Waar deze miep naar uitkijkt

Bloemetje Jaaaaa, eindelijk heb ik weer eens zin, tijd en inspiratie (genoeg) om een blogje te schrijven. Gosh how I miss this – maar ik heb al een hele tijd geleden besloten het niet te willen pushen. Als het nu even niet gaat zoals gewenst, dan is dat zo en dan wacht ik rustig af tot ik mijn mojo weer heb teruggevonden. Of de mojo mij, dat kan natuurlijk ook. Voor zover ik weet heb ik hem namelijk niet weggejaagd. Hij is zelf weggegaan. Sad story. Dus mocht je dit lezen, vriendelijke mojo van me, dan mag je best weer terugkomen hoor. Ik zal plaats maken in mijn kast, zeg maar. Anyways: ik ben hier om te vertellen aan het grote interwebz waar ik naar uitkijk. En dat is nogal een hoop, dus nou goed, laat ik deze ontzettend onnodige inleiding maar weer afsluiten met een read more button. Komt ‘ie dames.

Mijn nieuwe spijkerjack dragen – en sowieso nieuwe kleding dragen, eigenlijk

Tsja, dat is misschien een gevalletje materialisme, maar oh ik ben mijn winterkleding zo zat. Ik voel me er niet meer ‘mij’ in en hoop echt dat ik binnenkort snel mijn ‘stoffen’ broeken weer aankan. Van die chino’s, met streepjes. Heb er twee. Oh, en mijn nieuwe dungarees (fancy voor tuinbroek is dat), waarvan de enkels net ietsie te bloot zijn om hem nu al te dragen. En oh mijn nieuwe spijkerjasje. Een donkere, met koperen knopen. Zo blij mee. Nu nog even iets aan mijn haar laten doen binnenkort (korte bob it is, denk ik, want m’n krullen zijn dus samen met mijn mojo de deur uitgevlogen #huilen #neemaarecht) en ook eens kijken of ik naast mijn ‘echte’ zonnebril ook nog een ander leuk, goedkoper montuurtje kan vinden ergens. In een winkel, je weet wel. En dan ‘nieuw’ de lente in. (Voor zover dat mogelijk is).

Klaar zijn met mijn scriptie

Ja, die scriptie. Ik krijg er echt de kriebels van. Het zit dus zo: Ik had eigenlijk al begonnen moeten zijn met schrijven, maar mijn onderzoek is nog (niet eens) af. Ik heb me afgelopen weken vooral op de tentamens gestort die ik komende maandag en dinsdag heb, en op mijn nieuwe bijbaantje. Het hele scriptie-gebeuren is er niet van gekomen en ik begin toch een beetje zenuwachtig te worden moet ik zeggen. Ik ben mega op tijd begonnen, maar ik zie soms echt even niet meer hoe ik in hemelsnaam iets op papier moet gaan krijgen. HOE DAN?! Mijn begeleider lijkt steeds ontzettend veel vertrouwen te hebben in mijn kunnen – nu ik nog. (Weet niet waar hij dat vandaan haalt hoor, misschien is hij zijn bril kwijt).

Er even tussenuit gaan

Dit staat nog niet per se vast op de planning, maar ik heb dus vanaf september geen vakantie meer gehad. Nee, dat is niet zielig, maar ik ben er wel aan toe. Rond de feestdagen was ik druk voor de tentamens van toen, en voorjaarsvakantie hebben wij universiteitsmiepjes niet. Nu zou je denken dat ik straks na de tentamens wel even kan ademhalen, maar zie hierboven. Nee dus. Afstuderen is toch echt wel wat pittiger dan ik gedacht had, to be honest. Ik kijk ontzettend uit naar een weekendje weg met paps en mams (dat staat ergens eind april te gebeuren, misschien) en daarnaast vooral de zomervakantie. Ik ga wel werken, enzo, niet alleen op mijn luie kont zitten no worries, maar ooooh zelfs deze angsthaas (vliegen, jeuj..) krijgt wanderlust en reiskriebels nu.

In het zonnetje zitten 

Oh zon come to mamaCome gewoon maar naar ons allemaal, als je zin hebt. En tijd. Ik ben altijd zo dankbaar als de zon schijnt. En de lucht blauw is. En alles ineens 100 keer mooier en leuker en fijner is dan wanneer een wolkendeken de lucht terroriseert. Ja. Ik heb mijn zonnebrandcrème al tevoorschijn getoverd, dus kom maar op met die zonnestralen zou ik zeggen!

Ik wilde dit verhaal eindigen met: Waar kijken jullie naar uit? Maar ik doe het toch maar niet. Of toch wel, nu, eigenlijk. Goeeeeeeed, toedeloe! Liefs, Stel.

(Bron)

Deze post heeft 8 reacties

 1. Ik wil ook op vakantieeee, ik denk net hetzelfde, haha. Vorig jaar had mijn winter een ‘break’ door mijn reis naar Curaçao, maar dit jaar dus niet. Maar ik snak er wel naar, haha. Enne, van die scriptie, da’s heel normaal. Ik lanceerde gisteren pas mijn enquête, en dat was ook te laat :( Maar hé, langzaam maar zeker doen we door he! Liefs & succes!

  1. Ohhh ja, lijkt me echt zo fijn zo’n echte break van de winter! Nog even doorbijten en dan is het weer zomer en kunnen we uitrusten van alle scriptiedingen! Jij ook veel succes; ik heb de enquête in ieder geval vast ingevuld voor je. Veel liefs terug!

 2. Aaaah dit klinkt precies als mijn leven! Ben helemaal zenuwachtig over mijn scriptie waar ik door toelatingstoetsen voor masters nog te weinig aan heb gedaan, en hoewel mijn supervisor nog positief is worstel ik nu enorm met de statistiek, oeps. Ik kan niet wachten tot de lente, mooi weer en leuke dingen doen als deze stressvolle periode qua vakken en scriptie eropzit!

 3. YEEES daar is ze weer! Ik begin nu ook de scriptie-spanningen te voelen, al begin ik pas officieel 17 april… En nu zit ik ook al te miepen over wat ik ná mijn afstuderen moet gaan doen (want dat gebeurt dus drie kwart jaar eerder dan gepland). En oehh, ik ben wel heel benieuwd naar welk spijkerjasje je hebt en waar je hem gekocht hebt!

 4. Oh bah dat koude weer in Nederland. Ik ben blij dat ik dat een jaartje even niet heb hier in Suriname. Het klinkt alsof het allemaal goed gaat komen met afstuderen. Nog even en je bent er. Succes!

 5. Aaah ik heb ook zo’n zin in nieuwe lentige kleren maar ik wacht nog even tot m’n verjaardag volgende maand. (bedenk me nu net dat dat nog ongeveer 2 weken is. shit!)
  En toen ik m’n scriptie moest doen was ik ook met alles veel te laat! Kreeg altijd op m’n kop van m’n begeleidster. Haha. Maar kijk, ‘t is ook goedgekomen. Ben zeker dat het jou ook lukt! :) geloof in jezelf Stella! tsjoptsjop!

 6. Heerlijk om weer eens wat van je te lezen!<3 Ik kijk ook zo uit naar mooi weer en zon! En wat betreft je scriptie, je begeleider zal het vast wel weten hoor. You can do it! X

 7. Leuk om te lezen! Ik kijk ook zo uit naar lente! En naar een concert en twee festivals die eraan gaan komen :)

Geef een reactie

Sluit Menu