Een update over mijn gratefulness journal

BrickMijn boekje hoort inmiddels helemaal bij de familie. En bij de dingen die ik standaard in mijn rugzak gooi als ik weer eens ergens heen ga. Stiekem ben ik een echte nomade – ik woon thuis, bij Lars of in Leiden. En elke week slaap ik wel een nachtje op al deze plekken. Dat betekent veel van hot naar her. Maar, mijn dankbaarheidsboekje gaat overal mee naar toe. Ik heb inmiddels het proces te pakken en kan na een maand wel een beetje zeggen wat ik er van vind, en of ik al iets merk. En laat dat nu net het plan zijn voor dit artikel. GOH WAT LEUK. Oké, komt ‘ie.

Elke dag schrijven, maar zonder vast moment

Ik heb qua tijdstip wat meer flexibiliteit gecreëerd voor mezelf. Sommigen zweren erbij om het ‘s ochtends te doen, zodat je je dag positief begint. Anderen vinden ‘s avonds weer een goed moment, omdat je dan de dag positief afsluit en nog even nadenkt over alle dingen die de dag zo fijn hebben gemaakt. Ik? Ik doe het ‘gewoon’ wanneer het uitkomt and when I feel like it. Voor mij werkt dat het beste. Het leuke is: ik schrijf naast de datum dus ook ‘ochtend’, ‘middag’ of ‘avond’ bovenaan de bladzijde. Misschien dat ik wel een patroon kan ontdekken in de onderwerpen van mijn lijstjes of iets, of dat ik na een tijdje ga zien wat het beste tijdstip is voor mij. Of zo. (Oh jongens ik heb hier echt nog weinig verstand van eigenlijk, ssst).

Ook de reden opschrijven

Van een positiviteits-guru-vriendinnetje (die dit echt al twee jaar doet!) kreeg ik de tip om niet alleen op te schrijven waar ik dankbaar voor ben, maar ook waarom. Dat brengt verdieping in de dingen, en maakt je ook weer bewuster van je eigen focus en ‘behoeften’, van de dingen waar je oprecht blij en gelukkig van wordt. En het maakt je ook bewuster. Dat doe ik nu sinds een tijdje, en ik merk dat dat inderdaad een soort ‘dieper level’ aanboort. (Wat een dure taal jongens, niks voor mij).

Dusseh, merk je al wat?

Nou, weet je? Ik kan natuurlijk na een maand niet zeggen of het echt alleen door het schrijven komt (want ik heb ook sinds een maand vakantie – en dat werkt ook altijd bevorderend hihi), maar ik ben oprecht happy en ook dankbaarder. Meer gefocust op de fijne, mooie dingen, if you will. Ik zit goed in mijn vel en ben ook door de dag heen bewuster aan het letten op de dingen waar ik dankbaar voor ben. Het is net als met mijn Glimlachmomentjes – ik houd een lijstje bij, en daar ben ik elke dag van de week dus wel even mee bezig. Wat mijn boekje betreft: Het is fijn om op meerdere momenten door de dag heen te ‘voelen’ hoe dankbaar je moet en kunt zijn voor dingen, en je ook echt dankbaar te voélen. Dat laatste is soms nog wel een dingetje. Ik kan het soms ‘gewoon’ opschrijven en dan mijn boekje weer opbergen. Maar, ik merk dat ik me dan niet echt dankbaar voel. Ik ben het wel, maar het gevoel dat erbij hoort krijgt niet genoeg tijd om op te borrelen. Dus doe ik tegenwoordig het voorlees ritueel: ik schrijf mijn lijstje, en lees het daarna even aan mezelf voor.

Ik kan het iedereen aanraden! Liefs, Stel. 

Deze post heeft 7 reacties

  1. Leuk om te lezen hoe jij het aanpakt! Je hoort van iedereen altijd andere dingen, zelf ben ik er ook nog niet helemaal over uit wanneer ik schrijf haha.

  2. Leuk dat je dit doet! Ik wil het ook graag doen en bijhouden, maar ik vergeet het zo vaak haha.

  3. Ik vind het zelfs best knap, al is het dan routine, je moet je er wel maar toe zetten… Ik weet niet eens of ik het zou zoeken om me zo daarmee bezig te houden. Volgens mij ben ik van mezelf al gelukkig en op het positieve gericht, maar ik vind het wel een heel leuk en goed ‘project’.

  4. Klinkt goed! Ik twijfel altijd of ik het dan wel iedere dag ga doen, maar misschien moet ik het toch maar gaan proberen! Klinkt onwijs positief!

  5. Goed bezig! Ik had ooit ook zo’n boekje maar hij ligt nu alweer een poos onaangeraakt in een hoekje. Het voelde als een verplichting en als ik dan een dag niet geschreven had, had ik ‘gefaald’.

  6. Waah hoe cool dat je dit effectief volhoudt! Dat voorlezen lijkt me inderdaad wel handig, kwestie dat je er steeds aan herinnerd wordt wat er allemaal om je heen gebeurt :) Tijd om mijn boekje ook weer te gaan invullen. Lieeefs :)

Geef een reactie

Sluit Menu