Dat je je ineens vrouwelijk voelt 

VrouwelijkKlik klak. Klik klak. Ik paradeer over de stenen van de stoep. Mijn koffertje rolt achter me aan, maar dat geluid hoor ik niet. Ik hoor alleen maar: klik klak. Mijn jas hangt open en mijn sjaal bungelt nonchalant om mijn nek. Mijn nieuwe broek hangt speels boven mijn laarsjes. Mijn klik klak laarsjes. Ik draag een oude flanellen blouse – eentje waar ik me normaalgesproken een beetje boyish in voel. Maar vandaag is het anders. Ook al is mijn blouse oud, een beetje verschoten en erg vormloos, had mijn jas zo openhangend ook door kunnen gaan voor een juten zak, heb ik vrij weinig make-up op mijn hoofd: ik voel me (ineens) ontzettend vrouwelijk!

Waarbij ik natuurlijk gelijk even moet zeggen dat het niet zo is dat je pas vrouwelijk bent als je er ‘zo en zo’ uit ziet. Want wanneer zie je er vrouwelijk uit? Dat is toch voor iedereen anders? Persoonlijk? Maar normaal gesproken voel ik me dus niet zo vrouwelijk. Ik kan me herinneren dat ik daar al heel lang geleden een artikel over heb geschreven, toen mijn blogje nog via Blogspot ‘gehost’ was. Ik was toen denk ik iets van 19, dus ik denk dat ik toen ook echt nog wel onder de noemer ‘meisje’ viel.

Nu ik bijna 22 ben, word ik toch wel steeds meer vrouw. Ik merk het aan de dingen die ik meemaak, de verantwoordelijkheden die ik (steeds meer) draag, en die dus ook groter en meer worden, maar ook aan (cliché maar waar) mijn lichaam. Toch blijft het zo dat mijn voorgevel niet per se heel erg aanwezig is, dat mijn gezicht lief, schattig en rond is (een beeeeetje gevalletje babyface dus), mijn haar vast zit met speldjes (want anders zit het zo irritant in de weg) en ik er dus over het algemeen een stuk jonger uitzie dan ik ben. Tsja.

Over het algemeen vind ik dat dus helemaal niet erg hè, laten we dat even voorop stellen – dit is geen zeur blogje over mijn uiterlijk. Ik ben zoals ik ben, en wie wil er nou later niet jonger geschat worden dan hij/zij is? Stiekem? (Hihi). Stom eigenlijk wel, dat we in deze maatschappij een soort van leuker en mooier schijnen te zijn als we jong zijn. Ik vind ouderdom juist ook wel mooi – maar ik heb nog ‘makkelijk praten’, I guess. Ik weet nog niet per se hoe het is om rimpels te krijgen en je haar te moeten verven om er kleur in te houden. Ik denk dat het wel een kwestie van wennen is, though. En hoe fijn is het als je oud MAG worden! (“We willen wel oud worden, maar niet oud zijn” – staat me bij).

Maar, jongens en meisjes, koeken en peren, ik vond het zo fijn dat ik daar paradeerde afgelopen maandag, en dat ik me vrouwelijk voelde. Ik liep door mijn hakken iets rechter op, ik was iets (hoe zeg je dat ook al weer?) gracieuzer. Of zo. Ik wil me ook graag wat vaker zo vrouwelijk voelen, en minder ‘schattig meisje’. Daarnaast wil ik me ook graag sexy voelen, in plaats van cute en onzekerig. Soms dan. En dan meer sexy in de zin van confident en charismatisch enzo. Denk dat sexy en confident ook erg dicht bij elkaar liggen. Goed, dit is echt een ontzettend brabbelblogje waarin ik echt TOTAAL geen verkeerde dingen wil zeggen. Ik wil alleen maar delen met jullie dat ik me vrouwelijk en als het ware sexy voelde met dat geklikklak van mij. Ga ik vaker doen.

Wanneer voelen jullie je vrouwelijk/mannelijk/iets wat je graag zou willen voelen? Liefs, Stel. 

Deze post heeft 7 reacties

 1. Heel herkenbaar! Ik draag eigenlijk nooit echt hakken om de simpele reden dat ik me er altijd heel erg bewust van ben dat ik hakken draag en dan een beetje gek ga lopen. Haha. Ik voel me over het algemeen ook meer een meisje dan een vrouw want dat ze mij jonger schatten, dat heb ik dus ook. Maar ik vind dat ook niet erg. Ik zou het bijvoorbeeld wel erg vinden als mensen mij 10 jaar ouder schatten. Al is daar ook niets mis mee natuurlijk. ‘t Is toch allemaal relatief hé :)
  Ik voel me wel altijd supervrouwelijk als m’n haar goed ligt en ik een jurkje aan heb. Want dat draag ik dus ook niet veel maar ik denk dat ik het wel wat vaker ga doen. Vind mijn vriend ook leuk. Hihi.

 2. Wat een goed artikel! Ik herken het heel erg van de klik klak schoentjes, dan voel ik me helemaal vrouwelijk en wordt ik ook echt blij van. Ook als ik een leuk jurkje draag en rode lipstick! <3 Maar soms vind ik het ook heerlijk om op sneakers te lopen met een comfy trui, ook heerlijk.

  Liefs,
  Evelien

 3. Ik snap je ‘vrouwelijk gevoel’ helemaal, Stella ! Ziet er dan ook een hippe en leuke outfit aan ! Ik droeg onlangs een hout hakkers blousesje en men bruine laarsjes en ook al is die outfit waarschijnlijk helemaal niet zoooo vrouwelijk (ik bedoel: er bestaan best wel elegantere – chiquere kledij stukken denk ik) toch voelde ik me er ‘helemaal Anneleen’ in en ik voelde me goed!

 4. Wat een mooi en inspirerend artikeltje! Ik ben zelf nog maar 16, dus is het vrij logisch dat ik me nog eerder een meisje voel. Wel voel ik me het meest meisjesachtig in een rokje en als ik laarsjes draag.

 5. Ik denk dat ik mezelf nog erg lang het kleine meisje ga voelen, gewoon ik ben zo’n dun plankje en hoewel ik me wel graag volwassen voordoe en verantwoordelijkheid wil (ik ben een tiener, zegt genoeg) is het ergens best fijn. Oh en vrouwelijkheid? Lippenstift en hakken, maar die hakken draag ik omdat ik ze leuk vind (en dan ben ik groter).

 6. Ik herken dat wel. Vooral van dat klik klak geluid erbij. Verder kan ik me ook heel vrouwelijk voelen als ik veel tijd heb besteed aan mijn maken up.

Geef een reactie

Sluit Menu