The Oxford Diaries #6

DSC_0228Oké. Dit wordt een beetje een bij elkaar geraapt ‘zooitje’ van de laatste dagen van afgelopen week. Volgen jullie het nog? Dit gaat over afgelopen vrijdag en zaterdag (terwijl het al weer bijna een week geleden is als jullie dit lezen). O ja, en een klein beetje zondag – waarop ik dit artikel schrijf. Ik loop stiekem een beetje achter, en weet niet eens meer welke foto op welke dag gemaakt is. Maar hé, als je offline leven ‘veel van je vraagt’, dan zet je online even op hold. Althans, dat doet deze blogmiep. Betekent natuurlijk niet dat ik jullie niet ALLES (bijna dan) wil vertellen. Dus, daar komt ‘ie.

Oxford 1

Afgelopen vrijdag was het LEUK. Mijn nieuw-gemaakte-vriendinnen hebben allemaal na 13.10 ook nog lessen, maar this lady is elke dag na 13.10 klaar. Dat betekent: de stad in en mezelf vermaken. Wat overigens meer dan prima lukt. (Trots). Maar, afgelopen vrijdag was iedereen om 13.10 klaar, wat betekende dat ik met Giada de stad in kon. We aten lunch bij Pret à Manger, en gingen daarna naar het Ashmolean Museum. Het heerlijke van Engeland is dat de musea dus serieus gratis zijn. Smelt. We bekeken vooral de moderne(re) kunst, en sloegen het archeologie deel stiekem een beetje over. Ook vanwege de tijd, trouwens. Want: we hadden met wat andere meiden afgesproken om thee te gaan drinken in een leuk cafeetje.

Oxford 3

Goed. Hier begint het rommelig te worden. De foto van mij hier rechts is eigenlijk op donderdag gemaakt. Toen ging ik naar de Oxford Townhall, waar een klein deel ook museum is. Ik maakte een soort digitale tour door Oxford en leerde wat over de geschiedenis. Dat was ook het moment dat ik er dus achter kwam dat Leiden een soort alliance heeft met Oxford – NAJA! It’s meant to be, haha. Nee, grapje. Maar, ik vond het wel fotowaardig. Dat kun je dus hier rechtsonder aanschouwen. De gezonde dingen daarnaast zijn mijn boodschapjes van donderdag. Ik eet hier stiekem echt best heel ongezond, en donderdag was ik het ineens een beetje zat. Hup, naar de supermarkt voor fruit en groenten. (Ik kocht ook salade en zo, maar dat lag hier nog niet in mijn mandje.) (Trouwens, deze supermarktmandjes zijn toch VEEL leuker dan de onze, thuis?).

Oxford 4

Goed. Terug naar vrijdagmiddag – thee drinken met wat meiden. Dat was heel gezellig. Drie Italiaanse meiden (Italië is zeer goed represented hier, holy moly), ik en een meisje uit Frankrijk. Zij gingen de dag erna allemaal naar Cambridge, maar zoals jullie stiekem al weten ging ik naar Londen op zaterdag. Ik heb al wat foto’s laten zien, maar hieronder kunnen jullie onze lunch aanschouwen (mmmmmm) en daarnaast een spontane foto van mij. Hij lijkt geposeerd, maar trust me, dat is een ECHTE lach. Ik had het namelijk mega naar mijn zin. Maar, dat kunnen jullie allemaal hier lezen, of course.

Oxford 5

Hieronder probeerde ik een zeer Instagram-waardige foto te maken in het leuke cafeetje waar Ebba en ik lekkere thee slurpten, en zij haar hotel boekte (!) om spontaan een nachtje in London te blijven (!!). Ik bewonderde ondertussen mijn nieuwe ring, die ik als aandenken aan deze hele experience kocht, en ik bewerkte alvast wat van mijn foto’s. Ik wou dat ik de hele sfeer van het hier zijn, en mijn attitude hier en eigenlijk gewoon mijn volledige gelukzalige ‘zijn’ mee kon nemen naar huis. Ergens ben ik bang dat ik straks onwijs in een gat val. Wauw. Hoe lastig moet dat zijn voor mensen die echt voor lange tijd weg zijn.. Oef.. Ik kan me voorstellen hoe gek dat moet zijn. En ik ben maar twee weken weg (geweest)!

Oxford 6

Tot de volgende diary! Liefs, Stel. 

Deze post heeft 7 reacties

  1. Zo leuk om tijdens m’n ontbijt je enthousiaste verhalen te lezen!

    1. Ah, dankjewel! Dat vind ik echt heel leuk om te horen. Ik hoop dat je van je ontbijtje hebt genoten – fijne dag vandaag! (: Liefs!

  2. Wow, wat ben je vroeg klaar zeg! En in combinatie met gratis musea – ik denk dat ik nergens anders meer naartoe zou gaan.

  3. Ooooh Stel ik vind het ZO leuk (nogmaals, volgens mij) om te lezen dat je het zo ontzettend naar je zin hebt daar!!! Echt zo super blij ook voor je, wat moet je je hierdoor sterk voelen! Ik ben nu ook wel benieuwd hoe het gaat als je weer terug bent, ik hoop zo erg dat je dan de dingen die je hebt geleerd kan vasthouden enzo, maar kan me voorstellen dat het heel moeilijk is. In ieder geval mega fijn om te lezen dit, zeker zo vlak voor mijn eigen vertrek. Liefs!

  4. Ik wil óók naar Oxford! Het mag dan een bij elkaar geraapt zooitje zijn, maar al je blogs over Oxford spreken vrolijkheid, gezelligheid en gemoedelijkheid. Dát is het belangrijkste!

  5. Ik vind deze diary’s zo leuk om te lezen, ik word er blij van :)
    Je ring is echt prachtig, wat een mooi aandenken!

  6. HOERA! Ik heb alles weer bijgelezen! Ik wou nog een keer zeggen dat ik echt super super trots op je ben en dat ik het echt super vind dat je dit gewoon doet! Je zit gewoon in je eentje – nouja ‘eentje’ met heel veel gezellige andere mensen – in Oxford! Superfijn dat je het zo naar je zin hebt daar! Die ring is trouwens echt heel mooi, prachtig aandenken aan deze mooie reis!

Geef een reactie

Sluit Menu