The Oxford Diaries #7

Wauw. Ik loop dus inmiddels zo ver achter dat ik echt even goed na moet denken wat ook al weer wanneer was, en wat ik ook al weer deed. OEPS. Dat is dan wel weer een goed teken. Ik heb weinig tijd gehad om echt neer te ploffen en aandacht te besteden aan dit artikel. Afgelopen week was druk, en leuk! Ik sta op dit moment op het punt om weg te gaan: pub tour it is! Er gaan mega veel mensen van school mee, dus het wordt vast heel leuk. Eniewees, laat ik jullie eens even vertellen over alle spannende dingen van de afgelopen dagen. Inclusief foto’s natuurlijk. Mijn telefoon is echt meer dan 200 foto’s rijker geloof ik. HA. Ik kijk er nu al naar uit om er een fotoboek van te maken. Maar goed. First things first. (Als jullie dit lezen, zit ik waarschijnlijk òf in de bus naar het vliegveld, òf op het vliegtuig te wachten, òf in de lucht –wish me luck– òf ik ben net weer thuis).

Oxford 11Afgelopen zaterdag was ik te vinden in Londen, maar op zondag was ik gewoon weer in Oxford en besloten mijn Italiaanse vriendinnetje Giada en ik om de stad in te gaan. We hobbelden een beetje rond, bezochten mijn lievelings boekwinkel Blackwell’s, bezochten het Ashmolean museum (had ik hier al over verteld? Volgens mij wel!) en ploften daarna neer in het BESTE cafeetje ooit. Daarover snel meer, als ik mijn hotspot artikel ga schrijven. (Ik voel me heel cool om die reden, weet je dat? Sufkonijn alert). Ik dronk een latte, trouwens. Aangezien ik vanaf maandag met mijn nieuwe baantje begin (in een koffietentje nota bene) moet ik wel koffie ‘leren’ drinken. Deze latte was errug lekker though.

Oxford 12Op maandag was ik een beeeeeeetje sad, want mijn tweede (en daarmee laatste) week was al ingegaan. Gelukkig verdween die sadness toen de zon begon te schijnen. Geloof me, als je denkt dat het in Nederland al veel regent, ga dan vooral niet naar Engeland. Hihi. Het regent hier echt HEEL veel. Of ik heb gewoon pech. Gelukkig heb ik mijn parapluutje altijd bij me, en is het niet koud! Maar, toen de zon scheen, ging ik lekker op het terras van de school zitten. Jep. Ik was blij. Dat is wel te zien, I guess. O ja, en ik had het uur daarvoor DRIE boeken gekocht. Jep. Drie. Daar zal ik ook nog wel over schrijven denk ik. Dus: ik met mijn nieuwe boeken in de zon. Life’s good.

Oxford 20Op woensdag maakten we een foto in de les, want leuk. Jep. Maar, in de middag was ik vrij, en gingen Ebba en ik de toerist uithangen door op de hop-on-hop-off bus te stappen. Ook gingen we naar verschillende boekwinkels om een boek over het Zweeds te bemachtigen. Ik ben stiekem al plannen aan het maken met Ebba over mijn eventuele taalreis volgende zomer. Naar Stockholm. Smelt.

Oxford 21Na ons tripje door boekenwinkels en het kopen van allerlei bijzondere snoepjes in de winkel hier rechtsonder (de foto’s hebben een beetje een bijzondere volgorde deze keer), besloten we samen uit eten te gaan bij mijn allerfavorietste cafeetje hier. I mean; kijk dan!  We bestelden toast met avocado en ei (wat echt heel lekker was, en verrassend vullend), en we deelden een salade. We kletsten weer eens honderd uit, zoals altijd, en Ebba gaf me zo veel fijn advies over van alles. Ik voelde me zo happy na ons gesprek, en daar hecht ik echt veel waarde aan. Hashtag grateful, en zo.

Oxford 24Na ons geklets en alle gezelligheid ben ik naar huis gehobbeld en sprak ik de gehele weg een berichtje in voor Lars. 20 minuten geklets over van alles, uhu. Ik merk dat het echt lastig is om na AL dat Engels nog normaal Nederlands te praten. En ik ben hier maar voor twee weken geweest! Crazy! Soms kan ik echt niet op een bepaald Nederlands woord komen, en gebruik ik het Engelse woord. Ik voel me hier overigens zo blij en comfortabel. Het is raar, maar ik ben in een bepaalde flow en maak me over bijna niks zorgen hier. Ik ben benieuwd hoe dat straks zal gaan als ik weer thuis ben. Hoop dat ik die fijne vibe vast weet te houden!

Oxford 22

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 9 reacties

 1. Dat hoop ik ook voor je, dat je die vrolijkheid kunt vasthouden. Stockholm volgend jaar? Klinkt goed! Hahaha… en dan te bedenken dat je zo zenuwachtig was voor je ging ;)

  1. Jaaaa hahaha. Ik weet nog dat ik twee weken geleden ECHT niet meer wilde. En nu wil ik het liefst zsm weer zoiets doen, hihi. Bijzonder eigenlijk! Lief dat je zo enthousiast bent en veel reageert, dankjewel! Dat waardeer ik onwijs (:

 2. Zo fijn om te lezen dat je zo geniet daar. Vind het het heerlijk om al je avonturen te lezen! Ik wil nu zelf ook zooo graag naar Oxford. Liefs!

  1. Dankjewel! Lief! <3 Ja, echt, als je een keertje de kans krijgt zou ik er zeker een keertje heen gaan. Maar misschien ben ik ook niet zo objectief meer, hihi. Het is een leuke en vooral mooie stad (: Liefs!

 3. Wat is het bijzonder dat je in zo’n korte tijd zulk hecht contact kunt krijgen hè? Zoals jij nu met Ebba en Gaida. Ik vind het heel leuk voor je dat deze reis zo goed bevallen is. Volgens mij heeft het je meer gebracht dan je had durven hopen. Fantastisch. Het zal best wennen zijn om weer thuis te zijn. Fijn, maar ook wennen.

  1. Dat is helemaal waar – alles wat je schrijft! Ik ben nu een tijdje thuis, en ik vind het inderdaad wel weer fijn. Maar zodra ik hier weer een beetje gewend ben zal ik Oxford en alles daaromheen wel erg gaan missen denk ik. Wat ook gelijk weer een goed teken is. Ik merk trouwens dat je vaak op mijn verhaaltjes reageert, en dat vind ik echt heel erg leuk. Dankjewel! (: Veel liefs!

 4. Het klinkt bijna als een droom. Zo blij voor je!

 5. Vind het echt heel leuk om je avonturen te lezen (lag beetje achter met lezen), maar je schrijft echt ontzettend leuk!

Geef een reactie

Sluit Menu