Wat spook ik nog uit in 2016?

SterretjeIk ben echt gek op het idee van een nieuwe start. Jep, ik ben er zo eentje. Ik weet dat je elke seconde van de dag kunt beginnen met goede voornemens, maar toch geeft het idee van een heel nieuw jaar me toch dat beetje extra motivatie. Maar, voordat ik dat nieuwe jaar in ga, inclusief nieuwe dromen en doelen en al die fratsen, wil ik ook nog wel even op een goede manier ‘afscheid nemen’ van het afgelopen jaar. Misschien een beetje suf om daar dan een heel blogartikel aan te wijden, maar hé, you know what they say: stay true to yourself, en dat doe ik hiermee wel. Want eh, luf lijstjes!

Opruimen

Vorige week zondag was mijn kamer bij paps en mams aan de beurt. Dingen weggooien, en weggeef stapeltje maken, en dingen opnieuw indelen. Ik kwam ontzettend veel fijne, mooie herinneringen tegen. Zoals mijn dagboeken van vroeger, veel foto’s en boekjes waar ik die foto’s dan ooit in heb geplakt met tekstjes en frutsels erbij (journallen was al hip toen ik 12 was jongens, jawel). Ze zeggen dus echt dat een opgeruimde omgeving een opgeruimd hoofd betekent, en je raad het vast al: dat geldt ook ECHT voor mij. Op moment van schrijven moet ik mijn kamertje in Leiden nog doen.. Weet niet of ik daar uiteindelijk tijd voor zal hebben (iets met deadlines en tentamens, helaas), maar ik hoop het wel!

Reflecteren

Ik ben zo’n typje dat soms iets te veel in het verleden leeft. Ik weet inmiddels wel dat ik mijn hoofd wat meer naar het nu wil leren brengen, maar toch is het op zo’n moment wel geoorloofd om te denken aan het verleden. Want: Wat is er afgelopen jaar allemaal goed gegaan? Wat waren de hoofdthema’s van het jaar? Waar ben ik trots op, en wat zou ik een andere keer anders doen? Ik heb met behulp van #16of2016 al teruggekeken op leuke, bijzondere momenten van het jaar, maar ook in mijn dagboek staat een lange, persoonlijke lijst met dingen die ik afgelopen jaar heb gevoeld, gedacht, geleerd and so on.

Veel lekkers eten

KERSTDINERS JOEHOE! De gourmetstellen komen weer van zolder, en oh jongens, het is voor jullie niks nieuws dat ik van eten houd. Ja, echt, eten kan mij ZO intens gelukkig maken. (De gevolgen ervan misschien niet altijd, hi hi hoe hoe gniffel enzo). Ik vind eten echt iets gezelligs, en al helemaal als je met de kerstdagen net wat meer uitpakt, de tafel mooi dekt en er echt een feestje van maakt. O ja, en had ik jullie al verteld dat ik echt verliefd bent op appelbeignets? Oh men.. Kun je me ECHT voor wakker maken at any time of the night. Wil je iets gedaan krijgen? Geef me een appelbeignet and I’m all yours. (Bijna dan). Natuurlijk kun je alle momenten van het jaar gewoon lekkere dingen eten, maar met de kerstdagen is het toch een beetje meer ‘geoorloofd’, of zo? En omdat ik in het nieuwe jaar wat minder wil gaan snoepen (ja, ik eet serieus elke dag een halve reep chocola inmiddels.. dat is niet zo handig als je graag nog in je broeken wil passen), eet ik me in 2016 nog even lekker tonnetjerond, en gaat in 2017 de rem er een beetje op.

Een hele pamper routine 

Jaaaa, ik wil natuurlijk wel helemaal schoon, fris en gepamperd aan het nieuwe jaar beginnen! Ik weet wel dat dit stiekem eigenlijk nergens op slaat, maar toch geeft het me een extra fijn gevoel als ik helemaal lekker gebadderd ben, mijn nagels mooi gelakt zijn en mijn oksels stoppel/haartjesloos. TMI much? Ik vind het sowieso altijd fijn om echt de tijd te nemen voor een me moment waarbij ik een fijn, motiverend boek lees, kaarsjes brand, mezelf helemaal onderdompel in warm en heerlijk ruikend water en echt eventjes een soort ‘tot mezelf kan komen’. Oh men ik klink nu mega cliché en zweverig, maar het is de waaaarheid jongens, en ik moet toch eeeeerlijk zijn. (Hihi).

Alvast een hele fijne jaarwisseling lieve allemaal; doe voorzichtig en have fun!

(Bron)

Deze post heeft 5 reacties

  1. Hele fijne feestdagen Stella!

      1. (Ook al zijn ze nu voorbij, bedenk ik me nu! Ik ga snel antwoorden op je mailtje!)

  2. Dit zijn ook nog even mijn plannen voor de laatste dagen van het jaar! Heel fijne dagen, Stella! :)

Geef een reactie

Sluit Menu