Tussen het studeren door

TentamenweekNa al die lastige verslagen en eindeloze samenvattingen, moet ik heerlijk eerlijk zeggen dat mijn vingers stiekem niet meer echt willen – typen vinden ze wel even genoeg, het is wel even klaar. Ik open elke dag mijn WordPress dashboard om te bedenken wat ik wil gaan schrijven, maar ik klik het elke keer toch maar weer weg. Niet alleen heb ik er eigenlijk geen tijd voor (of heb ik dat misschien wel, maar vind de gedisciplineerde student in mij dat ik dat nuttiger moet besteden), maar de woorden blijven ook een beetje, eh, steken. Ergens. Ik WIL wel, maar het LUKT niet. En zo zit je dan in je badjas naar je knipperende cursor te staren. Met een kop thee voor je neus die al bijna koud is. Maar toch, toch is het leven mooi.

Ik geniet van productief bezig zijn; van het doorstrepen van taken op mijn to do lijstje en het mezelf nuttig maken. Mijn studie is qua moeilijkheidsgraad niet zo spectaculair, maar als dan de tentamens komen en ik moet verslagen schrijven en onderzoeken doen, dan is het echt even andere koek. Ik merk dat ik de onderwerpen interessant vind, dat ik met een gezonde dosis plezier en tegenzin tegelijk aan mijn opdrachten werk. Ik ben, zoals jullie weten, echt geen held in niks doen. Dus het feit dat ik nu van alles te doen hebt, geeft me echt een soort boost. Jup, klinkt raar, I know. Maar hé, ik vind studeren helemaal niet zo erg.

Sterker nog: ik verheug me INTENS op de jaren die komen gaan. Volgend jaar ga ik een (hoop ik) ontzettend interessante psychologie-getinte minor doen, ik mag allerlei leuke taalkunde vakken nog volgen die veelal over schrijven gaan, en ik ga mijn bachelor scriptie schrijven. Ik heb de afgelopen jaren al ZO veel artikelen met tips van mede-bloggers voorbij zien komen over dat drama, dat ik me vast wel moet gaan redden. Het is misschien suf, maar ik kijk ernaar uit. En naar mijn master, dat ook. Ik vind het gewoon leuk om te studeren, om dingen te leren, om aan mijn toekomst te werken. Al weet ik echt totaal niet wat ik wil en of deze studie me uiteindelijk daar gaat brengen, maar hé, let it go.

Ik had allerlei leuke blogdates gepland (hoi lieve Nina en Fleur, als jullie dit lezen, ik ben jullie niet vergeten!), maar het is allemaal zo druk -en dan met name ook in mijn hoofd- dat ik de rust er niet voor kan vinden een datum te prikken. Maar de ‘leuke’ dingen komen er aan hoor, jawel! Straks is het tijd voor zomervakantie, voor de eindpresentatie van mijn singer songwriter cursus (jullie zijn welkom hoor, 1 juni vanaf half 7 ergens in een leuk cafeetje/restaurantje in Leiden!), voor een zomerbaantje zoeken, voor met mama een weekendje naar Maastricht, voor met Lars een weekendje naar de Veluwe, voor mijn taalreis naar freaking Oxford (aaaaah) en de geplande weken Portugese zon met Lars. JA. Ik ben daar wel aan toe. Maar eerst dit! Let’s go!

Liefs, Stel. 

Deze post heeft 2 reacties

  1. Joepie! Je klinkt lekker positief en blij, yay! Ik merk inderdaad dat ik het stiekem ook wel lekker vind om gewoon bezig te zijn, haha, maar dat is eigenlijk gewoon heel fijn!! En jij hebt ook zoo veel leuke zomerplannen in het vooruitzicht, als ik dat allemaal lees verlang ik ook echt intens naar zomervakantie<3 Nog eventjes volhouden moet ik! Maar dat is dus helemaal oké:D Liefs! En succes nog!

Geef een reactie

Sluit Menu