Mijn vision board voor 2019

Mijn vision board voor 2019

Leuk hè, sterretjes? Beste uitvinding ever, want leuk om te zien, niet gevaarlijk en makkelijk op te ruimen. In tegenstelling tot al dat nare vuurwerk.. Bah. Geen fan. Maar goed, daar gingen we het hier helemaal niet over hebben. Althans, ik niet. Ik wilde het hebben over de grote poster die hier voor mijn neus hangt, op de muur waar mijn bureau aan staat. Deze poster vormt mijn zogenaamde vision board voor 2019 en het leek me nou eens leuk (want anders deed ik het ook niet) om daar wat over te schrijven. Wie weet halen jullie er ook nog wel inspiratie uit om er zelf nog mee aan de slag te gaan! 

Een vision board is voor mij een verzameling van foto’s, teksten en kleine tekeningetjes die mij een bepaald gevoel geven. Sommige mensen vinden het fijn om er concrete doelen op te schrijven, of om er echt foto’s op te plakken van datgene wat ze pre-cies willen gaan manifesteren in het nieuwe jaar. Maar, zo werkt het niet voor mij. Ik heb er plaatjes op geplakt van mensen die hun graduation caps in de lucht gooien, een foto van stralende Marilyn Monroe die met haar vooral-niet-aan-de-huidige-standaarden-van-de-maatschappij-voldoenende-lichaam in bikini op het strand zit, een illustratie van een meisje dat net uit de douche komt en ik haar ondergoed zingend haar haar staat af te drogen, een foto van een heerlijk volle badkuip met allemaal knusse kaarsjes en plantjes eromheen, een foto van een meisje en haar vriend die elkaar liefdevol aankijken met een big smile, twee meiden die in joggingbroeken met knotten op hun hoofd keihard ergens om lachen samen en ga zo nog maar even door; you get the gist.

Ik plak er dus vooral plaatjes en foto’s op die mij iets zeggen over wat ik graag zou willen ‘hebben’ en voelen in het komende jaar De badfoto staat dan bijvoorbeeld voor lekker ontspannen in een warm bad (#selfcare) en de Marilyn Monroe foto laat me denken aan happy en gelukkig zijn met mijn lichaam ook al voldoet het misschien niet aan de hoge eisen van de maatschappij (en die van mijzelf, met name). Ook staan er quotes op mijn vision board, zoals “There is nothing in nature that blooms all year long, so don’t expect yourself to do so either”. Dat doet me denken aan mijn perfectionisme en de hoge eisen die ik aan mezelf stel. En, dat dat dus helemaal niet nodig is. Ook staat er iets op over de five-by-five rule. Daarmee wordt het volgende bedoeld: als iets wat je nu piep-gevoel geeft over vijf jaar niets uit maakt, zorg dan dat je je er nu niet meer dan 5 minuten rot om voelt. Ik vind dat vaak lastig, maar dit vormt wel een fijn duwtje in de rug om het toch echt te proberen en toe te gaan passen in 2019.

Er staat natuurlijk nog véél meer op mijn vision board, maar ik vind het stiekem toch een beetje privé om dat hier allemaal uiteen te zetten. Vandaar ook dat ik er geen foto van heb gemaakt. Ik kijk altijd heel erg uit naar het nieuwe jaar. Het is een nieuwe start, en daar ben ik gek op. Mijn nieuwe bullet journal ligt al klaar, mijn beide kamers (in Leiden en bij mijn ouders) zijn opgeruimd, schoongemaakt en ready to go, ik heb al een heel mini dankbaarheids-en-terugkijk-ritueel bedacht voor de 31e en sta te popelen om van 2019 net zo’n geweldig jaar te maken als 2018 is geweest voor mij. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar daar eet ik maar een lekkere oliebol op!

Alvast happy new year, lieve allemaal. Dank jullie wel dat jullie mijn blogjes (nog) lezen. It means the world to meLiefs, Stel.

Deze post heeft 5 reacties

  1. Ik heb er ook eentje, maar dan op Pinterest! Ik duim dat je alles op je vision board mag bereiken! :)

    1. Dat is inderdaad ook een hele goeie! Ik ben GEK op Pinterest (: Ik hoop het ook voor jou. Laten we onze beste best doen. Liefs!

  2. WAT EEN GOED IDEE! Ik had nou nooit bedacht om dat te doen, maar het is wel echt iets voor mij! Ik hou niet zo van goede voornemens maar je kunt natuurlijk wel dingen wensen… Ik ga er meteen een aanmaken op Pinterest!
    Hopelijk brengt 2019 je veel goeds! Liefs xo

  3. Ik krijg geen updates meer via Bloglovin’ van je blogje, kan dat? Geen idee of dat iets is wat jij kan instellen. Alleszins, ik had dit gemist. Maar wat een goed idee is het! Ik heb net een agenda laten maken bij de Hema met allemaal eigen foto’s in (of ja, ik maakte collages) maar dit was ook leuk geweest! Elke maand een mini visionboard. Misschien dat ik er alsnog eentje maak om hier aan m’n bureautje omhoog te hangen. Lijkt me leuk om elke dag aan die fijne dingen herinnerd te worden. Dat gaat dan onbewust toch in je hoofd zitten hé :)

    1. Nee, dat klopt ): Mijn RSS Feed ligt overhoop en ik heb al vanalles geprobeerd, maar ik weet te weinig van WordPress om het zelf op te lossen. Ik baal er echt van, maar ik kan er helaas zelf niks aan doen. Ik heb een vriendinnetje die veel van WordPress weet en die gaat er nog eventjes naar kijken, maar dat kan natuurlijk pas als ze er tijd voor heeft (: Dus ik wacht rustig af!

Geef een reactie

Sluit Menu