Wat ik jullie dus wilde vertellen

Gepland was het niet. Alles behalve. Met een giechel in mijn buik (want zo voelt dat) keek ik voorzichtig naar rechts. Ik deed net alsof ik hem niet zag, en wist stiekem dat ook hij mij eigenlijk al lang had gezien. Ik hopste een beetje heen & weer; iets wat dansen voor moest stellen. Ik hikte voorzichtig (ja, hikte, van de zenuwen, en die giechelbuik) naar mijn vriendinnen dat hij het was. Die ene jongen met die Clarks aan, daar bij de deuropening. Ik deed nog een tijdje alsof ik een nietsziend ei was, maar daarna kwam hij toch echt op me af. Helemaal in paniek over wat ik nou moest zeggen (nee oké dat viel best mee, gaat om de spanningopbouw van het verhaal) vroeg ik hem waar zijn hippiejurk was. Iets waar we eerder via Facebook over hadden gepraat. De locatie waar we ons bevonden was namelijk een soort alternatief danscafé. Of hoe je het ook wil noemen. In ieder geval niet zo’n tent waar de lichamelijk-contact-voor-een-avondje-zoekenden heen gaan om met hun veel te laag uitgesneden shirtjes en dronken hoofden tegen elkaar aan te rijden. Nee. Zo’n tent was het niet.

Maatje

Na het hippiejurk ding uitvoerig te hebben besproken, praatten we nog een tijdje. Een aardig lang tijdje. Ik voelde me relaxed. Kon door hem komen, maar ook door mijn wijntje. Echt, geef mij twee wijntjes en je hebt me. Ik drink eigenlijk nooit, dus ik kan nergens tegen. Hij ging op een gegeven moment terug naar zijn maatjes, en ik naar de mijne. Even later praatten we nog wat, en bekeek hij me uitvoerig toen ik een paar meter verderop mezelf compleet belachelijk stond te maken met mijn danspogingen. We hadden dezelfde schoenen aan, dus we begrepen het plak-vloer-probleem. We gebaarden. Lachten. En we zijn blijven lachen.

Ik denk dat jullie wel weten of wie ik het heb, right? Jep, niemand minder dan mijn maatje, Lars. Ik ken hem via mijn beste vriendinnetje, en de eerste keer dat we elkaar zagen was er een klik. Die klik bleek nog te bestaan, daar in dat alternatieve danscafé. We hebben veel dingen samen ondernomen hierna, veel gelachen, elkaars leven leren kennen, en vooral elkaar. Het was al snel duidelijk dat we niet ‘zomaar maatjes’ waren. Het lastige was alleen, dat ik net uit mijn eerste relatie kwam. Die was heftig, intens en vooral nogal ‘net geleden’ geëindigd, wat ook niet mijn keuze was. Ik kon er niks aan doen dat mijn hart nog gebroken was, en dus ook nog lang niet klaar voor een nieuwe liefde.

Als iemand dit begreep, was het Lars. Daarom spraken we af het gewoon leuk te hebben samen. En dat hebben we gedaan. We werden elkaars ‘maatje’, en dat mocht de hele wereld weten. Iedereen begreep ons volkomen, wat echt  heel fijn was. Lars heeft me echt door de vervelende en verdrietige avonden gesleept. Hij heeft me de meest aangename afleiding geboden die ik maar kon wensen, en stond al-tijd voor me klaar. Hij kijkt er niet van op als ik verdriet had, of zelfs soms nog heb, om mijn ex-vriend. Hij snapt het; hij snapt me. 

Afgelopen 31 augustus was hij jarig. Ik wilde hem verrassen, en ‘voelde’ meteen waarmee. Feministisch als ik ben, nam ik het heft in eigen handen. Ik kocht een nepbloem; een blauwe. Zette die in een vaasje, en schreef twee kaarten. Op de ene legde ik het verhaal van de nepbloem uit, en op de andere zetten ik de vraag. Toen mijn relatie eindigde, nam mijn vader een nepbloem voor mij mee vanuit Zweden. “Want die vergaan niet”, zei hij. Dat heeft zo’n indruk op mij gemaakt, dat ik ditzelfde idee wilde gebruiken. Want naar nepbloemen kun je blijven kijken. Je kunt er elke dag van genieten en ze verliezen nooit hun kleur. 

En ja; hij wilde mijn vriendje zijn. Gepland was het niet. Alles behalve. Het was bijzonder. En dat is het nog steeds. 

Deze post heeft 69 reacties

 1. Wat een ontzettend lief verhaal! Ik word altijd zo blij om te lezen hoe twee mensen elkaar gevonden hebben.

  1. Ahh, fijn dat ik je blij heb gemaakt met dit verhaal. En dankjewel! (: Liefs!

 2. Yeeeh wat leuk voor je Stella! Ben blij voor je!

 3. Op een of andere manier was ik niet zo heel erg verrast, hihihi. Maar gefeliciteeeeerd!

  1. AHH THANK YOU <3 IK HEB VEEL LIEFDE VOOR JOU. Zo. Weet je dat ook weer. (Sorry Lars). Hihi.

 4. Aaawh, lief! Gefeliciteerd both :) Volgens mij zijn jullie heel goed omgegaan met het feit dat jij nog net uit een relatie kwam en dat zegt dan ook gelijk al wat over jullie band. Veel plezier samen en we lezen vast nog wel een keer over ‘m haha!

  1. Thank you <3! Ja, dat was echt wel even een 'ding'. En dat is het soms ook nog wel eens. Maar Lars is, zoals je al las, echt hel begripvol en dat is heel fijn. En inderdaad, we hebben best een bijzondere band al in een vrij korte tijd. Ik ben benieuwd wat de toekomst brengt (: Liefs!

 5. Oh, wat mooi geschreven! Een nieuw liefje komt maar zelden op het moment dat je het zoekt, en als het dan alsnog echt iets wordt weet je dat het goed zit. Geniet ervan!

  1. Dankjewel, lief! <3 Ja, dat klopt echt. Ik ben wel echt heel blij dat ik hem toch 'gevonden' heb, ook al zocht ik hem niet (: Liefs!

 6. Aw wat een lief verhaal en het nepbloem idee is inderdaad heel goed!

  1. Dankjewel! Ja he? Ik vond het zo lief toen van mijn vader, ahhh. Het is ook gewoon echt waar, hihi. Hij blijft gewoon altijd mooi!

 7. Jaaaa. Ik zag dit natuurlijk al van een kilometer afstand aankomen. <3 Voor je het weet ben je 7 jaar verder haha. En dan nu een luuffffshoot?

  1. Oef, 7 jaar! Hoop dat we dat gaan halen (: Wie weet! Oelala, ik ben benieuwd of ik Lars zo ver krijg! Zou wel heel leuk zijn hè?! Zou ik echt heel leuk vinden! Knuf <3

   1. En dat vind ik ook heel erg leuk! Binnenkort maar weer even een theetje drinken ergens?

 8. Oooooh, hoe lieeeeeeeeef! Dikke proficiat en heel veel geluk samen!

 9. Oh Stella, wat heb je dit mooi geschreven! Ik word er spontaan blij van! :) zo blij voor jullie! Het is je gegund! :)

  1. Achh, dankjewel. Dat vind ik echt heel lief van je. En fijn dat ik er zelfs anderen nog een beetje happy mee maak. Lief dat je alles van mij zo op de voet volgt, vind ik echt leuk! Liefs <3

 10. Aaahh leuk zeg! En stiekem had ik al zo’n vermoeden ;)

 11. Oh wat leuk voor je Stella! Het is je gegund en ik wens jullie het allerbeste samen! <3

  1. Dankjewel, dat is lief <3 Ik weet niet precies wat er allemaal gaande is in jouw leventje, maar ik hoop dat het goed met je gaat! Veel liefs!

   1. Er is nogal veel gebeurd in een halfjaar tijd.. maar ik heb alles inmiddels weer op de rit. Het gaat goed met me en net als jouw heb ik ook een nieuwe liefde! Dankjewel Stella <3

    1. Dat dacht ik al ja.. Wat fijn dat alles nu weer beter gaat! En ik zag inderdaad al wat foto’s voorbij komen. Wat onwijs leuk voor je. Ik gun het je! <3 Veel gelukg samen!

 12. Ik wist toen ik dit bericht opende dat dit heel lief zou worden. En dat is het. Zo fijn en leuk voor je! <3

 13. Wat ontzettend lief geschreven.
  En wat fijn dat hij je zo begrijpt en je de tijd heeft gegeven en nog geeft. Lekker jezelf kunnen zijn is zo fijn. Geniet er van meis!

  1. Ja he? Dat is echt heel fijn. En zoooo belangrijk ook. Ik denk dat het anders allemaal heel anders was gegaan. Ik ben hem daar onwijs dankbaar voor! Dankjewel <3 Liefs!

 14. Ahhhh wat leuk! Gefeliciteerd! Ik ben blij voor je :)

 15. O man, dit is zo lief. En verdiend. En lief, mooi en precies Stella. x

 16. Mag ik nog een keer zeggen dat je zó leuk schrijft? Super leuk jullie samen, ik ben heel blij voor je.

  1. Dat mag je zovaak zeggen als je wil, want het geeft mij ZO veel meer zelfvertrouwen. Echt, ik vind het ZO fijn om dat te horen, je hebt geen idee. Dankjewel, ik vind het echt heel lief <3

 17. Super lief!! Gefeliciteerd! :D

 18. Mooi verhaal. Ook van die nepbloemen. Ik heb om dezelfde reden na twee weken verkering met mijn huidige man ook twee nepbloemen van hem gekregen. Ging ook nog eens makkelijk mee op zijn motor haha.

  1. Echt waar? Wat lief van hem. En super stoer eigenlijk; een man op een motor mèt bloemen! En inderdaad, levende bloemen hadden dat niet overleefd denk ik, hihi. Dankjewel! Liefs.

 19. Ik wist het. Ik had al een bruin vermoeden, die langzamerhand steeds donkerbruiner werd. GEFELICITEERD!<3 Ik houd van verhalen zoals dit, en ik wens jullie veel gelukkige jaren toe!
  X Emma

  1. Hihihi. Donkerbruin vermoeden, hihi. Sorry. Stommmmm. Dankjeweeeeel <3 Lieeeef! X

 20. #relationshipgoals

  Nee oké maar even serieus: je snapt vast wel dat ik hier al heel lang op aan het wachten was. Maar de manier waarop het is gebeurd en hoe hij bereid was te wachten en hoe dit geschreven is overtreft ruimschoots mijn verwachtingen.

  Ik wens jullie heel veel plezier en geluk samen maar dat komt zo te lezen helemaal goed! <3

  1. Wat lief van je, dankjewel! <3 Ik denk stiekem ook wel dat het echt goed komt. Na alles wat er het afgelopen half jaar al is gebeurd, kan het bijna niet meer mis gaan, toch? Hihi. Nogmaals bedankt in ieder geval! X

 21. Ohhhh wat leukleukleuk dit! Jullie kijken zo verdraaid blij op de foto dat ik denk dat jullie een toekomst vol rozegeur en wijntjes en zwoele zomeravonden en knusse winteravonden en bubbels en glitters en liefde gaan beleven! Nee, maar serieus — LEUK!

  1. Ja, bijna eng blij he? Hellup. Maar; vooral de bubbels, de glitters en de liefde spreken mij aan. Hihi. Dankjewel <3!

 22. Hee Stella! Allereerst, super gefeliciteerd! Via je instagram kwam ik hier terecht en wil je even complimenten geven om je super leuke blog! Heb even gekeken en je schrijft echt leuke dingen(: vond ook je genietmomentjes leuk! Moest het even zeggen!

  1. Hello! Ahhh, dankjewel. Echt heel lief van je! Oe ja dat is ook heel leuk om bij te houden; elke dag houd ik ‘s avonds bij wat er die dag zo leuk was en waar ik dankbaar voor ben. Helpt ook echt om daar extra bij stil te staan. Nogmaals bedankt. Liefs!

 23. Wat heb je dit ongelooflijk lief opgeschreven! <3
  Ik wens jullie superveel geluk samen! Je verhaal van de nepbloem vind ik prachtig trouwens, zo lief ook van je papa :)

  1. Lieeef, dankjewel! <3 Jaaa, schattig he? Hij heeft daarmee echt indruk op me gemaakt. Liefde voor papa.

 24. Oh wat ontzettend lieeeeehieeeef! Gefeliciteerd meid, ik ben heel erg blij voor je! <3 En wat een geweldige foto van jullie saampjes. <3

  Liefs! Evelien

  1. Dankjeweeeel <3 Echt lief van je. Makes me happy! Veel liefs!

 25. Dit vind ik zo leeeeeeuk!!
  (en oh zo herkenbaar oeps daar hebben we het verder niet over)
  En o my, zooo cute met die kaartjes en de bloem!
  Gefelici! Yay!

  1. Wieeeeee, echt? Neeee daar gaan we het niet over hebben, maar ik vind het wel HEUL HEUL leuk. Ja vind je? Hihi, fenk joe. Veel liefs!

 26. Lieve Stella, ik gun je al het liefs en goeds in de wereld. Wat een heerlijk verhaal. Geweldig dat je de rust en het geluk weer terug hebt gevonden. Liefs, J9

  1. Ah, dankjewel. Dat vind ik echt heel lief van je (: Ik gun het jou allemaal terug., samen met jouw Vriend(je) en Mees en Faffie (echt een ge-wel-dige naam voor een nijn, trouwens. Ik heb ze uitgebreid gevolgd op Snapchat toen Anouck op ze paste, hihi). Veel liefs!

Geef een reactie

Sluit Menu