The Oxford Diaries #8

Notting HillOp dit moment zitten mijn billen op een stoel. Die stoel staat op het vliegveld van Londen, waarvandaan ik over een uurtje of ander half weer terug vlieg naar huis. Of ik zenuwachtig ben? Ja. Waarom? Omdat ik vliegangst heb en dit de allereerste keer is dat ik alleen ga vliegen. Ik weet dat ik het spannend ga vinden, maar ik denk dat het wel lukt om kalm te blijven. Ik kan dit. Diepe zucht en go. De afgelopen dagen bestonden uit laatste keren en afscheidsknuffels. Natuurlijk heb ik nog een paar foto’s en een paar verhalen die ik aan jullie wil vertellen. En stiekem is het ook een pietsie beetje voor mezelf, om alle leuke verhalen weer terug te kunnen halen zodra ik thuis ben.
Oxford 28

Ik was gebleven bij het verhaal over woensdag, waarop ik lekker uit eten ging met Zweeds vriendinnetje Ebba. De dag erna was de pub tour, en ook al ben ik echt helemaal geen pub tour fan, besloot ik toch om mee te gaan. Heel veel mensen gingen mee, en het leek me leuk om de pubs te zien en gewoon mee te gaan voor de gezelligheid, ook. En natuurlijk werd het een hartstikke leuke en gezellige avond. Hierboven zie je een foto van mij, Camile uit Brazilië en Ebba. Mijn Italiaanse buddy genaamd Jacopo wilde per sé naar mijn liedje luisteren, en was daarna zo onder de indruk dat hij een glas wijn voor me haalde. Dat was heel lief – ook al stond ik na één glas al een beetje te tollen op mijn benen. Giechel.

Oxford 29

Op vrijdag voelde ik me een beetje mixed. Er lagen allerlei leuke dingen in het verschiet, maar het was ook de laatste dag. Als je bij alles “de laatste keer..” denkt, is de dag toch een stuk minder leuk. Althans – als de dingen waar je het over hebt leuk zijn. Snap je het nog? (Ik ben een beetje zenuwachtig op het moment van schrijven. Vliegen enzo). Na de graduation (oftewel: het krijgen van je certificaat en iedereen die dan even klapt en waarna er een charmante foto van je wordt gemaakt) was er een soort roof top picnick. De docenten hadden zich ECHT uitgesloofd en er was zo veel lekkers! Al mijn vrienden en vriendinnen waren er, en het was echt fijn om op die manier afscheid te nemen van degenen die ‘s avonds niet naar het Franse diner zouden komen. Op de foto hierboven staan: een jongen die ik eigenlijk niet kende, Chiara (Italië), Carlotta (Italië) en John (Oesbekistan, en hij heeft dus eigenlijk een andere naam maar hij noemt zichzelf John want niemand kan zijn echte naam uitspreken in Engeland, hihi). Ik ben blij dat ik bijna iedereen op de foto heb, trouwens.

Oxford 30

Omdat wij als gezellige vreetzakkies nog niet genoeg gegeten hadden, gingen we naar een pub om pizza te eten. MJAM. Ik genoot van alle gezelligheid en de lekkere pizza, en we kletsten over mannen uit verschillende culturen. Jep. Het was een hilarisch gesprek. Zucht. Ik mis iedereen eigenlijk nu al. De foto ernaast is mijn uitzicht op moment van schrijven. Ik ga zo nog even een apart artikel schrijven over mijn gevoel in general over de laatste twee weken. Goed. Terug naar vrijdagavond. Een Frans diner bij ons thuis, wat heel gezellig was. Ik vertelde John over mijn mega zware koffer, en hij beloofde me ‘s ochtends te helpen met hem naar beneden sjouwen. Dat was echt fijn, want man oh man wat sleep ik toch allemaal mee, hahaha. Vanochtend voelde ik me heel raar. Een beetje leeg, maar ook opgelucht en trots. Ik kijk terug op een ongelofelijk fijne tijd en ben heel blij dat ik dit heb gedaan. Ik weet nu namelijk zeker dat ik dit soort dingen vaker wil doen. Hoera voor out of your comfortzone en zo!

Liefs en nogmaals dankjewel voor al jullie leuke reacties op mijn diaries. Knuf, Stel. 

Deze post heeft 10 reacties

 1. Wat is je reis snel gegaan zeg! Ik vind het super dat je het zó leuk hebt gehad, ik heb genoten van je diaries en ben benieuwd naar de artikelen die je nog meer gaat schrijven over je reis :)

 2. Wat jammer dat het alweer voorbij is, volgens mij heb je echt heel leuk gehad! Ik heb genoten van je verhalen. Je bent heel open in je artikeltjes, vind ik knap! Liefs

 3. Ik had ook nog wel 20 oxford diaries willen lezen! Maar, ook wel fijn om weer thuis te zijn, en Lars weer te zien (natuurlijk!), toch?

 4. Wat leuk dat je zo veel nieuwe mensen hebt leren kennen! Jammer dat je dan na twee weken alweer afscheid moet nemen, maar gelukkig hebben we tegenwoordig Facebook en vlieg je voor een prikkie naar Italië en Zweden.
  Alvast welkom thuis. :)

 5. Super dat het zo een positieve ervaring is geweest! Na dat vliegreisje in je eentje ben je straks niet meer te houden hihi. Welkom terug wilde ik zeggen, maar dat kan helemaal niet want oh ja, ik woon even niet meer in Nederland. Blijft wennen.

 6. Geweldig om te zien dat je het zo fijn hebt gehad! En ook gewoon in je eentje terug, je kunt echt trots zijn!<3

 7. Wauw, dat je dan zo’n tijd afsluit door ook nog eens helemaal alleen op het vliegtuig terug te stappen, daar heb ik echt veel bewondering voor hoor!! Je mag echt suuper trots op jezelf zijn! Hoera voor dingen buiten je comfort zone! :D Liefs

 8. Dikke vette pluim voor jou. Zo fijn dat dit een hele positieve ervaring voor je is.

 9. Lieve Stel!

  Super leuk om al je verslagen weer te lezen! Ik was een poosje zo druk dat ik alle blogs even naast me heb laten liggen en het is heerlijk om nu alles weer bij te lezen haha. Ik ben stiekem een beetje jaloers op je Oxford ervaringen! Hopelijk denk je er nog met een fijn gevoel aan terug.

  Liefs, José

  1. Dat doe ik zeker! Het is echt een aanrader; als je ooit eens de kans krijgt om in je eentje ergens naartoe te gaan, zou ik het doen! (: Veel liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu