Waar wil ik over schrijven?

Waar wil ik over schrijven?

Dat ik weer meer wil gaan bloggen staat buiten kijf. (Wat een kijf is weet ik eigenlijk niet? Misschien toch maar eens opzoeken; write what you know people!). Laatst vertelde ik jullie al over mijn nieuwe rubriek die ervoor moet (gaat!) zorgen dat ik af en toe gewoon ga zitten om te schrijven. En daarbij niet hoef te bedenken waar het over moet gaan. Jup; stream of consciousness writing. Ik hoop zo dat ik de restricties en perfectionistische gedachten in mijn hoofd los kan laten. Het hoeft niet allemaal ontzettend nuttige content te zijn met inhoud waar jullie van gaan springen en dansen. Al zou dat wel leuk zijn. Maar, ik hoop echt dat dat mij op een positieve manier gaat pushen om die letters op digitaal papier te krijgen. Want buiten de afnemende populariteit van bloggen om; het is wel iets waar ik de afgelopen jaren ZO veel plezier uit heb gehaald. Ik wil dat simpelweg niet kwijt.  Maar, ik wil natuurlijk niet alleen maar gebrabbel op dit stukje internet plaatsen – ik wil ook content maken waar ik echt goed over nadenk en waar we allemaal misschien wel iets aan kunnen hebben. Maar, wat moet dat dan gaan zijn?

Over hoe ik in mijn vel zit 

Yes, spreekt voor zich. Maar daar ga ik dan natuurlijk niet te diep op in he jongens, want ik kan nou eenmaal niet zomaar al mijn hersenspinsels online gooien. Ik heb geen idee wie het leest, en sommige dingen houd ik natuurlijk liever voor mezelf. Maar, ik vind het altijd zo fijn om dingen kwijt te kunnen hier. En alles wat echt ‘te geheim’ is, schrijf ik wel lekker op in mijn geliefde papieren dagboek (die ik ook alweer bijna 3 volle jaren bijhoud!).

Over dingen die iets bij mij los maken/hebben gemaakt

Dit lijkt me best een beetje logisch, toch? Vaak krijg ik schrijfinspiratie van bijzondere (of minder bijzondere maar toch inspirerende) momenten, maar de laatste tijd is de ‘zin’ om er vervolgens woorden aan te wijden ver te zoeken. Maar omdat ik daar dus echt verandering in wil gaan brengen, ga ik die dingen allemaal weer de aandacht geven die ze verdienen!

Over waar ik dankbaar voor ben en wat mij gelukkig maakt

Dit zijn uiteraard vooral mijn Glimlachmomentjes, die ik eigenlijk vrijwel altijd trouw blijf schrijven. Nu ik dat al ruim anderhalf jaar doe, kan ik oprecht zeggen dat het me helpt om anders naar een dag te kijken. Kleine dingen vallen me meer op, bezorgen me vervolgens een big smile en ik denk bij dat alles dan al gauw: “Oh, dit moet ik echt in mijn lijstje zetten”. Plus: jullie lijken die lijstjes ook echt leuk te vinden, want ze worden altijd goed gelezen! (En veel van jullie reageren ook <3).

Over herkenbare twenty-something dingen

Dit vind ik de meest lastige, omdat ie-de-reen dit tegenwoordig doet. Elke blog gaat ergens wel over self lovegirl boss zijn, productief zijn, stappen zetten in het volwassen leven, dat soort dingen. Als twenty-something begint dat leven uiteraard langzaam (voor iedereen op zijn of haar eigen tempo natuurlijk), en we gaan allemaal met vallen en opstaan door deze periode heen. Niet dat ik alle wijsheid in pacht heb, en dat alle onderwerpen binnen dit ‘domein’ heel vernieuwend zullen zijn, maar wie weet help ik er toch iemand mee (mezelf in ieder geval, en dat is ook wat waard!).

Liefs, Stel. 

(Bron)

Deze post heeft 2 reacties

  1. Zo herkenbaar! Ik zit ook vaak achter mijn laptop met een “goh, wat kan ik schrijven dat mensen ook echt interessant zullen vinden?”-gevoel! Van jouw ‘glimlachmomentjes’ ben ik sowieso wel echt een fan!

    1. Wat lief, dankjewel! Dat vind ik echt leuk om te horen (: Ja he? Ik heb dat dus ook, en dat weerhoudt me er dan zo van om te gaan schrijven, terwijl ik het wel juist zo graag doe! Misschien is dat stream of consciousness gebeuren dan ook wel iets voor jou? Gewoon om jezelf een beetje een positieve schop onder de kont te geven!

Geef een reactie

Sluit Menu