Hoe ik een beetje verliefd werd op Texel

SlufterStel je voor hè: Iemand belt je op en vertelt je dat hij/zij heel erg hoopt dat jij -een door het bedrijf betaald- weekend naar Texel wil komen om daar ook nog eens geld te verdienen met een avond doen wat je het allerliefste doet. Je rijdt daar heen met één van je beste vrienden, komt erachter dat jullie allebei in een ontzettend luxe kamer mogen slapen, je wordt ontzettend vriendelijk ontvangen en voordat je een avond mag zingen voor een ontzettend leuke groep mensen krijg je ook nog eens een drie gangen menu voorgeschoteld waar je meer dan U tegen zegt. Dat overkwam mij dus – en nog wel meer dan dat. Om te beginnen: Ja, ik ben oprecht zo enthousiast en blij als ik overkom, hihi. Het was echt geweldig leuk, en ik ben heel heel heel dankbaar.

De auto volgeladen met alle onze muziekspullen gingen we op weg. Onderweg luisterden we heel veel muziek en spraken we nog van alles door. Eenmaal op Texel (mijn eerste keer, overigens) bouwden we alles rustig op. Daarna nam ik even de tijd om te douchen, mezelf op te maken, etc. In die prachtige grote luxe kamer waar ik het dus over had net. Het was een chique diner waarbij wij de muziek zouden verzorgen, dus dat was dè gelegenheid om mijn mooie rode galajurk weer eens te dragen. Helemaal opgedoft schoven we aan in het restaurant en aten we dus echt hele lekkere dingen, mmmm. Door de lichte zenuwen die ik voelde at ik niet heel veel, maar het smaakte in ieder geval wel heel goed!

Het optreden zelf ging ontzettend goed. Vincent en ik hadden het oprecht naar ons zin. We hebben 40 nummers gespeeld, met hier en daar een pauze gelukkig! Haha, oef. Ik merkte aan het einde wel dat ik de hele avond gezongen had. En dat ik dat verder niet heel vaak doe. Gelukkig bleef alles goed gaan, en konden we zelfs het toegift nog mooi ten gehore brengen. De reacties waren ZO positief en zo leuk <3. Ik ben heel blij dat we de avond van al die mensen nog een tikje leuker hebben kunnen maken!

Texel1

Na afloop kletsten we nog even na met de twee mensen die ons ‘geboekt’ hadden, en zij gaven ons tips over wat we die dag erna nog konden gaan doen op Texel. Omdat ik aan het begin van de avond niet al te veel gegeten had, rammelde mijn buik nogal. Het hotelpersoneel was echt te lief, en ze hebben een hele borrelplank in elkaar geflanst midden in de nacht nog – speciaal voor ons! We hebben nog even nagepraat, Vincent en ik, onder het genot van bitterballen en kaas. Oh, en thee. Dat vond mijn keel erg fijn, haha. Daarna zijn we gaan slapen, want de volgende dag gingen we erop uit!

Na een heerlijk uitgebreid hotelontbijtje (gotta love those) pakten we al onze spullen en vertrokken richting De Slufter. Dit is een uniek natuurgebied tussen de duinen van Texel, waar we een stuk wandelden en ik heel wat foto’s maakte. Na onze wandeling hadden we wel een ijsje verdiend, dus reden we naar IJsboerderij Labora en bestelden twee heerlijke ijsjes. Bij deze boerderij hoorde een groot grasveld met allemaal mooie bloemen en een grote hertenweide. Met allemaal jonge hertjes, smelt smelt smelt. Als klap op de vuurpijl kreeg ik net na mijn ijsje een mailtje dat ik mijn herkansing had gehaald (met een 8.9 nog wel) en dus mijn BACHELORDIPLOMA IN THE POCKET HAD! Ik danste en gilde en sprong en belde gelijk mijn ouders en mijn opa en oma. Dit weekend kon toen oprecht niet meer stuk.

Texel2

Na te zijn gesmolten bij de mini bambi’s reden we door naar een ander klein dorpje voor wat vis. We aten samen een portie verse kibbeling, en daarna was het tijd om weer richting de boot te karren. De reis van Texel naar huis duurde echt wel even, en stiekem waren we allebei heel moe. Dus: stopten we nog even bij de McDonalds voor een grote cola. Beetje energie, zeg maar. Vincent heeft me weer veilig naar Gouda gebracht, waar ik zelf het laatste stukje naar huis reed. (Voor de kenners: Ik vind rijden altijd heel spannend, maar het gaat echt steeds beter!). Eenmaal thuis hingen we de vlag uit. Woehoeee! Ik was best heel moe en ook ’emotioneel op’ door al die indrukken. Maar wat was het fijn. Ik ga sowieso terug naar Texel, trouwens. Kan het iedereen aanraden!

Op dit moment zit ik in de trein naar Gent! Waaah! Snel meer. Liefs, Stel.

Deze post heeft 6 reacties

  1. Ik heb alles op je instagram story voorbij zien passeren en de foto’s waren inderdaad prachtig. Heel mooi natuurreservaat. Ik ben heel blij dat je geslaagd bent. Ga maar genieten in gent!

  2. Oh wat super allemaal! En tof dat je je diploma in de pocket hebt! Geniet ervan :)

  3. AAAH het enthousiasme straalt echt eraf en ik word er oprecht ook zelf blij van. Proficiat met het behalen van je diploma ook en ik hoop dat je een hele fijne tijd hebt in Gent. Ik was er dit weekend nog en ontdek iedere keer andere plekjes.

  4. Ah wauw wat een geweldig weekend moet dat geweest zijn! Echt alle leuke en fijne dingen kwamen samen haha, gefeliciteerd nog met het behalen van je diploma!! X

  5. Wat heerlijk om op zo’n manier een spontaan weekendje op pad te gaan en dan ook nog eens mogen doen wat je zo graag doet. Heerlijk!
    Texel is werkelijk prachtig inderdaad. Ik vind het zo indrukwekkend hoe het landschap daar zo divers is, we hebben daar in het boeren landschap, de bossen, in de duinen en op het strand gelopen. Hadden we helemaal niet verwacht op voorhand. Heerlijk is het er!

Geef een reactie

Sluit Menu