The Oxford Diaries #5

Rainy OxfordJep. Dit is Oxford. Dit is Engeland. Heerlijk weer, ain’t it? Maar weet je? Ik vind het hier heerlijk. Het is niet erg; het hoort er gewoon een beetje bij! Gelukkig liep ik, zoals je kunt zien, veilig onder mijn parapluutje. Op dit moment regent het niet, en ik zit in mijn korte pyjamabroekje om mijn billen en sokken aan mijn voeten (ja, super sexy!) aan de keukentafel. Een van mijn huisgenoten zit er bij, en kijkt een Engels programma. Jep. Such is life. De anderen zijn zichzelf aan het volgooien met Brits bier tijdens een pub crawl, maar hé, jullie kennen ya gurl – dat is niet het ding voor mij. Nee. Ik wil hier zitten, en bloggen. Met een kop thee. 

Ik schrijf even een ander soort artikel dan de afgelopen artikelen. Waarom? De dagen worden iets normaler. Gisteren ging ik na mijn lessen nog even naar een leuk koffietentje en daarna naar mijn kamertje. Vandaag ging ik nog even langs The Oxford Museum (wat best heel leuk, maar wel ieniemienie was) en hobbelde daarna weer naar huis. Ik plof op bed, kijk wat afleveringen van 90210, maak mijn huiswerk, ruim een beetje op, lees blogjes, dat soort dingen. Ik merk dat ik blijkbaar echt behoefte heb aan alone time, waar ik thuis juist vaak denk OH MEN IK VERVEEL ME. Gek eigenlijk? Alsof het hier allemaal wel oké is om me even terug te trekken en ‘niks’ te doen? Ik vraag me af waar dat aan ligt. Misschien komt dat inzicht nog.

De plannen voor de komende dagen zijn als volgt. Vrijdagmiddag ga ik met mijn Italiaanse maatje Giada de stad in. Foto’s maken en ergens thee slurpen. Zaterdag neem ik de bus en ga ik de magie van Notting Hill en Shoreditch (Londen!) in me opnemen als een blije spons. En zondag ga ik hoogstwaarschijnlijk sight see’en met mijn schoolmaatjes. Of iets in die richting. Dan ‘beleef’ ik weer dingen, dus verwacht de diaries to be wat jullie tot nu toe gewend zijn. TROUWENS. Ik vind het echt heel leuk om te lezen dat jullie mijn verhaaltjes met plezier lezen. En dank jullie wel, nogmaals, voor alle lieve reacties!

Het gaat GOED met mij. Ik ben blij, ik voel me op mijn gemak, ik heb geen heimwee en ik vermaak me pri-ma. Ik had ergens verwacht dat ik echt een soort van de tijd van mijn leven zou hebben – 1000 nieuwe mensen, uit gaan, allerlei spannende dingen ondernemen. Maar weet je? Dit is ‘mijn’ reis, en niet die van alle anderen waar ik verhalen van had gehoord of gelezen. Ik geniet meer van een blog artikel schrijven terwijl ik met wat huisgenootjes aan de keukentafel zit en af en toe een beetje klets, dan tot diep in de nacht in een pub te verblijven. Ach, so be it. Ergens voelt ik me een beetje een sufkonijn, want hé dit soort dingen kunnen thuis ook. Aan de andere kant probeer ik het te accepteren: ik HOEF niet altijd de dingen leuk te vinden die van me verwacht worden. Of die ik van mezelf verwacht. Snap je het nog? Ik niet helemaal meer, hihi.

All is goodKnuf, Stel. 

Deze post heeft 9 reacties

 1. Goedemorgen Stella, ik ben zo blij voor je dat je een leuke tijd hebt in Oxford! Doe vooral de dingen die JIJ leuk vindt. Het is toch ook jouw reis?! Lekker blijven genieten zou ik zeggen.

 2. Echt zo leuk om te lezen dit, hihi, ik ben zo blij voor je dat je je op je gemak voelt daar. Heb je niet teveel herrie gemerkt van de Brexit? Geniet nog maar van je weekje, je zit al in de helft zeker? Maak er nog maar een topweekje van hihi :D En ik zag op je Twitter dat London superleuk was, wowhoeew :D Liefs!

 3. Joh, het klinkt gewoon heerlijk!
  Ik was trouwens ook zo’n sufkonijn (wel een mét heimwee trouwens). Toen ik in Brighton zat, zat ik vooral overal en nergens te lezen (dankzij mijn werk in een kringloopwinkel had ik een eindeloze, gratis voorraad boeken haha). En uiteindelijk was het, ook zonder pubcrawls en zo, gewoon de tijd van mijn leven ;-)

 4. Wat fijn dat je het naar je zin hebt <3! Ik ben ook zo'n sufkonijn, uitgaan doe ik bijna niet. Ik zit liever thuis met een kopje thee series te kijken of blogs te typen. Maak er een geweldige reis van! :) Genietse!

 5. Wat goed om te lezen dat je het nog steeds heel erg naar je zin hebt daar!
  En wat betreft dat jij liever iets ‘chills en gewoons’ doet dan in de pub hangen; why not? Ik vind het niet raar, je krijgt daar toch vast en zeker al genoeg andere indrukken mee en als je je daar niet goed bij zou voelen zou het niet leuk zijn toch? Lekker genieten en je ‘eigen’ leuke dingen doen want daar ben je goed in:). Fijne zondag avond!

 6. Wat een mooi inzicht! Echt hoor, wijze woorden. LUV IT! En zo fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Ik geniet ook van jouw avonturen en blogjes dus yay, dubbel plezier! xx

 7. Wat is er leuker dan bloggen met een kop thee in Oxford? Een sufkonijn, so be it. Ik weet zeker dat je met heel veel genoegen op je tijd in Oxford terug zult kijken, ook zonder megaspannende avonturen. Het is geen roadtrip langs de Westcoast tenslotte. ;) Je plannen voor de komende dagen klinken leuk in ieder geval! X

 8. Aah wat een fijn artikel! Ik kan me zo goed in je herkennen! Gewoon lekker doen wat goed voelt en geen druk voelen van anderen! Ik ben ook zo’n heerlijk sufkonijn die meer kan genieten van een laptop en een kop thee dan tot laat in de nacht stappen en mij de volgende dag voelen als iemand die is overgereden door een bus!

Geef een reactie

Sluit Menu