, en veel fossielen en edelstenen. Heel ‘natuurlijk’ dus, allemaal. Ik hobbelde rustig rond, las de dingen die ik interessant vond, gruwelde bij een grote bak met LEVENDE kakkerlakken (echt, ik vind dat echt gewoon vies) en staarde naar de prachtige kleuren van andere, iets minder vieze insecten. Ook liep ik langs de agaat – een edelsteen waar mijn pas overleden oma naar vernoemd is. Ik stond er even naar te kijken, dacht even aan haar, en verliet vervolgens het museum om richting Tesco te gaan. (En stiekem weer de bus naar huis te nemen, sssst).

Oxford 14

De Russische avond

Ik heb één Russisch huisgenootje. Naja, -je, hij is ouder dan ik, haha. In de andere residence woont nog een Rus, en zij hadden besloten Russisch voor ons te koken. Het werd een gezellige bende, en ik heb uiteindelijk nog best lekker gegeten ook! Een soort pasta met wat room en peper, en daarbij ook een soort aardappelsalade. En natuurlijk vodka. Ik heb een slokje genomen, en dacht daarna echt: OKE doe maar niet. Het allerfijnste? Iedereen was ZO aardig, ZO open en gezellig. Niemand vond het gek dat ik niet meer dan één glas wijn dronk (waar ik thuis de druk nog wel eens kan voelen) en niemand pushte me of wat dan ook. Ik voelde me zo op mijn gemak. Ik raakte met één van de Russen in gesprek over muziek en hij liet me kennis maken met prachtige muziek – bleken we dezelfde smaak te hebben! En hij speelt gitaar, dus we gaan ergens deze week een muziekwinkel opzoeken met een groepje en een beetje muziek maken. I love this place! Ook is er een zeer charmante Italiaan die mij constant vertelt hoe gek hij is op Nederlandse meisjes, en hoe mooi die wel niet zijn. HA. Kan ik die ook weer in mijn zak steken! (En jullie ook!).

Oxford 16

Ik ga nu snel mijn bed in, want zoals ik al zei gaat de wekker morgen weer vrolijk op tijd. Bleh. Maar er moet ook gestudeerd worden natuurlijk, hihi. Als jullie daar trouwens vragen over hebben, let me know! Wat ik morgenmiddag ga doen weet ik nog niet – dat laat ik even van het weer afhangen.

Oxrod 17

Veel liefs, Stel. 

Deze post heeft 8 reacties

  1. Ik geniet zo hard van jou geweldige story’s! Hoe bizar hoe ‘anders’ je kunt leven en je met totaal andere dingen bezig kunt zijn in een ander land. Ergens natuurlijk ook wel weer logisch, maar door jouw verhalen en hoe geweldig je dit allemaal verteld komt het net even me uit! Geniet er nog van lieve Stella!

  2. Wat geweldig om dit allemaal te lezen. Ik zou het zelf zo eng vinden om opeens op mijn eigen benen te staan (in een ander land). Toch heel tof dat je het gewoon doet! Enjoy!

  3. Jeeej leuk leuk!! Dat je gelijkgestemde mensen daar ontmoet, dat is nog wel het allerleukst! En ik moest stiekem giechelen om die charmante Italiaan… volgens mij zijn ze écht allemaal hetzelfde! Heel veel plezier, again! Ik kijk uit naar je volgende updates! Liefs!

  4. Ah wat leuk weer! Superfijn dat het zo gezellig is met de mensen daar, zo voel je je gelijk wat meer thuis<3

  5. Jippie, ik heb net alle 4 de dagboekjes kunnen inhalen! Nu wil ik ook naar Oxford! Echt heel graag ? Je verhalen klinken super, ik ben blij voor je dat je leuke mensen leert kennen. Ik vroeg me af met welke organisatie je dit doet? Het klinkt als EF, klopt dat? Als je dat fijn vindt, kun je (na je ervaring) misschien hierover iets schrijven? Ik vind het zo fijn ook dat je zoveel tijd stopt in blogjes, moest je besluiten dit ff te laten, zou ik het ook begrijpen. Nu is het moment om te genieten van Oxford. Veel plezier nog <3

    1. Het is stiekem de concurrent van EF, hihi. ESL. Ik zal er zeker over schrijven, beloofd! En mocht ik me daar niet aan houden, herinner me eraan! Dankjewel voor alle lieve dingen die je schrijft <3 Oxford is zeker een bezoekje waard, het is hier echt prachtig en ook heel leuk! (: Mocht je ooit de kans krijgen, zeker gaan!

  6. Het moet zo leuk zijn om mensen te leren kennen met zo veel verschillende nationaliteiten. en over die muziek heb ik je nooit veel over horen zeggen. Wat is nu precies jou stijl? Misschien leuk om daar een keer over te schrijven.

  7. (eindelijk eens wat tijd om bij te lezen, dus je kan mij de volgende dagen op je blog verwachten hihi). Ik word echt zo vrolijk van je verslagjes altijd, zo goed ook van je om op je eentje musea te gaan bezoeken en je niet op te sluiten in je kamertje! Ik weet niet of ik het je nagedaan zou hebben. Maar daarom is jouw blog er dan weer hihi, om dingetjes te lezen die ik mezelf ook wel eens zou zien doen. Liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu