Vakantielijstje: Lissabon

LuccaMet de zomervakantie voor de spreekwoordelijke deur (hoe zou de zomervakantie er überhaupt uitzien in personificatie – vast erg happy en gezond enzo) lukt het mij al aardig om weg te dromen bij elke zonnestraal die ik in mijn snoet krijg. En waar ik dan naar wegdroom? Portugal! Want, dat is de bestemming van mij en de boyfriend. Uhu. Jawel! En laat ik nou nog nooit in Portugal geweest zijn. Wat we gaan doen? Nou, een paar dagen Porto, een paar dagen Figueira de Foz (een plaatsje aan het strand) en een paar dagen Lissabon. Om van te kwijlen toch? Nou ja goed, ikke wel dus. Omdat ik nu midden in mijn tentamenperiode zit en af en toe even behoefte heb aan een momentje (of tien) pauze, dacht ik: Ik ga gewoon eens even opzoeken wat we allemaal niet moeten missen als we daar zijn. Ook al is dat pas in augustus (giechel). Komt ‘ie.

Alle smalle, authentieke straatjes bekoekeloeren

De kleine, smalle straatjes van Lissabon schijnen he-le-maal het einde te zijn. En aangezien ik echt een sucker ben voor oude centra (van steden) en gebouwen van ‘vroeger’ (met karakter enzo – ik heb het stiekem niet zo met moderne nieuwbouw), is dit iets wat hoog op het lijstje staat. Lissabon is vrij heuvelachtig, dus door al die straatjes wandelen kan een flinke work out zijn, geloof ik. Maar, ook daar is een oplossing voor, want er rijden ook verschillende trams door al die leuke straatjes! Wel jammer dat ik dan geen foto’s kan maken – dat doe ik stiekem namelijk echt maar al te graag op zulk soort plekken. Maar we shall see. Ik verheug me er nu al op.

Lekkere cocktails drinken op mooie plekken in de stad

Ik ben eigenlijk niet zo’n drankorgel en/of party animal en eh, dat soort dingen, maar een cocktail gaat er altijd wel in. Wie zegt er nou nee tegen een frisse Margarita on the rocks? Ik niet! (Nee, echt niet mam, dit is geen grapje). En als je dan je drankje weg zit te nippen op een ontzettend mooi plekje met prachtig uitzicht, dan wil je nooit meer naar huis. Nu schijnen er twee plekken te zijn waar je deze ‘droom’ dus uit kunt laten komen: Park Bar en Bali Bar. Bij de eerste heb je een prachtig uitzicht over de hele stad (smelt), en de tweede bar ligt in een hippe wijk met allerlei leuke barretjes and so on genaamd Bairro Alto. Ohhhh jongens, gaan we al?

Hup, op de fiets

Dit is eigenlijk niet iets wat ik heb gehoord of heb opgezocht, dit is iets waar ik ervaring mee heb: een stad verkennen op de fiets. Nu weet ik niet of Lissabon net zo fietsbaar is als Kopenhagen toentertijd was, maar ooooh wat was dat fijn. Een beetje rondcruisen, overal stoppen waar je zelf wil stoppen, niet zo compleet afgemat worden zoals gebeurt met slenteren en veel meer zien dan je te voet te zien zou krijgen. Ik ga ervan uit dat je in Lissabon ook wel zo’n gezellig tweewieler kunt huren. Volgens mij moeten we dan wel een helm op, maar hé, safety first. (Ik weet nu al dat Lars daar anders over denkt, die vindt helmen verschrikkelijk, ghehehe). Ben benieuwd!

Waar krijgen we het lekkerste eten voorgeschoteld?

Ik zou Stella niet zijn als ik niet al had bekeken waar je het lekkerste kunt eten. #nevernoteating, je kent het wel. Ik kwam in de reacties van dit artikel (waar ik echt mega veel tips uit heb gevist, many thanks Fleur!) tegen dat je lekkere Portugese lekkernijen kunt verorberen bij Pastéis de Belém, heerlijke ijsjes kunt eten bij Santini en heerlijk kunt dineren bij food court Time Out. WATERTANDEN JONGENS.

Bezienswaardigheden bewonderen

Als je in Lissabon bent, dan kom je er eigenlijk niet omheen geloof ik: de Ponte 25 de Abril. Een soort Golden Gate Bridge maar dan in Portugal. Jep; die moeten we zien! Bovenop een heuvel, praktisch midden in Lissabon, schijnt een heel mooi kasteel te staan genaamd De Sao Jorge. Oh, en ik kwam ook nog tussen de tips van Sanny tegen dat er een roze straat is in Lissabon. I’d like to see that too! Eigenlijk zijn er gewoon triljoen dingen te zien. En niet alleen IN Lissabon, maar ook dichtbij Lissabon. Aangezien wij een auto huren daar, kunnen we het stadje Sintra bezoeken; onderdeel van de Wereld Erfgoedlijst. Jongens, volgens mij is dat Lissabon één groot avontuur.

Zijn jullie weleens in Lissabon geweest? (Of in Porto; want daar komt natuurlijk ook nog een lijstje van!) Liefs, Stel.

Deze post heeft 7 reacties

  1. Ik ben er nog nooit geweest, maar mijn oudste broer wel (in Lissabon én Porto) en zijn foto’s waren héél mooi. Ik zou dus ook graag eens gaan :-)

  2. Owww, ik wil ook naar Lissabon! Lijkt me zo’n geweldige en gezellige stad. Alleen denk ik wel dat het erg heuvelachtig is daar voor het fietsen. Maar fietsen is echt leuk om te doen op vakantie. Ik ga op fietsvakantie dus ja, hihi.

  3. Ah heel gaaf! Ik ben afgelopen februari in lissabon, porto én sintra geweest. Porto vond ik zelf leuker dan lissabon, in sintra raad ik je het park met de ondergrondse tunneltrap aan, weet niet meer precies hoe die heet maar is niet te missen!

  4. Lissabon is een prachtige stad! Als je tips nodig hebt dan weet je me te vinden. X

  5. Leuk!! Ik maakte toevallig een aantal weken terug een lijstje met 5 steden die ik nog graag wil bezoeken en daar staat Lissabon ook op! Nog nooit in Portugal geweest ook! Succes nog met je tentamens!! Heerlijk om dit te hebben om naar uit te kijken..

  6. Lees dit blogje nu zelf eens terug Stella, daar vrolijk je meteen weer van op mocht he in een dipje zitten. Nu wil iedereen toch naar Lissabon :-)

Geef een reactie

Sluit Menu